Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Με Encardia και Ταραντέλλες πέφτει η αυλαία του καλοκαιρινού φεστιβάλ καρναβαλιού στα Παλαιά Σφαγεία

Με Encardia και Ταραντέλλες πέφτει η αυλ...

Αύριο, Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου

Με δυναμικό τρόπο και έναν ιδανικό συνδυασμό μουσικής και χορού όπως τον εγγυάται η εξαιρετική μπάντα Encardia την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου και ώρα 22.00 στα Παλαιά Σφαγεία θα πέσει η αυλαία του Καλοκαιρινού Φεστιβάλ Καρναβαλιού Sparc που υλοποιείται από τις 21 έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2020 και το οποίο χρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία – Interreg Greece – Italy 2014 – 2020».

Πρόκειται για το ιδανικό φινάλε μιας εβδομάδας πλούσιων εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στα Παλαιά Σφαγεία και σε άλλους χώρους της πόλης προσφέροντας σε όλους μας δυνατές ανάσες και εμπειρίες με την τέχνη να αγκαλιάζει το Πατρινό Καρναβάλι και τον Καραγκιόζη που θα είναι οι κύριοι άξονες της λειτουργίας των Παλαιών Σφαγείων στο μέλλον.

Ένα ξεχωριστό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα θα παρουσιάσουν οι Encardia αποζημιώνοντας τους ακροατές-θεατές σε μια δύσκολη περίοδο που όλοι ελπίζουμε να τελειώσει σύντομα. Οι ιδιαίτερες συνθήκες εγκλεισμού που ζήσαμε όλοι γέννησαν νέες ιδέες, νέες ιστορίες, καινούργια ηχοχρώματα.

Οι Encardia συναντούν λοιπόν το κοινό και μοιράζονται ξανά τη μουσική και τις ιστορίες τους. Από τη Νότια Ιταλία μέχρι τα βουνά της Ηπείρου Ελληνικοί και Μεσογειακοί ήχοι και ρυθμοί συνομιλούν μέσα από ευφάνταστες ενορχηστρώσεις, τη δεξιοτεχνία των μουσικών και την χαρακτηριστική και εμπνευσμένη παρουσία των χορευτών.

Η μουσική τους εμπνέεται από το μουσικό και εν γένει πολιτισμικό τοπίο των ελληνόφωνων περιοχών της Κάτω Ιταλίας. Το ρεπερτόριό τους περιλαμβάνει ταραντέλες, ερωτικά τραγούδια και τραγούδια κοινωνικού περιεχομένου με τις υπέροχες μελωδίες και τους εξωστρεφείς ρυθμούς τους να σε παρασέρνουν σε μια ξεχωριστή συναυλιακή εμπειρία.

Οι Εncardia είναι ένα ελληνικό συγκρότημα που εμπνέεται, δημιουργεί και παρουσιάζει μουσικές και τραγούδια μέσα από την πλούσια μουσική παράδοση της Κάτω Ιταλίας αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου. Έχουν εκδώσει μέχρι τώρα έξι δίσκους που απέσπασαν τις καλύτερες κριτικές, ενώ ιδιαίτερα έχει σχολιαστεί η μοναδική σχέση που έχουν με το κοινό όταν βρίσκονται στη σκηνή. Τόσο σε μεγάλες σκηνές όσο και σε πλατείες, δρόμους, με η χωρίς μικρόφωνα οι Εncardia αλλάζουν κάθε φορά το τοπίο και δημιουργούν το καλύτερο κλίμα γιορτής που ίσως έχετε γνωρίσει...

Τους Encardia αποτελούν οι Κώστας Κωνσταντάτος : tamporello, βιολί, μαντολίνο, φωνή, Βαγγέλης Παπαγεωργίου: ακορντεόν, φωνή, Δημήτρης Τσεκούρας: κοντραμπάσο, φωνή, Μιχάλης Κονταξάκης: κιθάρα, Ναταλία Κοτσάνη: φωνή και Γιάννα Χαμαλέλη: χορός.

O Δήμος Πατρέων καλεί τους θεατές που επιθυμούν να προσφέρουν τρόφιμα μακράς διαρκείας για τους κατοίκους του Δήμου Μουζακίου που επλήγησαν από την πρόσφατη κακοκαιρία.

Το Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Καρναβαλιού και το Φεστιβάλ Θεάτρου υλοποιούνται από το Δήμο Πατρέων στο πλαίσιο του έργου SPARC και η διοργάνωση των δράσεων υποστηρίζεται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων – Καρναβάλι Πάτρας (Συνδεδεμένος Εταίρος του Έργου).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture