Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Επαναλειτουργεί η Δημοτική Πινακοθήκη της Πάτρας

Επαναλειτουργεί η Δημοτική Πινακοθήκη της Πάτρας

Από την Τρίτη 30 Ιουνίου

Mε την πραγματοποίηση ξενάγησης στην έκθεση σχεδίων και χαρακτικών της Ζιζής Μακρή, ξεκίνησε και επίσημα το απόγευμα της Τρίτης 30 Ιουνίου, η επαναλειτουργία της Δημοτικής Πινακοθήκης Πατρών.

Την ξενάγηση – κατά ομάδες των 8 ατόμων – στην έκθεση, πραγματοποίησε ο εκ των επιμελητών της έκθεσης Γρηγόρης Αναγνώστου, ο οποίος αναφέρθηκε στο έργο και τη ζωή της Ζιζής Μακρή καθώς και την σχέση της με την χώρα μας.

Στην «επανεκκίνηση» της Δημοτικής Πινακοθήκης το παρών έδωσε ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη σημασία που έχει για την πόλη, το γεγονός ότι ο Πολιτιστικός Οργανσιμός  παρουσιάζει την συγκεκριμένη έκθεση. Παράλληλα, ο Δήμαρχος Πατρέων επεσήμανε, πως ο Πολιτιστικό Οργανισμός  στις δυσκολίες που προέκυψαν λόγω της πανδημίας, ήταν στην «πρώτη γραμμή» και δίπλα στους πολίτες αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες .

Στην ξενάγηση παραβρέθηκε η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη , μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και της Γνωμοδοτικής Επιτροπής.

Στο πλαίσιο των δράσεων που έχουν προγραμματιστεί για την δια ζώσης γνωριμία του κοινού με το έργο της Ζιζής Μακρή , έχει προγραμματιστεί η πραγματοποίηση μίας ακόμα ξενάγησης, στις 11.30 το πρωί του Σαββάτου 11 Ιουλίου, από τον επιμελητή της έκθεσης Σπύρο Μοσχονά.

Η έκθεση περιλαμβάνει χαρακτικά έργα, με θεματολογία ελληνικά τοπία, χαρακτικά έργα με θέμα ,«Απόψεις της αυλής και της θέας από την φυλακή», χαρακτικά έργα που απεικονίζουν κρατούμενες στις γυναικείες φυλακές Αβέρωφ και  Λεύκωμα του Γιάννη Ρίτσου με χαρακτικά εμπνευσμένο από τη Ρωμιοσύνη. Την έκθεση πλαισιώνει λεύκωμα με φωτογραφίες των εκθεμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πολιτιστικός Οργανισμός παρέχει την δυνατότητα στο κοινό να δει  διαδικτυακά το υλικό της έκθεσης, στην ιστοσελίδα του καθώς και στην ιστοσελίδα του Δήμου Πατρέων (https://www.patrasculture.gr/) και στην διεύθυνση του youtube https://www.youtube.com/watch?v=3i_iHdf8MCE&feature=youtu.be

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture