Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πανεπιστήμιο Πατρών: Προκήρυξη υποτροφιών «Ανδρέας Μεντζελόπουλος» για φοιτητές

Πανεπιστήμιο Πατρών: Προκήρυξη υποτροφιώ...

Έως 47 συνολικά υποτροφίες για προπτυχιακούς – μεταπτυχιακούς φοιτητές και υποψήφιους διδάκτορες

Συνεχίζεται και για το Ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 ο θεσμός των υποτροφιών «Ανδρέας Μεντζελόπουλος» αριθμώντας την  11η συνεχή χρονιά από τη θέσπισή του. Η υποτροφία αφορά φοιτητές σε επίπεδο προπτυχιακών  και μεταπτυχιακών  σπουδών που φοιτούν  στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Συγκεκριμένα τις εν λόγω υποτροφίες δικαιούνται μόνο οι οικονομικά ασθενείς φοιτητές. Αξίζει να αναφερθεί ότι η συγκεκριμένη υποτροφία συνεχίζεται σε όλα τα έτη σπουδών με την προϋπόθεση ότι ο υπότροφος έχει καλή επίδοση στις σπουδές του.

Αναλυτικά οι προσφερόμενες υποτροφίες έχουν ως εξής:

Για Προπτυχιακές Σπουδές: Δίδονται έως Τριάντα (30) υποτροφίες των 5.000 € ανά έτος για τους πρωτοετείς φοιτητές (νέο-εισαχθέντες το 2020).

Οι Μεταπτυχιακές Σπουδές (master) αφορούν -αποκλειστικά αποφοίτους του Πανεπιστημίου Πατρών και πραγματοποιούνται αποκλειστικά στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Διατίθενται έως δύο (2) υποτροφίες των 5.000 €/έτος και για δύο έτη.

ΕΙΔΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΕΣ

Ειδικότερα, επειδή ο δωρητής αποδίδει βαρύτητα στην παραμονή των επιστημόνων στην χώρα, στις συγκεκριμένες υποτροφίες δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση των Διδακτορικών Σπουδών. Με το τρόπο αυτό ο Δωρητής διευκολύνει τους μεταπτυχιακούς υποτρόφους να εμπλακούν στην παραγωγική διαδικασία ώστε να συνεισφέρουν στον τόπο. Η συλλογιστική  στοχεύει  στην υποστήριξη καινοτόμων επιστημονικών ιδεών οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε προϊόντα ή μεθόδους που θα συμβάλλουν  στην οικονομία και την ευημερία της χώρα μας.

Στο πλαίσιο αυτό για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στο Πανεπιστήμιο Πατρών θα χορηγηθούν ως 15 υποτροφίες των 10.000 €/έτος και για 3 το πολύ έτη.

Η προθεσμία υποβολής των υποψηφιοτήτων λήγει την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020. Οι υποψηφιότητες υποβάλλονται στο Γενικό Πρωτόκολλο του Πανεπιστημίου Πατρών (Αυτοπροσώπως ή ταχυδρομικώς με σφραγίδα ταχυδρομείου έως και 02/10/2020). Αναλυτικές οδηγίες για την υποβολή των αιτήσεων στo κάτωθι link: http://www.upatras.gr/el/mentzelopoulos

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις