Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ιανός: Στα 7 μέτρα τα κύματα στη Δυτική Ελλάδα

Ιανός: Στα 7 μέτρα τα κύματα στη Δυτική Ελλάδα

Προειδοποίηση από τους μετεωρολόγους

Επί ποδός είναι οι αρχές αλλά και οι μετεωρολόγοι προκειμένου να γνωρίζουν λεπτό προς λεπτό ποιες θα είναι οι επιπτώσεις του μεσογειακού κυκλώνα με το όνομα Ιανός που χτυπάει ήδη τα νησιά του Ιονίου.

Όπως ανακοίνωσε το meteo.gr: «Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/ Meteo.gr, κατά τη διάρκεια της Παρασκευής 18/09/2020, ο Μεσογειακός Κυκλώνας Ιανός θα επηρεάσει τα νησιά του Κεντρικού Ιονίου και παράκτια τμήμα της Δ. Ελλάδας με κύματα το ύψος των οποίων θα φτάνει τα 7 μέτρα, όπως φαίνεται στον προγνωστικό χάρτη κυματισμού που ακολουθεί.

Ο καιρός έχει αλλάξει δραματικά στην δυτική Ελλάδα με τις παραλίες της Αχαΐας να μην θυμίζουν σε τίποτα την κατάσταση λίγες ώρες πριν.

Ήδη η Γ. Γ. Πολιτικής Προστασίας έχει κηρύξει 8 περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης – κυρίως στην δυτική Ελλάδα και στην Πελοπόννησο.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύσσονται Ηλεία, Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Μεσσηνία, Αρκαδία, Ζάκυνθος, Κεφαλονιά και Ιθάκη όπως δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως πρόκειται για μια δύσκολη κατάσταση και κάλεσε τον κόσμο να είναι προσεκτικός.

“Μέχρι το βράδυ θα υπάρξει εικόνα για Αττική και Κόρινθο, δηλαδή για το δεύτερο κύμα της πορείας της κακοκαιρίας” συμπλήρωσε.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις