Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Η "χαμένη" διεθνής ταινία της Τζένη Καρέζη από 10 Σεπτεμβρίου στις Ελληνικές αίθουσες

Η "χαμένη" διεθνής ταινία της ...

Τίτλος της, "Μία Σφαίρα στην καρδιά" και είχε γυριστεί το 1966 από τον Ζαν - Ντανιέλ Πολέ

Για τους χιλιάδες θαυμαστές και θαυμάστριες της αξέχαστης ηθοποιού του θεάτρου και του κινηματογράφου, Τζένης Καρέζη που έφυγε από τη ζωή τον Ιούλιο του 1992, αποτελεί σίγουρα μία ιδιαίτερα ευχάριστη είδηση το γεγονός πως η Carousel Films θα παρουσιάσει από την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου του 2020 στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες, μία άγνωστη στο ευρύ κοινό ταινία με πρωταγωνίστρια την Καρέζη, την αποκαλούμενη «χαμένη ταινία» της και τη μοναδική διεθνή της ταινία. Ο λόγος για το φιλμ παραγωγής 1966, με τίτλο «Μια Σφαίρα στην Καρδιά» σε σκηνοθεσία του Jean-Daniel Pollet - Ζαν Ντανιέλ Πολέ (1936-2004), ο οποίος είχε συνυπογράψει και το σενάριο ενώ η μουσική ήταν του Μίκη Θεοδωράκη.

Για πρώτη φορά λοιπόν στην Ελλάδα μετά το 1966, 54 ολόκληρα χρόνια μετά, σε πλήρη ψηφιακή αποκατάσταση από το Γαλλικό Κέντρο Κινηματογράφου θα δούμε το συγκεκριμένο φιλμ στις αίθουσες και ευελπιστούμε να παιχθεί και εδώ στην Πάτρα. Εξάλλου όπως είναι γνωστό η Τζένη Καρέζη (Καρπούζη ήταν το πραγματικό, πατρικό της επώνυμο) καταγόταν από το γειτονικό Αίγιο όπου και είχε περάσει τα μαθητικά και νεανικά της καλοκαίρια.

Πλάι στην Τζένη Καρέζη συμπρωταγωνιστούν ο Σάμι Φρέι και η Φρανσουάζ Αρντί ενώ σε άλλους ρόλους, εμφανίζονται ο γόης Σπύρος Φωκάς, ο Βασίλης Διαμαντόπουλος, ο Σωτήρης Μουστάκας στο ξεκίνημα της καριέρας του τότε, ο Γιώργος Μούτσιος, ο Ζανίνο, ο Δημήτρης Μυράτ, ο Νίκος Τσαχειρίδης, ο Αρτέμης Μάτσας, ο Φάνης Χηνάς, ο Γιώργος Μαρίνος και η Βιβέτα Τσιούνη. 

Σκηνοθετική επιμέλεια τρέιλερ: Στέλλα Καβαδάτου. 

Μοντάζ: Βαγγέλης Κατσιγιάννης.

Προστασία από την ψηφιακή πειρατεία:  Mediastalker.

Η ταινία του Ζαν - Ντανιέλ Πολέ είχε προβληθεί στη Γαλλία στις 23 Φεβρουαρίου 1966. Το φιλμ είχε γυριστεί στη Σκύρο, ανακαλύφθηκε το 2018 στην Γαλλία, αποκαταστάθηκε και πλέον είναι έτοιμο για την ελληνική του πρεμιέρα.

Να προσθέσουμε πως η Γαλλική ταινία «Μια σφαίρα στην καρδιά» ήταν η μόνη διεθνής παραγωγή στην οποία έπαιξε η σπουδαία ηθοποιός Τζένη Καρέζη, όμως εδώ και αρκετά χρόνια το φιλμ θεωρούνταν χαμένο. Είχε προβληθεί στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης το 1967, αλλά δεν παίχτηκε στη συνέχεια ποτέ στην τηλεόραση, αφού θεωρήθηκε καλλιτεχνική και εισπρακτική αποτυχία και έκτοτε μπήκε στο "ράφι".

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight