Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Κατερίνα Γρ. Σολωμού: Το ΠΓΝΠ πορεύεται «ακέφαλο» την πιο κρίσιμη ώρα

Κατερίνα Γρ. Σολωμού: Το ΠΓΝΠ πορεύεται ...

Τι αναφέρει για το ζήτημα της Διοίκησης του νοσηλευτικού Ιδρύματος

Σε ανακοίνωσή της η Κατερίνα Σολωμού, καθηγήτρια Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών και Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων αναφέρει για τη Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας:

 

"Μετά την παραίτηση της Διοικήτριας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών τον περασμένο Αύγουστο, παρατηρείται το απίστευτο φαινόμενο να παραμένει «ακέφαλο» το μεγαλύτερο Νοσηλευτικό Ίδρυμα της Δυτικής Ελλάδας, το οποίο πέραν των άλλων είναι και Νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό.

Σε μια περίοδο κατά την οποία τα κρούσματα στη χώρα μας αυξάνονται και οι εκτιμήσεις για το άμεσο μέλλον είναι κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικές,  το ΠΓΝΠ πορεύεται δίχως Διοικητή και δίχως Αναπληρωτή Διοικητή με αποτέλεσμα να μην υπάρχει δυνατότητα σύγκλησης Διοικητικού Συμβουλίου και να μην μπορούν να ληφθούν σοβαρές αποφάσεις για τη λειτουργία του Νοσηλευτικού Ιδρύματος.

Την ίδια ώρα, αποχωρεί από το Νοσοκομείο ένας εξαίρετος  επιστήμονας, ο  Χαράλαμπος Γώγος, «στρατηγός» της μάχης κατά του κορωνοϊού στην περιοχή μας και μέλος της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας  από Λοιμογόνους Παράγοντες, της χώρας, ο οποίος αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στην ιατρική και πανεπιστημιακή κοινότητα. Επιπλέον ο κ. Γώγος ως Διευθυντής Ιατρικής υπηρεσίας του ΠΓΝΠ εκτελούσε χρέη αναπληρωτού Διοικητή, όποτε αυτό ήταν απαραίτητο.

Όλα αυτά δημιουργούν ένα άκρως ανησυχητικό «μείγμα» για την πορεία του ΠΓΝΠ ενόψει της έντασης του  δεύτερου κύματος της πανδημίας, που αντί να το βρίσκει θωρακισμένο, το βρίσκει σε διοικητική σύγχυση και αποδυνάμωση.

Το Υπουργείο Υγείας οφείλει να προχωρήσει τάχιστα στην τοποθέτηση Διοικητή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας πριν βρεθούμε προ ανεξέλεγκτων καταστάσεων σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή κατά την οποία το Νοσοκομείο αναφοράς θα πρέπει να είναι πανέτοιμο και «πάνοπλο» για να αντιμετωπίσει την υγειονομική κρίση και να ανταποκριθεί άμεσα και με υπευθυνότητα στις ανάγκες των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας.

Η κατάσταση ακυβερνησίας στο ΠΓΝΠ είναι απόρροια της αντίληψης που θέλει κρίσιμους τομείς όπως η υγεία, να αντιμετωπίζονται από όλες ανεξαιρέτως τις κυβερνήσεις ως πεδία κομματικών πειραματισμών και συγκρούσεων.

Ένα σύστημα υγείας για να μπορέσει να αναπτυχθεί και να λειτουργήσει χρειάζεται σοβαρό και μακροχρόνιο σχεδιασμό με συναίνεση όλων των πολιτικών δυνάμεων και συμφωνία σε κάποιες –τουλάχιστον- βασικές αρχές προκειμένου να εξασφαλιστεί μια στοιχειώδης συνέχεια του κράτους.

Πρέπει κάποια στιγμή οι τοποθετήσεις Διοικητών και Υποδιοικητών στα Νοσοκομεία να γίνονται στη βάση αυτού του μακροχρόνιου σχεδιασμού  με αξιολογικά και όχι κομματικά κριτήρια, με γνώμονα την γνώση, την επιστημονική κατάρτιση, την εμπειρία και τις ικανότητες και όχι την κομματική διαδρομή και την εξόφληση κομματικών γραμματίων.

Όσο δεν επιτυγχάνεται η αποκομματικοποίηση και η συνέχεα  στη Δημόσια Διοίκηση, θα βρισκόμαστε ενώπιον φαινομένων που θα αποδυναμώνουν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και θα προκαλούν αρρυθμίες ακόμη και στις κρίσιμες στιγμές".

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις