Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ACHAIA TASTE

/

Ο Γιώργος Ντάνος και η AMMOUSA του: Η μπίρα που μπήκε στα καλύτερα γαστρονομικά σαλόνια

Ο Γιώργος Ντάνος και η AMMOUSA του: Η μπ...

Η μπίρα που μας ταξιδεύει σε νέες γευστικές εμπειρίες

O Γεώργιος Ντάνος, μηχανολόγος μηχανικός Τ.Ε. από την Πάτρα, τα τελευταία τέσσερα χρόνια απόκτησε ένα χόμπι… τη ζυθοποίηση. Έτσι,  δημιούργησε μία από τις καλύτερες μπίρες του κόσμου… την Ammousa.

Με την οικιακή ζυθοποίηση ασχολήθηκε τυχαία στις αρχές του 2016. Μέσα σε ένα μικροζυθοποιίο δοκίμασε φρέσκια, αφιλτράριστη και απαστερίωτη μπίρα. Η ιδέα ότι θα μπορούσε να γευτεί το δημιούργημά του τον ενθουσίασε. Ξεκίνησε από τα αρχικά στάδια, το γεγονός δηλαδή ότι η μπίρα αποτελείται από νερό, βύνη, λυκίσκο και μαγιά.

Μετά την πρώτη ζυθοποίηση κατάλαβε ότι δεν υπάρχουν μυστικά, παρά μόνο η καλή γνώση των υλικών και η πιστή εφαρμογή των διαδικασιών της ζυθοποίησης. "Ακολουθώντας τις οδηγίες, γίνεσαι γνώστης των διάφορων ποικιλιών της βύνης, του λυκίσκου και της ζύμης που συνδυαζόμενα θα δώσουν το αποτέλεσμα που έχεις σχεδιάσει", όπως λέει ο ίδιος.

Από την πρώτη στιγμή που ασχολήθηκε με τη ζυθοποίηση είχε σαν σκέψη και σαν στόχο να συνδυάσει δύο διαφορετικές τέχνες, την τέχνη της μπίρας και την τέχνη του φαγητού, και να δημιουργήσει μπίρες ιδιαίτερης γεύσης και αρώματος, που να συμπληρώνουν ή να αναδεικνύουν το φαγητό. Κάπως έτσι δημιουργήθηκε η AMMOUSA… σε ένα υπόγειο ενός σπιτιού, από έναν μηχανικό που δεν ήξερε καν ότι η μπίρα έχει νερό.

Με τις δημιουργίες του, θέλει ο κόσμος να καταλάβει ότι η μπίρα δεν είναι μόνο ένα καλοκαιρινό ποτό, δεν είναι απλά για να σε ξεδιψάει, αλλά, αντιθέτως, έχει τη δυνατότητα να σου δίνει απλόχερα γεύσεις και αρώματα.

Τα συναισθήματα που νιώθει βλέποντας την AMMOUSA στα ράφια, στους πάγκους, ή στα τραπέζια delicatessen καταστημάτων ή εστιατορίων, τέσσερα χρόνια έπειτα από τότε που ασχολήθηκε με την οικιακή ζυθοποίηση, δεν μπορεί ο γραπτός λόγος να τα περιγράψει, είναι μοναδικά.

Η AMMOUSA δεν είναι ένα προϊόν που «με το ζόρι» θα είναι στο εστιατόριο, στην κάβα ή στην μπυραρία  γιατί απλά πρέπει να είναι. Η AMMOUSA θα είναι εκεί για να μεταφέρει την γευστική εμπειρία.

Και με αυτόν το τρόπο πώλησης, η μπίρα είναι πλέον σε επιλεγμένα σούπερ μάρκετ στο Ν. Αχαΐας και στο Ν. Ηλείας και σε διάφορες επιλεγμένες κάβες & εστιατόρια σε Πάτρα, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Ναύπλιο, Καλαμάτα, Κρήτη, Κέρκυρα, Μύκονο, Πόρο, Άνδρο, Κεφαλλονιά, Ζάκυνθο και συνεχίζει…

Μάλιστα, έχει επιλεχθεί και τοποθετηθεί σε κάποια από τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδος.

H AMMOUSA English I.P.A. έχει διακριθεί και βραβευτεί από πέντε διαφορετικούς διαγωνισμούς στα τέσσερα τελευταία χρόνια. Συγκεκριμένα:

• Το 2017 πήρε τη 2η θέση στο Πανελλήνιο διαγωνισμό οικιακής ζυθοποίησης, που έγινε από τον Σύλλογο Ερασιτεχνών Ζυθοποιών Ελλάδος.

• Το 2018 πήρε ένα αστέρι στο παγκόσμιο διαγωνισμό γευσιγνωσίας Great Τaste Αwards, που έγινε στο Λονδίνο. Βραβεύτηκε και χαρακτηρίστηκε μία από τις καλύτερες του κόσμου.

• Τον Ιούνιο του 2019 πήρε την υψηλότερη διάκριση, κερδίζοντας το πλατινένιο βραβείο, στον διαγωνισμό γεύσης-ποιότητας Olymp Awards - Food and Drinks Competitions 2019, συνεχίζοντας και μετά τη βράβευση στα Great Taste Awards 2018 το ταξίδι της στο κόσμο των γεύσεων.

• Τον Νοέμβριο του 2019 κέρδισε Double Gold Medal στον παγκόσμιο διαγωνισμό γευσιγνωσίας μπίρας European Beer Challenge, που έγινε στο Λονδίνο.

• Τον Φεβρουάριο το 2020 βραβεύτηκε με την πρώτη θέση στην κατηγορίας της στη γευστική δοκιμή από το περιοδικό «Beer & Bar magazine».

Η AMMOUSA English I.P.A. είναι μία μπίρα με 5,5% αλκοόλ, έχει βαθύ συννεφώδες χάλκινο χρώμα και έντονα σύνθετη γεύση με αρώματα από εσπεριδοειδή, πεπόνι και καρπούζι. Αρώματα που πλημμυρίζουν ολοκληρωτικά τον ουρανίσκο, προκαλώντας μια έντονη γευστική διαδρομή μέσα από άνθη και φρούτα και τελειώνοντας με την ιδανική πικράδα των λυκίσκων. Συνδυάζεται εξαιρετικά με ψητό κρέας και γενικά με αλμυρές ή πικάντικες γεύσεις, πλούσιες σε καρυκεύματα και μπαχαρικά.

Η «AMMOUSA» είναι η υλοποίηση μιας σκέψης, το αποτέλεσμα μίας προσπάθειας, η πραγματοποίηση ενός ονείρου. Είναι μία επιβεβαίωση και μία επιβράβευση για το τι μπορεί να πετύχει ο καθένας μας (κάπου στο υπόγειο ενός σπιτιού), αν έχει όρεξη για γνώση και όρεξη για δημιουργία.

Πλέον, υπάρχει και η εμπορική συνεργασία της AMMOUSA English IPA με τη «Λουξ Μαρλαφέκας ΑΒΕΕ» όπου θα επιτρέψει την ενδυνάμωση της παρουσίας της AMMOUSA σε ολοένα και περισσότερα σημεία πώλησης σε διάφορες περιοχές της ελληνικής επικράτειας, κερδίζοντας ακόμη περισσότερο την προτίμηση των καταναλωτών. Η συνεργασία αυτή θα βοηθήσει ώστε στην επόμενη 5-ατία η AMMOUSA να είναι στην αγορά με 3-4 ακόμη μπίρες για νέες γευστικές εμπειρίες.

 

 

 

*Το παραπάνω άρθρο αποτελεί προϊόν διαφήμισης

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life