Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Έρχεται 3 Σεπτεμβρίου 2020 το νέο φιλμ "Η Τέχνη της Ενηλικίωσης"

Έρχεται 3 Σεπτεμβρίου 2020 το νέο φιλμ &...

Από τον σκηνοθέτη Τζαντ Απατόου με πρωταγωνιστή το νέο αστέρι της κωμωδίας Πιτ Ντέιβιντσον

Ο επιτυχημένος σκηνοθέτης Τζαντ Άπατοου των ταινιών «Με την Πρώτη», «Παρθένος Ετών 40» φέτος συνεργάστηκε με ένα από τα νέα αστέρια του “Saturday Night Live”, τον 26χρονο Νεουορκέζο Πιτ Ντέιβιντσον - Pete Davidson, σε μια γλυκόπικρη, ευφάνταστη και απρόβλεπτη δραμεντί συναισθηματικής ενηλικίωσης που έρχεται για προβολή στη χώρα μας στις 3 Σεπτεμβρίου 2020 σε διανομή της Tulip. Τίτλος της ταινίας είναι «Η Τέχνη της Ενηλικίωσης -The King of Staten Island» και μιλάει με ειλικρίνεια σε μια γενιά νέων ανθρώπων που αντιμετωπίζουν ανοιχτά τα ψυχολογικά τραύματά, τις καταστροφικές εξαρτήσεις και τις ασύμμετρες προκλήσεις της ενήλικης ζωής.

Ο Σκοτ είναι ένας αργόσχολος νεαρός με τραυματικές μνήμες καθώς δεν έχει ξεπεράσει το χαμό του πατέρα του, που έχασε τη ζωή του πάνω στο καθήκον του ως πυροσβέστης. Ζει χωρίς καμία φιλοδοξία και υπευθυνότητα,  πέρα από την προσπάθειά του να γίνει tattoo artist. Όλα θα αλλάξουν όταν η μητέρα του (στο ρόλο η τιμημένη με Όσκαρ β’ ρόλου Μαρίζα Τομέι το 1992 για το «Ξαδελφάκι μου ο Βίνι») θα ερωτευτεί έναν νεότερο πυροσβέστη, γεγονός που θα αναταράξει τον ψυχικό κόσμο του Σκοτ, ο οποίος θα νιώσει ότι ο πατέρας του πάει να «αντικατασταθεί» - και τότε η ζωή του θα μπει σε άλλη τροχιά με απρόβλεπτες συνέπειες.

Ο 52χρονος Αμερικανός σκηνοθέτης και παραγωγός Τζαντ Άπατοου έχει παράδοση στο να αναδεικνύει πετυχημένους κωμικούς, όπως έκανε με τον Στιβ Καρέλ (Παρθένος Ετών 40), με τους Σεθ Ρόγκεν και Τζόνα Χιλ (Superbad), με την Κρίστεν Γουίνγκ (Φιλενάδες/Bridesmaids) αλλά και με την Έϊμι Σούμερ (Κατακούτελα/Trainwreck).

Ο πετυχημένος σκηνοθέτης, φέτος λοιπόν συνεργάστηκε με ένα από τα ανερχόμενα αστέρια του “Saturday Night Live”, τον Πιτ Ντέιβιντσον, σε μια γλυκόπικρη, «οιδιπόδεια», ευφάνταστη, ρεαλιστική και απρόβλεπτη δραμεντί συναισθηματικής ενηλικίωσης.

Το σενάριο είναι ημιαυτοβιογραφικό και ο Ντέιβιντσον μαζί με τον Άπατοου δούλεψαν εντατικά πάνω στις λεπτομέρειες της ιστορίας, καθώς δεν ήθελαν να φτιάξουν μια καθαρόαιμη κωμωδία, αλλά ούτε και ένα βαρύ δράμα χαρακτήρων που δεν θα είχε πηγαίο χιούμορ, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου.

Η «Τέχνη της Ενηλικίωσης» είναι μια ταινία που μιλάει με ειλικρίνεια σε μια γενιά νέων ανθρώπων που μπορούν και αντιμετωπίζουν ανοιχτά τα ψυχολογικά τραύματά, τις καταστροφικές εξαρτήσεις τους και τις ασύμμετρες προκλήσεις της ενήλικης ζωής.

Οι προσωπικές μνήμες του Πιτ Ντέιβιντσον, η έντονη εμπειρία του ως performer στο “Saturday Night Live”, η αγέραστη επαφή του Τζαντ Άπατοου με τις νεότερες γενιές, το ετερόκλητο καστ (Μαρίζα Τομέι, Στιβ Μπουσέμι, κ.α.) και το ευρηματικό σενάριο που αγγίζει δύσκολα θέματα, δένουν αρμονικά σε μια ώριμη και ψυχαγωγική δουλειά που θα αγγίξει τους ανήσυχους νέους ανθρώπους που αισθάνονται ότι δεν έχουν προορισμό και φιλοδοξίες.

Όπως το «8 Mile», το «The Big Sick» και πολλές ακόμη σύγχρονες ταινίες που προσέγγισαν το θέμα της «ενηλικίωσης» κάτω από αντίξοες κοινωνικές συνθήκες, με αποτυχημένα όνειρα και με άνισες μάχες με την σκληρή πραγματικότητα, η «Τέχνη της Ενηλικίωσης» θα προσφέρει πολλά χαμόγελα, γλυκόπικρες στιγμές και ερμηνείες που αναμένεται να συνδεθούν βιωματικά με τους θεατές.

Στην ταινία διάρκειας 136 λεπτών παίζουν και οι Bill Burr, Bel Powley και η Maude Apatow που είναι κόρη του σκηνοθέτη Judd Apatow και της ηθοποιού Λέσλι Μαν.

Το φιλμ διανέμεται από την Universal Pictures, έχει μέσο όρο 73% στο rotten tomatoes και 67% στο metacritic & στο box office έχει κάνει εισπράξεις περίπου 2 εκατ. δολάρια.

Ενδεχομένως το φιλμ θα έρθει για προβολή και στην Πάτρα.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture