Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αρκετός κόσμος στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό του Αγίου Φανουρίου Πατρών

Αρκετός κόσμος στον πανηγυρίζοντα ιερό ν...

Στον εσπερινό την Τετάρτη το απόγευμα προεξήρχε ο Πρωτοσύγκελος Αρτέμιος Αργυρόπουλος

Την τιμητική του είχε από την Τετάρτη 26/8 το απόγευμα ο ιερός ναός του Αγίου Φανουρίου που βρίσκεται στο τέρμα της οδού Νόρμαν κάτω από το Δασύλλιο.

Πολλές συμπολίτισσες όπως επιτάσσει το έθιμο, είχαν παρασκευάσει Φανουρόπιτες τις οποίες και ευλόγησαν στη διάρκεια του πανηγυρικού εσπερινού την Τετάρτη το απόγευμα οι ιερείς του ναού. Στον εσπερινό μετ΄αρτοκλασίας προεξήρχε και κήρυξε το Θείο λόγο ο αρχιμανδρίτης και Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος.

Πολλοί απ’ όσους έσπευσαν να προσκυνήσουν τη χάρη του Αγίου Φανουρίου, αντήλλαξαν μετά κομμάτια φανουρόπιτα. Την Πέμπτη 27 Αυγούστου στην πρωινή πανηγυρική Θεία λειτουργία χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος που μίλησε και για τον Άγιο Φανούριο που η ιστορική ύπαρξή του αγνοήθηκε μέχρι και τον 14ο αιώνα, οπότε και βρέθηκε εικόνα του, στο νησί της Ρόδου, όταν έσκαβαν παλιά σπίτια στο νότιο μέρος του παλιού τείχους.

Εκεί βρέθηκε αρχαίος ναός με πολλές κατεστραμμένες εικόνες και μεταξύ αυτών ήταν και μία καλά διατηρημένη εικόνα επί της οποίας ο τότε μητροπολίτης Ρόδου Νείλος ο Β’ ο Διασπωρινός (1355 – 1369 μ.Χ.) διάβασε το όνομα του Αγίου «ὁ ἅγιος Φανῶ».

Στην εικόνα, ο Άγιος Φανούριος όπως έχει γράψει το dogma.gr, παριστανόταν ως νεαρός στρατιώτης, κρατώντας στο δεξιό του χέρι σταυρό, πάνω στον όποιο υπήρχε λαμπάδα αναμμένη και γύρω δε από την εικόνα ήσαν τα 12 μαρτύρια του.

Θεωρείται από τους αγαπητούς αγίους ενώ όπως λέει η παράδοση, όταν χάνουμε κάτι πολύτιμο ή κάτι που επιζητούμε και λαχταρούμε, απευθυνόμαστε στον Άγιο και ζητούμε τη μεσολάβηση του να μας το φανερώσει.

Η προσέλευση ήταν και φέτος μεγάλη ενώ δεν έλειψαν και κάποια παράπονα για στιγμιαία φαινόμενα συνωστισμού.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις