Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Ένας από τους σημαντικότερους επιστήμονες του 20ου αιώνα κοσμεί πλέον δρόμο της Πάτρας

Ένας από τους σημαντικότερους επιστήμονε...

Ο λόγος για τον Αινστάιν, μία μεγάλη τοιχογραφία του οποίου φιλοτεχνήθηκε στο πλαίσιο του Art Walk 5 στην οδό Μιχ. Ψελλού

Η 6η τοιχογραφία στο πλαίσιο του 5ου Διεθνούς Street Art Φεστιβάλ Πάτρας - ArtWalk 5 ολοκληρώθηκε. Ο διάσημος καλλιτέχνης της street art, Asier, ο οποίος ταξίδεψε από την Ισπανία, εργαζόταν στον τοίχο με πυρετώδεις ρυθμούς για μία ολόκληρη εβδομάδα, για να δημιουργήσει στον αστικό ιστό της Πάτρας μία ακόμα ξεχωριστή, μεγάλου μεγέθους, θεματική τοιχογραφία.

Στον τοίχο της πολυκατοικίας στην οδό Μιχ. Ψελλού 4 στην Πάτρα, βρίσκεται πλέον μία σπουδαία μορφή, ο Albert Einstein.

Παίρνοντας έμπνευση από την 65η επέτειο από το θάνατο του επιστήμονα Albert Einstein – Άλμπερτ Αινστάιν, ο Asier θέλησε να τιμήσει έναν από τους σημαντικότερους επιστήμονες – ερευνητές του 20ου αιώνα και όλων των εποχών με τεράστιο έργο στην επιστημονική έρευνα, δημιουργώντας ένα έργο το οποίο έχει επιρροές από τη σύγχρονη πραγματικότητα.

«Η θεωρία της ειδικής σχετικότητας του Einstein, βρίσκει εφαρμογή και στην καθημερινή ζωή, καθώς όλα είναι σχετικά και τίποτα δεν είναι απόλυτο, όταν έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους και συναισθήματα. Η ξεχωριστή, ανήσυχη και ανεξάρτητη προσωπικότητα του Einstein, “παίρνει χρώμα μέσα από την τοιχογραφία κι ο ίδιος έρχεται στη σύγχρονη πραγματικότητα φορώντας προστατευτική μάσκα και κρατώντας σπρέι και μπαίνει για λίγο τη θέση του καλλιτέχνη”».

Επάνω στην τοιχογραφία εντοπίζονται ο τόπος και η ημερομηνία γέννησης και θανάτου του Einstein.

* Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν ήταν Γερμανός φυσικός εβραϊκής καταγωγής, ο οποίος βραβεύτηκε με το Νόμπελ Φυσικής το 1921 για τις υπηρεσίες του στην θεωρητική φυσική. Θεωρείται ο θεμελιωτής της Θεωρίας της Σχετικότητας και από πολλούς, ο σημαντικότερος επιστήμονας του 20ού αιώνα και όλων των εποχών. Είχε γεννηθεί στις 14 Μαρτίου 1879, στο Ουλμ της Γερμανίας και απεβίωσε στις 18 Απριλίου 1955, στο Penn Medicine Princeton Medical Center, στο Νιου Τζέρσι των ΗΠΑ, πριν από 65 χρόνια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture