Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η πατρινή μητέρα που επέστρεψε στα θρανία και μπήκε πρώτη στη σχολή που ήθελε

Η πατρινή μητέρα που επέστρεψε στα θρανί...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Έδωσε Πανελλήνιες εξετάσεις

Ένα παράδειγμα θέλησης- προς μίμηση- είναι η πατρινή Κατερίνα Κεφάλα. Μία εργαζόμενη μητέρα ενός παιδιού  που πήρε την απόφαση να φοιτήσει στο νυχτερινό ΕΠΑΛ και να δώσει πανελλήνιες εξετάσεις προκειμένου να ακολουθήσει το όνειρο της και να μπει στη σχολή Μουσειολογίας, με έδρα τον Πύργο.

Η ίδια έβαλε τον στόχο της και κατάφερε να πετύχει την πρώτη της επιλογή έχοντας συγκεντρώσει 16.975 μόρια. Πλέον είναι φοιτήτρια ενώ ο γιος της θα δώσει φέτος πανελλήνιες εξετάσεις. Πλέον χαρούμενη και περήφανη για το αποτέλεσμα ευχαριστεί για τη στήριξη τους καθηγητές της (και στο σχολείο και στο φροντιστήριο «Άτομο»).

«Έβαλα στόχο και τον πέτυχΑ. Είχα την στήριξη του γιού μου που φέτος ετοιμάζεται να δώσει και αυτός πανελλήνιες. Ήταν όμως μία δύσκολη χρονιά καθώς είμαι μία εργαζόμενη μητέρα.

Αυτό που με δυσκόλεψε ιδιαίτερα ήταν το απαιτητικό ωράριο καθώς μετά τη δουλειά, έπρεπε να μελετήσω και να παρακολουθώ τα μαθήματα μου. Η περίοδος της καραντίνας με βοήθησε από την άποψη χρόνου καθώς δεν παρακολουθούσα μαθήματα στο σχολείο» λέει στο thebest.gr

 

Η Κατερίνα Κεφάλα εργάζεται στο Τμήμα Εκπαιδευτικών θεμάτων  Δ/νσης Δ..Ε. Αχαΐας και όπως λέει στο thebest.gr η προϊσταμένη της Ζαφειρούλα Μαράντη: « Είναι ένας υπάλληλος, πραγματικό στήριγμα για το Τμήμα και την Υπηρεσία. Έκανε μία ηρωική προσπάθεια, με αξιοπρέπεια, μέσα από το εσπερινό ΕΠΑΛ και τα πήγε τόσο καλά που κατάφερε να μπει στο Πανεπιστήμιο.

Αυτό που κατάφερε είναι πολύ σημαντικό και δείχνει το κουράγιο και τη διάθεση ενός ανθρώπου για τη δια βίου εκπαίδευση. Καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της προσπάθειας ήταν απόλυτα συνεπής στις επαγγελματικές της υποχρεώσεις. Ερχόταν κανονικά στη δουλειά της και στη συνέχεια πήγαινε στο σχολείο. Είναι παράδειγμα προς μίμηση».  

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις