Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Μία σπάνια φωτ. της Αλίκης μαζί με τον χαμογελαστό Ανδρέα Παπανδρέου

Μία σπάνια φωτ. της Αλίκης μαζί με τον χ...

Από την πρεμιέρα της παράστασης του Ζυλ Ντασέν, "Η Όπερα της Πεντάρας" στο θέατρο Αθήναιον το καλοκαίρι του 1993

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει μία ανάρτηση του δημοσιογράφου Άρη Λουπάση στο instagram, με μία φωτό όπου πρωταγωνιστές είναι δύο προσωπικότητες της Ελληνικής πολιτικής και καλλιτεχνικής ζωής, εξαιρετικά δημοφιλείς που μάλιστα έφυγαν από τη ζωή την ίδια χρονιά το 1996, με μόλις 1 μήνα διαφορά.  Ο λόγος για την εθνική μας σταρ Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον τέως Πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου.

Ειδικότερα, όπως έγραψε ο Άρης Λουπάσης: «το καλοκαίρι του 1993 στο θερινό θέατρο “Αθήναιον” της οδού Πατησίων (που δυστυχώς έχει πια κατεδαφιστεί), ανεβαίνει σε παραγωγή του Γιώργου Λεμπέση το κλασικό αριστούργημα του Μπέρτολτ Μπρέχτ “Η Όπερα της πεντάρας”.

Την σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο Ζυλ Ντασέν, την μετάφραση ο συγγραφέας Παύλος Μάτεσις, τα σκηνικά ο Γιώργος Πάτσας (δεύτερος σύζυγος της Μαλβίνας Κάραλη) και τις χορογραφίες ο γνωστός ηθοποιός -χορευτής Βαγγέλης Σειληνός.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους οι Κώστας Καζάκος, Λάκης Λαζόπουλος, Καριοφυλλιά Καραμπέτη και Πέμυ Ζούνη καθώς και ένα καστ εκλεκτών ηθοποιών σε δυνατές ερμηνείες. Ένα από τα ωραιότερα μουσικά έργα του Μπρεχτ με στοιχεία όπερας, όπου ο Ντασέν αποτυπώνει εκπληκτικά τον μυστηριώδη κόσμο των γκάνγκστερ και των διεφθαρμένων αστυνομικών στο ατμοσφαιρικό Λονδίνο της Βικτωριανής εποχής σε ένα σκηνικό υπερπαραγωγή, δημιουργώντας την παράσταση του καλοκαιριού.

Το συγκεκριμένο έργο θα γίνει γνωστό στην Ελλάδα το 1975 στο θέατρο “Κάππα” με τον ίδιο σκηνοθέτη και με την Μελίνα Μερκούρη και τον Νίκο Κούρκουλο να θριαμβεύουν στους πρώτους ρόλους. Στην πρεμιέρα της παράστασης του ’93, ανάμεσα στους καλεσμένους παρευρίσκονται και η Αλίκη Βουγιουκλάκη με τον Ανδρέα Παπανδρέου, τη σύζυγο του Δήμητρα Λιάνη και την Μελίνα Μερκούρη. Ο Ανδρέας Παπανδρέου τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς θα διατελέσει για τρίτη φορά στην πολιτική του ιστορία Πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Μετά από μια θερμή χειραψία μεταξύ τους κατευθύνονται στην πρώτη σειρά των επισήμων δίπλα στην Μελίνα με όλα τα φλας των φωτογράφων να είναι στραμμένα πάνω τους για να απαθανατίσουν αυτήν την συνάντηση. Τρία καλοκαίρια αργότερα και συγκεκριμένα το καλοκαίρι του ’96, η Αλίκη και ο πρώην Πρωθυπουργός θα “φύγουν” από την ζωή με διαφορά ενός μήνα και με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να καλύπτουν με εκτενή ρεπορτάζ και απευθείας συνδέσεις όλη την πορεία της νοσηλείας τους στο νοσοκομείο και την εξέλιξη της υγείας τους.

Δύο μεγάλες προσωπικότητες της καλλιτεχνικής και πολιτικής ζωής του τόπου πάνω από οποιεσδήποτε προσωπικές προτιμήσεις, οι οποίες σφράγισαν με την παρουσία τους το δεύτερο μισό του εικοστού αιώνα στην Ελλάδα».

Όπως βλέπουμε στην σχετική ανάρτηση από το thecaller.gr η Αλίκη Βουγιουκλάκη γεμάτη από τη χαρακτηριστική νεανική της ζωντάνεια και σπιρτάδα, κρατά στο χέρι της και το πρόγραμμα της παράστασης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight