Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Εξυπηρέτηση των πολιτών στον σταθμό του Προαστιακού στο Αίγιο

Εξυπηρέτηση των πολιτών στον σταθμό του ...

Το θέμα έθεσε στον Υπ. Υποδομών ο Δήμαρχος Αιγιάλειας

Το ζήτημα της ανάγκης άμεσης βελτίωσης προσβασιμότητας στον νέο σιδηροδρομικό σταθμό έθεσε μετ’επιτάσεως στον Υπουργό Υποδομών κ. Κώστα Καραμανλή ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, κατά τη διάρκεια της τελετής εγκαινίων του τμήματος Κιάτο-Αίγιο της νέας σιδηροδρομικής γραμμής, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στον νέο σιδηροδρομικό σταθμό Αιγίου, παρουσία και του υφυπουργού κ. Κεφαλογιάννη και πλήθους υψηλόβαθμων στελεχών της ΕΡΓΟΣΕ.

Στον χαιρετισμό του, ο κ. Καλογερόπουλος αφού εξήρε τη σημασία της παράδοσης ενός έργου-οράματος που πλέον καθιστά το Αίγιο πύλη εισόδου και εξόδου του επιβατικού κοινού όχι μόνο για τη Δυτική Ελλάδα αλλά και τη Δυτική Ευρώπη, τόνισε πως το έργο για να συνεχίσει να λειτουργεί και να είναι χρηστικό για μεγάλο αριθμό επιβατών θα πρέπει να συμπληρωθούν οι απαραίτητες υποδομές για να γίνει και πιο ελκυστικό, ιδιαίτερα οι υποδομές που αφορούν στην εξυπηρέτηση άφιξης και αναχώρησης των επιβατών. Επέδωσε, εξάλλου, στον Υπουργό το ομόφωνο υπόμνημα του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγίου, που υποδεικνύει τα σημεία που θα πρέπει να γίνουν στοιχειώδεις μα ουσιώδεις παρεμβάσεις.

Ο κ. Καραμανλής στην ομιλία του, αφού παραδέχθηκε με ειλικρίνεια πως το πρόβλημα με την πρόσβαση στον σταθμό του Αιγίου υφίσταται, καθώς παρ’όλο που τα έργα των οδικών συνδέσεων προβλέπονταν ήδη από τις μελέτες του 2009 με τη σύμφωνη γνώμη του Δήμου, δεν έχουν υλοποιηθεί. «Χρωστάμε στην τοπική κοινωνία αυτές τις συνδέσεις και τις αμέσως επόμενες ημέρες βάζουμε μπρος για την βελτίωσή τους» τόνισε χαρακτηριστικά ο Υπουργός, δεσμευόμενος για την  ολοκλήρωση των απαιτούμενων ενεργειών σε όσο το δυνατόν συντομότερο χρονικό διάστημα.

Για το ζήτημα αυτό αναμένεται άμεσα ραντεβού του κ. Καλογερόπουλου στο Υπουργείο Υποδομών, ώστε να συζητηθεί η περαιτέρω πορεία του αιτήματος τόσο με τον Υπουργό, όσο και με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ κ. Χρήστο Βίνη, στον οποίο κοινοποιήθηκε το υπόμνημα του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας.

Το υπόμνημα του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, που εγκρίθηκε ομόφωνα:

 

 

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

 

ΠΡΟΣ: ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΡΓΩΝ/ΤΜΗΜΑ ΙΙ

 

ΘΕΜΑ:ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ- ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟΝ Σ.Σ. ΑΙΓΙΟΥ

ΣΧΕΤ:      1.10541/11-05-2020 ΕΓΓΡΑΦΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

                2.382620/20 17-06-2020 ΕΓΓΡΑΦΟ ΣΑΣ

 

 

Αξιότιμοι κύριοι,

 

Με το 382620/20 17-06-2020 έγγραφό σας μας ενημερώνετε για όλα τα στάδια και τις διαδικασίες που αφορούν την εξέλιξη των απαλλοτριώσεων, των έργων και των Συμβάσεων κατασκευής, οι οποίες οδήγησαν στην αναβολή της υλοποίησης των προβλεπομένων από την αρχική Μ.Π.Ε. και συγκοινωνιακή μελέτη των οδών για τη σύνδεση του Σ.Σ. Αιγίου με τα τοπικά συγκοινωνιακά δίκτυα.

Η από 22 Ιουνίου 2020 λειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Αίγιο -Κιάτο ωστόσο επιβεβαίωσε την ανησυχία του Δήμου Αιγιαλείας, αφενός για την προβληματική πρόσβαση στον Σ.Σ. Αιγίου και αφετέρου για την παντελή έλλειψη σήμανσης.

Είμαστε ενήμεροι για τις διαδικασίες που έχετε δρομολογήσει για την ολοκλήρωση των οδών πρόσβασης στο μέλλον, όμως είναι επιτακτική ανάγκη να επισπευστούν, δεδομένου του ότι αυτό το εικοσαήμερο, έχουμε διαπιστώσει ιδιαιτέρως περιορισμένη κίνηση και χρήση του τρένου, γεγονός που υποθηκεύει την ευρωστία της γραμμής για το μέλλον.

Οφείλουμε να σας επισημάνουμε δύο μείζονος σημασίας ζητήματα σχετικά με τη βιωσιμότητα του έργου στην πόλη μας και να σας εκφράσουμε την έντονη ανησυχία του Δημοτικού Συμβουλίου και των συμπολιτών μας ως εξής:

1.    Τον Σ.Σ. Αιγίου και όλο το έργο, παρότι είναι κόσμημα, σήμερα οι πολίτες του Αιγίου και της Δυτικής Ελλάδος δεν μπορούν να τα απολαύσουν. Αντιθέτως, η λειτουργία του έργου θα επιβαρύνει δραματικά το συγκοινωνιακό πρόβλημα του Αιγίου.

 

2.    Η αστική συγκοινωνία δεν έχει πρόσβαση στον σταθμό, η πρόσβαση πεζή από τους οδικούς άξονες του Αιγίου είναι αδύνατη και η μόνη δυνατότητα πρόσβασης είναι το ταξί και το ιδιωτικό αυτοκίνητο και αυτά σε συνθήκες τριτοκοσμικές (χωματόδρομοι, στενοί δρόμοι).

 

Με δεδομένο λοιπόν ότι στόχος είναι ο νέος τερματικός σταθμός της γραμμής, το Αίγιο, να μετατραπεί σε ένα μεγάλο συγκοινωνιακό hub για την Αχαΐα και να γίνει το κέντρο των σιδηροδρομικών μετακινήσεων προς την Αθήνα ή ευρύτερα στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας αφού θα μπορούσε να εξυπηρετήσει εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες με τεράστια οφέλη για την εθνική και τοπική οικονομία, παρακαλούμε για την ΑΜΕΣΗ κινητοποίηση εκ μέρους σας, καθώς και την επίσπευση όσων διαδικασιών απαιτούνται για την τελική ολοκλήρωση του έργου.

Έχοντας υπόψη τα παραπάνω,

Σας καλούμε να κάνετε τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να ολοκληρωθεί άμεσα η κατασκευή της Οδού 1 (πρόσβαση από την Οδό Κορίνθου κοντά στα Δικαστήρια) καθώς και όλων των άλλων προβλεπομένων από την μελέτη όπως οι απαλλοτριώσεις και η κατασκευή των οδών Κ0 2R βόρεια της Α.Δ.9 και ο κόμβος συμβολής με την Ν. Πλαστήρα καθώς και η ΟΔΠ 4 και η συμβολή στην Ν. Πλαστήρα.

Με τη βεβαιότητα ότι αντιλαμβάνεστε τη σοβαρότητα του ζητήματος αναμένουμε τη θετική ανταπόκρισή σας.

 

Με εκτίμηση,

                                                                                                                                                                                                      Το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις