Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορωνοϊός: Τα 1.825 κρούσματα σε 10 μέρες και τα νέα μέτρα - 11 νέα την Παρασκευή στη Δυτ. Ελλάδα

Κορωνοϊός:  Τα 1.825 κρούσματα σε 10 μέρ...

Ανακοινώθηκαν την Παρασκευή 14 Αυγούστου από τον ΕΟΔΥ

Έντεκα νέα κρούσματα ανακοίνωσε την Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020 ο ΕΟΔΥ στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Αναλυτικά ανακοινώθηκαν 4 νέα κρούσματα στην Αχαΐα, 5 νέα στην Ηλεία και 2 ακόμα στην Αιτωλοακαρνανία. Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου μέχρι την Παρασκευή νοσηλεύονταν τρεις γυναίκες με κορωνοϊό, στον θάλαμο αρνητικής πίεσης.

Όπως πληροφορείται το thebest. gr πρόκειται για τρεις γυναίκες από 50 ως 85 ετών οι οποίες δεν είναι από την Πάτρα αλλά διακομίστηκαν από Αιτωλοακαρνανία, Καλαμάτα και Αργολίδα.Η μία σχετίζεται με κρούσμα στην Πάτρα. Και οι τρεις νοσηλεύονται στον αρνητικό θάλαμο και καμία δεν είναι διασωληνωμένη.

Το τελευταίο δεκαήμερο από τις 5 ως τις 14 Αυγούστου στη χώρα ανακοινώθηκαν 1.825 νέα κρούσματα. Μόνο την Παρασκευή 12 Αυγούστου ανακοινώθηκαν 262.

Χθες, ο ΕΟΔΥ εκτός από τα 254 κρούσματα που ανακοίνωσε για το τελευταίο 24ωρο έδωσε στη δημοσιότητα και τα στοιχεία του τελευταίου δεκαημέρου.

Στον νέο χάρτη που διένειμε ο ΕΟΔΥ εμφανίζονται οι περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκων, όπως καταγράφτηκαν το τελευταίο δεκαήμερο στην Ελλάδα.

Με σκούρο μπλε αποτυπώνονται οι περιφέρειες με τα περισσότερα κρούσματα, όπως η Θεσσαλονίκη, ενώ όσο η απόχρωση ανοίγει, τόσο περιορίζονται οι μολύνσεις ανά 100.000 κατοίκων σε κάθε περιοχή της Ελλάδας.

Αυξημένα κρούσματα καταγράφουν τα νησιά, τόσο σε Επτάνησα, όσο και στο Αιγαίο, αλλά και η Αργολίδα, η Μαγνησία, η Λάρισα και ο Έβρος.

Πού και πότε  θα τεθούν σε ισχύ τα νέα μέτρα

Ως τις 24 Αυγούστου όριο 50 ατόμων σε κοινωνικές εκδηλώσεις

Απαγόρευση λειτουργίας εστίασης και διασκέδασης και στην Αττική έως τις 24 Αυγούστου από τα μεσάνυχτα έως τις 07:00 το πρωί

Πάρο κι Αντίπαρο πιο ισχυρά μέτρα από 15/8 στις 06:00 έως 23 Αυγούστου. Κάθε είδους εκδήλωση ματαιώνεται, συνάθροιση έως 9 άτομα, τραπέζια στα εστιατόρια έως 4 άτομα ή 6 άτομα αν είναι συγγενείς α' βαθμού και μάσκες παντού.

Παράταση ως τις 24/8 των μέτρων στον Πόρο - Το κλείσιμο καταστημάτων πάει μεσάνυχτα αντί για 11.

Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε στρατόπεδα

Οσοι επιστρέφουν με άδειες σε γηροκομεία, δομές φιλοξενίας θα υποβάλλονται σε έλεγχο

Μέλη ομάδων αυξημένου κινδύνου, θα εργάζονται με τηλεργασία έως και 31 Αυγούστου με πρωτοβουλία του εργαζόμενου

Παράλληλα έγινε ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας και επταήμερη «προσοχή» σε όσους επιστρέφουν από τις διακοπές

Απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων και στην Αττική από τις 12 το βράδυ μέχρι τις 7 το πρωί περιλαμβάνουν τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε  ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς.

Ειδικότερα, η απαγόρευση για την Αττική περιλαμβάνει και τα νησιά του Αργοσαρωνικού και τα Κύθηρα, μέχρι τις 24 Αυγούστου.

Επίσης, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του κ. Χαρδαλιά, τα μέτρα περιλαμβάνουν:

- Όριο 50 ατόμων για τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις, εκτός από αυτές στις οποίες εφαρμόζονται ειδικοί κανόνες, όπως για παράδειγμα εστιατόρια, θέατρα, σινεμά, έως 24  Αυγούστου, στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές.

- Εφαρμογή όλου του πακέτου μέτρων Πόρου και σε Πάρο και Αντίπαρο έως 24 Αυγούστου, με μόνη διαφορά το κλείσιμο των καταστημάτων τα μεσάνυχτα αντί για 11. Αυτό σημαίνει: Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης, απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 το βράδυ έως τις 7 το πρωί απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο, στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπεζοκάθισμα έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α' βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα και υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλο το νησί τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

- Παρατείνεται έως 24 Αυγούστου το πακέτο μέτρων για τον Πόρο, με διαφορά το κλείσιμο των καταστημάτων τα μεσάνυχτα αντί για 11.

- Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού εντός στρατοπέδων, δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και χώρους φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

- Προληπτικός εργαστηριακός έλεγχος για τον νέο κορονοιό όλων όσων επιστρέφουν από άδειες στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και αυτούς που εργάζονται σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού (πχ εντός στρατοπέδων, δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και χώρους φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών) με ευθύνη των εργοδοτών ή των προϊσταμένων.

- Τα μέλη των ομάδων αυξημένου κινδύνου για σοβαρή νόσο από τον κορονοϊό που εργάζονται στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα στο εξής θα εργάζονται με τηλεργασία ή back office, κατά την επιλογή του εργαζομένου, έως 31 Αυγούστου.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις