Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Πολύ μακρά πανδημία" βλέπει ο ΠΟΥ- Σπάνε καθημερινά τα ρεκόρ κρουσμάτων και θανάτων παγκοσμίως

"Πολύ μακρά πανδημία" βλέπει ο...

Η Επιτροπή Επειγουσών Καταστάσεων του οργανισμού, που συνεδριάζει από την Παρασκευή για τέταρτη φορά προκειμένου να επανεκτιμήσει την πανδημία

Η Επιτροπή Επειγουσών Καταστάσεων του οργανισμού, που συνεδριάζει από την Παρασκευή για τέταρτη φορά προκειμένου να επανεκτιμήσει την πανδημία, «υπογράμμισε πως η διάρκειά της θα είναι οπωσδήποτε πολύ μακρά», ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο ΠΟΥ. Την ίδια στιγμή, με βάση τα τελευταία στοιχεία, τα κρούσματα σε όλο τον πλανήτη πλησιάζουν τα 18 εκατομμύρια, ενώ 683.767 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Κρούσματα κορωνοϊού έχουν καταγραφεί σε 210 χώρες από τότε που ξέσπασε η πανδημία, τον Δεκέμβριο του 2019.

Οι ΗΠΑ βρίσκονται στην πρώτη θέση της κατάταξης των χωρών με βάση τα καταγεγραμμένα περιστατικά, με 4.637.544 κρούσματα. Ακολουθεί η Βραζιλία, με 2.707.877 κρούσματα και η Ινδία, με 1.695.988 περιστατικά. Οι ΗΠΑ είναι επίσης η χώρα με τους περισσότερους νεκρούς λόγω της Covid-19, καταγράφοντας 154.922 θανάτους.

Σύμφωνα με απολογισμό του Reuters, ο αριθμός των νεκρών στη Λατινική Αμερική ξεπέρασε τους 200.000 χθες, Σάββατο το βράδυ, καθώς το Περού ανακοίνωσε 191 νέους θανάτους λόγω της πανδημίας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις