Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Ο πατρινός Δημήτρης Γκοτσόπουλος ανεβαίνει στο θεατρικό σανίδι με τον Πέτρο Φιλιππίδη

Ο πατρινός Δημήτρης Γκοτσόπουλος ανεβαίν...

Μετά τη συνεργασία με τον Σταμάτη Φασουλή

Την θεατρική του διαδρομή με μία ενδιαφέρουσα συνεργασία συνεχίζει ο πατρινός Δημήτρης Γκοτσόπουλος που παράλληλα πρωταγωνιστεί για δεύτερη χρονιά στην τηλεοπτική σειρά «Άγριες μέλισσες».

Μετά την παράσταση «Ωνάσης: Τα θέλω όλα» που ανέβηκε πέρσι τον χειμώνα στο Παλλάς, ήρθε η θεατρική συνεργασία με τον Πέτρο Φιλιππίδη. Ο Πέτρος Φιλιππίδης ανεβάζει το τρυφερό έργο του Τζεφ Μπάρον «Την Πέμπτη, κύριε Γκρην» («Visiting Mr. Green»), που σύστησε στο ελληνικό κοινό ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος πριν από είκοσι χρόνια, κρατώντας το ρόλο του σκηνοθέτη και ενός εκ των δύο πρωταγωνιστών, στη γνώριμη θεατρική του στέγη τα τελευταία 17 χρόνια, το θέατρο Μουσούρη. 

Δίπλα του, ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος, από τους πλέον ενδιαφέροντες ηθοποιούς της νέας γενιάς.

Η υπόθεση του έργου

Ένας νεαρός άντρας, ο Ρος Γκάρντινερ, χτυπά ελαφρά με το αυτοκίνητό του τον κύριο Γκρην, έναν ηλικιωμένο χήρο. Ο δικαστής καταδικάζει τον Ρος -επιτυχημένο στέλεχος πολυεθνικής εταιρείας- σε κοινωνική εργασία, κι έτσι είναι αναγκασμένος να επισκέπτεται επί έξι μήνες, μία φορά την εβδομάδα, και πιο συγκεκριμένα την Πέμπτη, τον ηλικιωμένο άντρα για να τον φροντίζει και να τον βοηθά.

Ο κύριος Γκρην είναι ένας ιδιότροπος και μοναχικός άνθρωπος που αρνείται οποιαδήποτε επαφή με τον κόσμο και, κατά συνέπεια, με τον ίδιο τον Ρος. Κοινός παρονομαστής και των δύο είναι η μοναξιά και η απόρριψη που ο καθένας βιώνει με διαφορετικό τρόπο.

Ο συντηρητικός κύριος Γκρην έχει χάσει πριν από λίγο καιρό τη σύζυγό του, το μοναδικό του στήριγμα καθώς αρνείται την κόρη του επειδή παντρεύτηκε έναν αλλόθρησκο, και ο Ρος αντιμετωπίζει την απόρριψη της οικογένειάς του λόγω των σεξουαλικών του προτιμήσεων, γεγονός που τον έχει καταδικάσει σε αποξένωση, τόσο από τους άλλους όσο και από τον ίδιο του τον εαυτό.

Ο κύριος Γκρην και ο Ρος είναι Εβραίοι, αλλά με σημαντικές διαφορές στις πεποιθήσεις τους, κάτι που θα τους οδηγήσει σε ρήξη. Παρά τη σύγκρουση των γενεών και των ιδεολογιών, θα καταφέρει να βοηθήσει ο ένας τον άλλο και να βγουν από το συναισθηματικό τέλμα στο οποίο βρίσκονται.

Πρόκειται για μια κωμωδία που βασίζεται στις ανθρώπινες σχέσεις, οι οποίες εκδηλώνονται με τρόπο διασκεδαστικό και τρυφερό και κάποιες φορές σκληρό και πικρό. 

Πέτρος Φιλιππίδης και Δημήτρης Γκοτσόπουλος  θα συναντηθούν σε μια «κωμωδία με δραματικές προεκτάσεις», όπως χαρακτηρίζει το έργο ο ίδιος ο συγγραφέας, που έχει ως θέμα τη μοναξιά και τις σχέσεις που μπορούν να αναπτυχθούν ανάμεσα σε δύο διαφορετικές γενιές ανθρώπων.

Είναι το πρώτο έργο του πολυβραβευμένου συγγραφέα, το οποίο, από τότε που  ανέβηκε στη Νέα Υόρκη, έχει παρουσιαστεί σε 50 χώρες με πάνω από 500 θεατρικά ανεβάσματα και έχει μεταφραστεί σε 24 γλώσσες και έχει λάβει το βραβείο KulturPreis Europa και άλλα 24 παγκοσμίως, σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Μ. Βρετανία, η Ισπανία, η Ιταλία, το Μεξικό. 

Συντελεστές

Μετάφραση: Πέτρος Φιλιππίδης, Δημήτρης Φιλιππίδης 

Σκηνοθεσία: Πέτρος Φιλιππίδης

Σκηνικά - Κοστούμια: Μανόλης Παντελιδάκης

Πρωτότυπο τραγούδι παράστασης: Θέμης Καραμουρατίδης

Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος

Μουσική επιμέλεια: Ιάκωβος Δρόσος

Βοηθός σκηνοθέτη: Ντένια Στασινοπούλου

Παίζουν

Πέτρος Φιλιππίδης, Δημήτρης Γκοτσόπουλος 

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή 21:00

Σάββατο (λαϊκή απογευματινή) 18:00

Σάββατο (βραδινή) 21:00

Κυριακή: 19:30

Τιμές εισιτηρίων:

Τετάρτη & Πέμπτη: €20, €14 (φοιτητικό, νεανικό έως 26 ετών, άνω των 65 ετών), €10 (ανέργων)

Παρασκευή: €20, €14 (φοιτητικό)

Σάββατο: €22 (Γενική είσοδος βραδινή Σαββάτου), €17 (λαϊκή απογευματινή), €14 (φοιτητικό απογευματινή Σαββάτου)

Κυριακή: €20, €14 (φοιτητικό)

Διάρκεια:

100′ χωρίς διάλειμμα

Ώρες ταμείου:

Τρίτη - Κυριακή: 10:30 – 13:30, 17:00-21:30

Προπώληση εισιτηρίων: 

Με χρήση πιστωτικής/ χρεωστικής κάρτας:

-www.ticketmaster.gr
- Τηλεφωνικό κέντρο: 210 8938111

-Καταστήματα Public

Με μετρητά:

-Εκδοτήρια Θεάτρου 

-Καταστήματα Public

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture