Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας: Με τις προσευχές όλων ο Πανάγαθος Θεός θα άρει την πανδημία

Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας: ...

Σύντομα ελεύθεροι θα εορτάζουμε τις εορτές της Εκκλησίας – Αυτό ανέφερε στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Πλατανιωτίσσης που πανηγύρισε το Γενέσιο της Θεοτόκου

Με την πρέπουσα λαμπρότητα και με κάθε ιεροπρέπεια τιμήθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας η πρώτη Θεομητορική Εορτή του νέου εκκλησιαστικού έτους, η εορτή του Γενεσίου της Υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου.

Επίκεντρο της εορτής ήταν το Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Πλατανιωτίσσης, στην ομώνυμη Τοπική Κοινότητα του Δήμου Καλαβρύτων καθώς και το παρεκκλήσιο της Παντανάσσης δίπλα στο Επισκοπείο της πόλεως του Αιγίου.

Στον πανηγυρικό Εσπερινό που τελέστηκε στην Παντάνασσα χοροστάτησε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων κ. Ιερώνυμος, συμπροσευχομένων του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου και του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου, ο οποίος και κήρυξε τον Θείο Λόγο, ενώ αντίστοιχα κατά τον Εσπερινό στο Προσκύνημα της Παναγίας Πλατανιωτίσσης χοροστάτησε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ο οποίος με τον εύληπτο και μεστό θεολογικό του λόγο αναφέρθηκε στο νόημα της εορτής.

Την αγιώνυμο ημέρα, την Τρίτη 8/9 το πρωί στο Προσκύνημα της Παναγίας Πλατανιωτίσσης πραγματοποιήθηκε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Σερρών & Νιγρίτης κ. Θεολόγου και συλλειτουργούντων του Μητροπολίτη Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλοχίου και του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου.

Στη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριος Φαρμάκης, ο βουλευτής Αχαΐας Ιάσων Φωτήλας, ο δήμαρχος Καλαβρύτων Αθανάσιος Παπαδόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς επίσης εκατοντάδες πιστών και προσκυνητών, οι οποίοι προσήλθαν με μεγάλη ευλάβεια για να ασπασθούν και να λάβουν τη χάρη της Παναγίας.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία της σημερινής εορτής, ευχαριστώντας παράλληλα όλους όσοι, παρά τις δυσκολίες και τα ανακοινωθέντα μέτρα, προσήλθαν για να προσευχηθούν ενώ-πιον της Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας.

 «Η Παναγία η Πλατανιώτισσα, την οποία τιμούμε και προσκυνούμε σήμερα, μας διδάσκει ότι αυτός ο τόπος, η Ελλάδα μας, κρατήθηκε από το άμφιο της Θρησκείας, το οποίο ήταν, είναι και θα είναι η σκέπη, η ευλογία και η χάρις για τον λαό μας. Έτσι, λοιπόν, και εμείς έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ να στηριχθούμε στη δύναμη της πίστεως, να πιστέψουμε στο θαύμα για να ανοίξουν οι ουρανοί, να μείνουμε ασφαλισμένοι στην Εκκλησία μας, η οποία είναι η Κιβωτός της σωτηρίας μας», ανέφερε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Θεολόγος που ήρθε από τις ακριτικές Σέρρες, ενώ ευχήθηκε η Υπεραγία Θεοτόκος να ευλογεί με την παρουσία Της την επαρχία των Καλαβρύτων και της Αιγιαλείας αλλά και όλο το χριστεπώνυμο πλήρωμα.

Τέλος στη σύντομη ομιλία του ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος υπογράμμισε πως η σημερινή παρουσία των δύο Μητροπολιτών, ενός από την Βόρεια Ελλάδα και ενός από την Κρήτη, είχε συμβολικό χαρακτήρα.

«Μόνο όταν είμαστε ενωμένοι, ως Εκκλησία, ως λαός και ως οικογένεια, μπορούμε να ξεπεράσουμε όλα τα προβλήματα. Με την ε-νότητά μας αλλά και με την ευλογία του Θεού μπορούμε να αψηφούμε όλους τους κινδύνους και τις παγίδες που μας βάζει ο Διάβολος. Και θέ-λω να γνωρίζετε ότι το θαύμα έρχεται! Με τις προσευχές όλων μας ο Πανάγαθος Θεός θα άρει αυτή την πανδημία και σύντομα ελεύθεροι θα εορτάζουμε τις εορτές της Εκκλησίας μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο σεπτός Ποιμενάρχης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, ευχαριστώντας τέλος όλους τους πιστούς για την τιμή που έκαναν να παραβρεθούν στη σημερινή εορτή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις