Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Γρ. Αλεξόπουλος: Σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου για τις καταλήψεις και τα αιτήματα των μαθητών

Γρ. Αλεξόπουλος: Σύγκληση Δημοτικού Συμβ...

Επιστολή στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Πάτρας

Σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα των καταλήψεων στα σχολεία  της Πάτρας και τα αιτήματα των μαθητών  ζητάει με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτη Μελά, ο επικεφαλής της παράταξης «Πρωτεύουσα ξανά!» Γρηγόρης Αλεξόπουλος.

Η επιστολή του κ. Αλεξόπουλου έχει ως εξής: 

Κύριε Πρόεδρε,

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς βρεθήκαμε ενώπιον του φαινομένου των εκτεταμένων καταλήψεων των μαθητών στα σχολεία της Πάτρας με αιτήματα που κυρίως εστιάζουν στην αναγκαιότητα λήψης  επιπρόσθετων μέτρων προστασίας για τον κορωνοϊό, τη δημιουργία ολιγομελών τμημάτων αλλά και τις ελλείψεις σε καθαρίστριες και εκπαιδευτικό προσωπικό.

Είναι σαφές ότι τα αιτήματα των μαθητών είναι δίκαια και πρέπει να τύχουν της προσοχής μας και φυσικά της προσοχής της κυβέρνησης, ιδίως στο σκέλος που αφορούν τα πολυπληθή τμήματα όπου δεν είναι δυνατόν να τηρούνται οι απαιτούμενες αποστάσεις για την προστασία από τον κορωνοϊό.

Ωστόσο, είναι σαφές και ότι οι καταλήψεις είναι μια κατάσταση άκρως ανησυχητικήσε ό,τι αφορά τον  κίνδυνο διάδοσης του κορωνοϊού καθώς διανύουμε το δεύτερο κύμα της πανδημίας και τα κρούσματα συνεχώς αυξάνονται.

Παράλληλα, οι καταλήψεις οδηγούν σε ακόμη μεγαλύτερη χαλάρωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας καθώς σημαίνουν επιπλέον χαμένες διδακτικές ώρες που έρχονται να προστεθούν στις χαμένες ώρες της περασμένης άνοιξης, κάτι που εξυπακούεται ότι θαέχει μακροπρόθεσμα πολύ αρνητικά αποτελέσματα στην ποιότητα της εκπαίδευσης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας δεν μπορεί να μένει αμέτοχο απέναντι σε  αυτό το οξύ πρόβλημα.

Για αυτό το λόγο σας ζητώ να συγκαλέσετε άμεσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με τη συμμετοχή των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, της ΕΛΜΕ Αχαΐας,  του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας, εκπροσώπων των μαθητών και της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Πάτρας προκειμένου να παρουσιαστεί σε όλο το εύρος της η σημερινή κατάσταση καθώς και ο σχεδιασμός σας σε σχέση με την ομαλοποίησή της, ώστε να προστατέψουμε τους μαθητές από τον κίνδυνο του κορωνοϊού και την εκπαιδευτική διαδικασία από την πλήρη αποδιοργάνωση».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις