Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Μπαλάκι" μεταξύ τράπεζας-Εφορίας δύο καθαρίστριες για το επίδομα κορωνοϊού- "Κόπηκαν" 5 στο ΠΓΝΠ

"Μπαλάκι" μεταξύ τράπεζας-Εφορ...

Αίσιο τέλος για μια εκ των καθαριστριών μετά και την χθεσινή δημοσιοποίηση του θέματος

Μεγάλη ταλαιπωρία υφίστανται δύο καθαρίστριες που εργάζονται στα Νοσοκομεία της Πάτρας Άγιος Ανδρέας και Πανεπιστημιακό Ρίου, οι οποίες, όπως έγραψε χθες το thebest.gr  είδαν τους λογαριασμούς μισθοδοσίας τους, σε συστημική τράπεζα, να μπλοκάρονται όταν έλαβαν από το Ίδρυμα Στ. Νιάρχος, το ακατάσχετο κατά τα άλλα, ειδικό επίδομα κορωνοϊού.

Οι δύο γυναίκες επί μέρες δεν μπορούσαν να βγάλουν τα χρήματα από τους λογαριασμούς τους με αποτέλεσμα να καταφύγουν σε δικηγόρο και, με την συμπαράσταση του Συλλόγου Καθαριστριών του «Αγίου Ανδρέα» να κινήσουν όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες.

Από την τράπεζα τους παρέπεμπαν στην Εφορία χωρίς να μπορούν να βγάλουν άκρη. Τελικά οι γυναίκες μετέβησαν το πρωί της Τρίτης στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. από όπου τους ενημέρωσαν ότι το μπλοκάρισμα του λογαριασμού τους δεν έχει σχέση με τις οφειλές που έχουν προς την Εφορία.

Οι υπάλληλοι τους ανέπεμψαν για άλλη μια φορά στην τράπεζα όπου επέστρεψαν οι καθαρίστριες για να ξεδιαλύνουν την υπόθεση.

Εντέλει εκεί ο νομικός σύμβουλος του τραπεζικού καταστήματος διαπίστωσε ότι μπορούσε να επιτραπεί στην μία εκ των γυναικών (αυτή που εργάζεται στο ΠΓΝΠ) να κάνει ανάληψη άμεσα του επιδόματος που είχε λάβει από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ωστόσο για την άλλη γυναίκα το πρόβλημα δεν αντιμετωπίστηκε άμεσα και οι εκπρόσωποι του Συλλόγου άφηναν να εννοηθεί ότι αν δεν ξεμπλόκαρε και ο δικός της λογαριασμός τότε θα προσέφευγαν στον Συνήγορο του Πολίτη.

Όπως και να έχουν τα πράγματα η πρόεδρος του Συλλόγου Γαλάτεια Πουλιάση κάνει λόγο για απαράδεκτη ταλαιπωρία δύο γυναικών οι οποίες όλο αυτό το διάστημα, είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση καθώς φοβήθηκαν ότι θα χάσουν τα χρήματα που τόσο δικαιούνται.

 

ΑΝΑΒΡΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΠΓΝΠ

Την ίδια ώρα αναβρασμός επικρατεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου και για άλλη μια υπόθεση που σχετίζεται με το επίδομα των 1.500 που έδωσε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος σε όλους τους γιατρούς, νοσηλευτές και βοηθητικό προσωπικό που έδωσε τη μάχη του κορωνοϊού από την πρώτη γραμμή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρχικά 11 εργαζόμενοι που είχαν άμεση εμπλοκή με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, δεν συμπεριελήφθησαν στη λίστα των δικαιούχων.

Ύστερα από παρεμβάσεις και διαμαρτυρίες η λίστα αναθεωρήθηκε ωστόσο και πάλι, τουλάχιστον 5 εργαζόμενοι έμειναν εκτός, με αποτέλεσμα να αποτελούν τους μοναδικούς που, ενώ ταλαιπωρήθηκαν επί τρεις μήνες με την πανδημία του κορωνοϊού, δεν παίρνουν τελικά το επίδομα.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλονται στο thebest.gr η διοίκηση του Νοσοκομείου υποστηρίζει ότι, παρά το γεγονός ότι υπηρετούν σε μονάδες κορωνοϊού, δεν μπορούν να πάρουν το επίδομα επειδή πρόκειται για «βοηθητικό προσωπικό».

Με άλλα λόγια η διοίκηση εκτιμά ότι ο σχετικός νόμος περιλαμβάνει μόνο τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και το καθαριστικό προσωπικό και όχι τους ανθρώπους αυτούς που βρίσκονταν καθημερινά μέσα στις μονάδες και χωρίς τη βοήθεια των οποίων δεν θα ήταν δεδομένη η εύρυθμη λειτουργία των μονάδων Covid.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις