Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έρχεται η τετραήμερη κακοκαιρία «Θάλεια» - Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι - ΒΙΝΤΕΟ

Έρχεται η τετραήμερη κακοκαιρία «Θάλεια»...

Ραγδαία επιδείνωση

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα, εξαιτίας της επερχόμενης κακοκαιρίας «Θάλειας», σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, το οποίο και «βάφτισε» το φαινόμενο.

Η μεταβολή οφείλεται σε αποκομμένη ατμοσφαιρική διαταραχή με ψυχρό πυρήνα, η οποία προσεγγίζει την Ελλάδα από βορειοδυτικά και θα επηρεάσει τον καιρό της χώρας μας το επόμενο τετραήμερο, από την Τετάρτη έως το Σάββατο.

Τα κυριότερα χαρακτηριστικά της «Θάλειας» θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας έως και το Σαββατοκύριακο, καθώς επίσης η εκδήλωση ισχυρών βροχών, καταιγίδων και χαλαζοπτώσεων. Τα φαινόμενα σήμερα θα επηρεάσουν κυρίως το Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία. Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις αναμένονται στο Ιόνιο, στην Ήπειρο και στην Κεντροδυτική Μακεδονία.

Μεταβολή του καιρού προβλέπεται από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (5/8) και από τα βορειοδυτικά. Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους θα εκδηλωθούν από νωρίς το πρωί αύριο στα νησιά του Ιονίου και βαθμιαία στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Μακεδονία και από το μεσημέρι στην κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία.

Τα φαινόμενα το βράδυ θα περιοριστούν στην κεντρική Μακεδονία και στις υπόλοιπες περιοχές πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν.

Την Πέμπτη τα έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές κυρίως ώρες στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τη Στερεά. Όπως αναφέρεται στο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα στοιχεία, κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα μέχρι και το απόγευμα της Κυριακής (09-08-2020) κυρίως στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και τις Σποράδες.

Ο καιρός στην Πάτρα σύμφωνα με το meteo.gr

Σύμφωνα με την ως τώρα πρόγνωση του meteo.gr στην Πάτρα σήμερα Τετάρτη 5 Αυγούστου ο καιρός θα είναι συνννεφιασμένος. Μικρή πιθανότητα βροχής τα μεσάνυχτα.Την Πέμπτη 6 Αυγούστου στις 9 το πρωί υπάρχει ένδεθξη συννεφιάς και μετά καθαρός ουρανός  Η μέγιστη θερμοκρασία θα αγγίζει τους 29 βαθμούς.

Η "Θάλεια" "χτύπησε" την Κέρκυρα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις