Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Το σόου του Τράμπ στον Λευκό Οίκο για την αποδοχή του χρίσματος - Ο Λίνκον και ο κορωνοϊός

Το σόου του Τράμπ στον Λευκό Οίκο για τη...

Τι είπε ο Αμερικανός πρόεδρος

Σε ένα σκηνικό πρωτοφανές, από τον Κήπο των Ρόδων στο Λευκό Οίκο, με δεκάδες σημαίες των ΗΠΑ πίσω του, video walls, πυροτεχνήματα και φυσικά όλα τα παιδιά και τα εγγόνια του στο πλευρό του, ο Ντόναλντ Τραμπ αποδέχτηκε και επίσημα το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατάφερε και αυτή τη φορά να «σπάσει» μια παράδοση της πολιτικής των ΗΠΑ. Χρησιμοποίησε τον Λευκό Οίκο, την έδρα του προέδρου των ΗΠΑ, για να αποδεχτεί το χρίσμα. Για άλλη μια φορά, απέδειξε ότι δεν έχει μέτρο. Γιατί το να χρησιμοποιεί ένας υποψήφιος τον Λευκό Οίκο για μια τέτοια περίσταση είναι τόσο ασυνήθιστο στην πολιτική παράδοση των ΗΠΑ, που εκτός από τους Δημοκρατικούς αντέδρασαν και οι Ρεπουμπλικάνοι.

Εκτός από μέτρο, βέβαια, το σόου που έστησε ο Ντόναλντ Τραμπ στον Κήπο των Ρόδων στο Λευκό Οίκο δεν είχε ούτε… μέτρα κατά του κορωνοϊού. Καμία απόσταση ανάμεσα σε όσους μαζεύτηκαν για να τον αποθεώσουν. Και εκτός των κοινωνικών αποστάσεων που δεν τηρήθηκαν, οι περισσότεροι δεν φορούσαν ούτε μάσκα.

Με δεκάδες σημαίες των ΗΠΑ να έχουν στηθεί πίσω από το πόντιουμ, ο Ντόναλντ Τραμπ κατέβηκε από τα σκαλιά του Λευκού Οίκου συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μελάνια. Και στην ομιλία του απείλησε, ειρωνεύτηκε, επιτέθηκε στον αντίπαλό του Τζο Μπάιντεν, συνέκρινε τον εαυτό του με τον Αβραάμ Λίνκολν και υποσχέθηκε ότι θα κινήσει τον κορωνοϊό…

«Αποδέχομαι με όλη μου την καρδιά αυτή την υποψηφιότητα για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής», είπε ο Τραμπ επευφημούμενος από πλήθος υποστηρικτών του που είχαν συγκεντρωθεί στο γρασίδι έξω από τον Λευκό Οίκο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατά την ομιλία αποδοχής του χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων δεν ήταν δυνατόν να μην αναφερθεί στην πανδημία που προκαλεί ο κορονοϊός. Η αντιμετώπιση του οποίου από την κυβέρνησή του έχει κοστίσει και δημοσκοπικά στον Τραμπ.

Τι υποσχέθηκε; Ότι θα τον νικήσει. «Θα νικήσουμε τον ιό και την πανδημία και θα βγούμε πιο δυνατοί από ποτέ», διαβεβαίωσε ο Τραμπ, χωρίς να παρουσιάσει κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο. Πρόσθεσε ότι εμβόλιο για την αποτροπή της μόλυνσης από τον κορονοϊό ενδέχεται να είναι έτοιμο πριν από το τέλος «αυτής της χρονιάς».

Ακόμη, υποσχέθηκε «ευημερία ρεκόρ» στους Αμερικανούς στη δεύτερη θητεία του, ότι θα «ανοικοδομήσει ξανά» την αμερικανική οικονομία ώστε να γίνει «η καλύτερη στην ιστορία», ενώ υποσχέθηκε πως θα δημιουργήσει ένα «νέο πνεύμα ενότητας που μπορεί να γίνει πραγματικότητα μόνο μέσα από την αγάπη για τη μεγαλειώδη χώρα μας».

Έφτασε δε στο σημείο να περιγράψει τον εαυτό του ως τον καλύτερο πρόεδρο για τους Αφροαμερικανούς από την εποχή του Αβραάμ Λίνκολν (!), που είχε καταργήσει τη σκλαβιά.

«Τα καλύτερα μένουν να έρθουν για αυτή τη φυλετική ομάδα», είπε και διαβεβαίωσε πως έχει κάνει περισσότερα για τους Αφροαμερικανούς κατά τη διάρκεια της θητείας του από όσα έκανε ο Μπάιντεν τα 47 χρόνια της πολιτικής του καριέρας.

Νεκροθάφτης ο Μπάιντεν

Ο Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε, όπως αναμενόταν άλλωστε, σφοδρή φραστική επίθεση στον αντίπαλό του στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, Τζο Μπάιντεν. Και είπε πως αν ο Δημοκρατικός υποψήφιος εκλεγεί θα γίνει «ο νεκροθάφτης του μεγαλείου της Αμερικής».

Αυτό που διακυβεύεται στην κάλπη της 3ης Νοεμβρίου, είπε ο Τραμπ, είναι «το αμερικανικό όνειρο» και «το σοσιαλιστικό πρόγραμμα καταστροφής του πεπρωμένου» των ΗΠΑ.

«Πώς μπορεί να ζητάει το Δημοκρατικό κόμμα να ηγηθεί της χώρας μας όταν αφιερώνει τόσο χρόνο στη διάλυση της χώρας μας; Βλέπουν ένα αμαρτωλό έθνος που πρέπει να τιμωρηθεί για τις αμαρτίες του», πρόσθεσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Μπάιντεν εάν εκλεγεί θα γίνει «ο καταστροφέας των αμερικανικών θέσεων εργασίας», είπε ακόμη ο Τραμπ, προειδοποιώντας πως εάν επικρατήσει ο Δημοκρατικός υποψήφιος οι δουλειές θα μεταφερθούν σε άλλα κράτη, ειδικά την Κίνα. «Ο Τζο Μπάιντεν δεν είναι ο σωτήρας της ψυχής της Αμερικής, είναι ο καταστροφέας των θέσεων εργασίας και εάν του δοθεί η ευκαιρία θα γίνει ο νεκροθάφτης του αμερικανικού μεγαλείου».

«Ο Μπάιντεν θα στείλει τις δουλειές μας στην Κίνα», συνέχισε την επίθεση ο πρόεδρος των ΗΠΑ και κατηγόρησε τον αντίπαλό του πως «πέρασε όλη του την καριέρα» ματαιώνοντας τα «όνειρα» των Αμερικανών και στέλνοντας τις δουλειές τους σε άλλα κράτη.

Ο Τραμπ επέμεινε να προβάλει τον εαυτό του ως άνθρωπο εκτός του κατεστημένου της Ουάσινγκτον και χαρακτήρισε τον αντίπαλό του μέρος της ελίτ που ευθύνεται για τους πολέμους στους οποίους ενεπλάκη η χώρα στο εξωτερικό και «δεν τελειώνουν ποτέ».

Απειλές για δασμούς

Φυσικά από την ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ δεν έλειψαν και οι απειλές. Αν εκλεγεί, είπε, θα επιβάλλει δασμούς σε οποιαδήποτε εταιρεία μεταφέρει θέσεις εργασίας εκτός ΗΠΑ.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις