Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Δείτε τι έγινε στην Πλαζ της Πάτρας και στον Παιδικό Κρυμμένο Θησαυρό

Δείτε τι έγινε στην Πλαζ της Πάτρας και ...

Στο πλαίσιο του Καλοκαιρινού Φεστιβάλ Καρναβαλιού Sparc

"Με μεγάλη επιτυχία και με σύμμαχο τον καλό καιρό της Κυριακής 27 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε η πληθωρική παιδική καρναβαλική γιορτή για τους μικρούς μας φίλους  στο Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Πατρέων στην Πλαζ, στο πλαίσιο  του Καλοκαιρινού Φεστιβάλ Καρναβαλιού  Sparc που υλοποιήθηκε από τις 21 έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2020 και το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία – Interreg Greece – Italy 2014 – 2020»", όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου.

"Οι δράσεις εξελίχτηκαν σε πολλά επίπεδα με κύριους άξονες την εμφάνιση της ομάδας X-Saltibagos που παρουσίασε την παράσταση «Ζητείται κλόουν» και τον Παιδικό Κρυμμένο Θησαυρό που οργάνωσε και επιμελήθηκε το πλήρωμα 159, νικητής του 55ου Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού επιφυλάσσοντας σε μικρούς και μεγάλους μια βαθιά ανάσα ανεμελιάς και χαράς από τις έγνοιες της καθημερινότητας και το ανησυχητικό κλίμα των ημερών στην καρδιά της πανδημίας.

Οι X-Saltibagos, καταξιωμένοι στα ευφάνταστα και εντυπωσιακά θέατρα δρόμου, παρουσίασαν μια παράσταση βασισμένη στις τεχνικές του τσίρκο, την κλοουνερί και το κουκλοθέατρο ως τμήμα του Φεστιβάλ Θεάτρου του έργου, μεταδίδοντας νότες χαράς και αύρα αισιοδοξίας.

Η ιδέα της παράστασης εκκινούσε από μια ανάλαφρη και δροσερή θεματική: Έξι κλόουν προσπαθούν απεγνωσμένα να προσληφθούν σε ένα θέατρο που έχει βάλει αγγελία και ζητά το νούμερο με την καταπληκτικότερη μεταμόρφωση. Οι κλόουν προσπαθούν να δώσουν φυσικά τον καλύτερο εαυτό τους βάζοντας όμως τρικλοποδιά ο ένας στον άλλον. Ποιος τελικά θα πάρει την θέση; Πώς τελικά μπορεί να γίνει η καλύτερη μεταμόρφωση; Ωστόσο το τελικό αποτέλεσμα αποζημίωσε με το παραπάνω μικρούς και μεγάλους.

Συμμετείχαν 6 κλόουν-ακροβάτες και 2 μουσικοί. Συγκεκριμένα οι Μπάμπης Αρταβάνης, Μαρία Βάρσου, Γιώργος Γαρόζης, Νίκος Γαρόζης, Νίκος Γεωργακόπουλος, Μαρία Θεοδωροπούλου, Θανάσης Κανελλάκης και Ευτυχία Χρυσοβέργη.

Επίσης από τις 11.00 έως τις 16.00 ο Παιδικός Κρυμμένος Θησαυρός αποτέλεσε μια θαυμάσια ιδέα προσομοιώνοντας τα χαρακτηριστικά του καταξιωμένου παιχνιδιού των μεγάλων στα μέτρα των παιδιών εμπλουτίζοντας το Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Καρναβαλιού αυτό το ηλιόλουστο Κυριακάτικο πρωινό με Κρυμμένο Θησαυρό για Παιδιά!

Το πλήρωμα 159, νικητής του 55ου Κρυμμένου Θησαυρού, ετοίμασε ένα παιχνίδι γεμάτο φαντασία, κέφι, ευρηματικότητα, αυθεντική καρναβαλική διάθεση, ένα παιχνίδι για παιδιά, ηλικίας 7-13 ετών, με παιχνίδια, γρίφους, πλοήγηση και εύρεση κρυμμένου θησαυρού, μία μικρογραφία όλων των δράσεων του παιχνιδιού των μεγάλων προσαρμοσμένη για παιδιά, που κατάφερε στο μέγιστο να διασκεδάσει, να αναπτύξει συνεργασίες, να ενεργοποιήσει το κέφι, τη συμμετοχή και τις δεξιότητες των μικρών και να μεταφέρει το καρναβαλικό κλίμα στους μελλοντικούς καρναβαλιστές!

Το παιχνίδι εξελίχτηκε στο Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου στην πλαζ που είχε διαμορφωθεί τηρώντας όλα τα απαραίτητα πρωτόκολλα και τις αποστάσεις. Για τους μεγάλους προβλέφτηκε ειδικά διαμορφωμένος χώρος εκτός του χώρου παιχνιδιών που θα μπορούσαν να κάθονται, ενώ τα παιδιά θα βρίσκονταν στις κερκίδες που είχαν τοποθετηθεί εντός του εκπαιδευτικού πάρκου.

Την εκδήλωση χαιρέτησε η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων-Καρναβάλι Πάτρας Ήρα Κουρή.

Το Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Καρναβαλιού και το Φεστιβάλ Θεάτρου υλοποιήθηκαν από τον Δήμο Πατρέων στο πλαίσιο του έργου SPARC και η διοργάνωση των δράσεων υποστηρίχτηκε από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων – Καρναβάλι Πάτρας (Συνδεδεμένος Εταίρος του Έργου)".

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture