Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Περπατούν όλη την Ελλάδα πάνω στις κορυφογραμμές –Σήμερα φτάνουν Πάτρα

Περπατούν όλη την Ελλάδα πάνω στις κορυφ...

Για να περάσουν μήνυμα σχετικό με τις ανεμογεννήτριες

Hellastrek/save GREEK mountains: Ευαισθητοποιημένοι ορειβάτες στελέχη συλλόγων αποφάσισαν πολυήμερη ασταμάτητη πεζοπορία ενάμιση μήνα και περισσότερο.

Ξεκίνησαν από την Καρδαμύλη και στοχεύουν να φτάσουν στις Πρέσπες ανεβοκατεβαίνοντας στις κορυφογραμμές της Ελλάδας όπως είναι ακόμα χωρίς την αλόγιστη, όπως την χαρακτηρίζουν, εγκατάσταση βιομηχανικής κλίμακας αιολικών χωρίς τοπικό όφελος.

Οι συμμετέχοντες επισημαίνουν ότι θέλουν να αποτυπώσουν το τοπίο πριν καταστραφεί, αν δεν υπάρξουν αντιδράσεις από τους ανησυχούντες πολίτες

Όπως αναφέρον οι ίδιοι «Από την 1η Ιουλίου μέχρι τις 21 Αυγούστου θα πραγματοποιήσουμε την διάσχιση της ορεινής Ελλάδας, από την Καρδαμύλη μέχρι την Φλώρινα.

Σκοπός μας πέρα από το να θαυμάσουμε την υπέροχη ορεινή φύση της Ελλάδας είναι και να διαδώσουμε στους κατοίκους των χωριών το μήνυμα του επερχόμενου κινδύνου αλλοίωσης αυτής της ομορφιάς από την αλόγιστη εγκατάσταση ανεμογεννητριών στις πιο ψηλές ράχες και κορυφές των βουνών μας.

Όσοι νομίζετε ότι έχετε το κουράγιο και τη θέληση αλλά κι ο σκοπός της διάσχισης σας εκφράζει σας περιμένουμε, σε οποιοδήποτε σημείο σας βολεύει».

 

Σύμφωνα με τους ορειβάτες που πήραν την απόφαση για αυτή την διαμαρτυρία ένας μικρός πυρήνας που ενισχύεται και θα ενισχύεται κατά τόπους θα περπατήσει την Ελλάδα απ΄ άκρη σ’ άκρη, από κορυφογραμμή σε κορυφογραμμή, όπου σκοπεύουν να φυτέψουν ανεξέλεγκτα αιολικά για πηγαίνει το ρεύμα στη Γερμανία.

Η συνάντηση της Πάτρας θα γίνει στις 11:00 το πρωί του Σαββάτου στο Καφέ «Γέφυρες» της οδού Πατρέως, που ανήκει στον Σύλλογο φια την Ψυχική Υγείας Πάτρας. Ακόμα και ο τόπος της συνάντησης με τους Πατρινούς έχει ως στόχο να πολλαπλασιάσει το μήνυμα της φυσιολατρείας κει της αλληλοαποδοχής.  

Το εγχείρημα είναι υπό την αιγίδα του Πεζοπορικού Ομίλου Αθήνας (ΠΟΑ) , της περιφέρειας ορειβατικών συλλόγων Αττικής και της ΕΟΟΑ.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις