Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

"Έφυγε" από τη ζωή ο Τσαρλς Γουέμπ, συγγραφέας του "Πρωτάρη"

"Έφυγε" από τη ζωή ο Τσαρλς Γο...

Το βιβλίο του έγινε η θρυλική ταινία με τον Ντάστιν Χόφμαν το 1967 όπου ακουγόταν το κομμάτι "Mrs Robinson"

Θλίψη και συγκίνηση προξένησε η είδηση ότι έφυγε από τη ζωή στα 81 του χρόνια, ο μυθιστοριογράφος Τσαρλς Γουέμπ - Charles Webb, στο βιβλίο του οποίου, «The Graduate- Ο Πρωτάρης» βασίστηκε η πολύ επιτυχημένη και βραβευμένη με Όσκαρ ομότιτλη ταινία του 1967 σε σκηνοθεσία Μάικ Νίκολς, με πρωταγωνιστές τον Ντάστιν Χόφμαν, την Ανν Μπάνκροφτ και την Κάθριν Ρος.

Ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε από τον μακροχρόνιο φίλο του, δημοσιογράφο Τζακ Μάλβερν, σύμφωνα με δημοσίευμα του Deadline.

Ο Τσαρλς Γουέμπ, ο οποίος πέθανε στις 16 Ιουνίου 2020 στο Ίστμπουρν της Αγγλίας, είχε γεννηθεί στις 9 Ιουνίου του 1939, στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Είχε δηλώσει ότι το εμβληματικό βιβλίο και η ταινία βασίστηκαν σε πραγματικές εμπειρίες από το Λος Άντζελες όπου μεγάλωσε, αν και ισχυρίστηκε επίσης ότι δεν ήταν αυτοβιογραφικά.

Ο εκκεντρικός συγγραφέας παρά την επιτυχία του βιβλίου του, κέρδισε μόνο 20.000 δολάρια από τα δικαιώματα της ταινίας και επέλεξε να ζήσει μια ζωή που δεν ήταν γεμάτη με τη λάμψη και τη γοητεία του Χόλιγουντ.

«Εκατομμύρια και εκατομμύρια κερδήθηκαν από το “The Graduate” και εδώ ψάχνω για καμία λίρα για να αγοράσω το σάντουιτς μου – οι άνθρωποι το λατρεύουν» είπε κάποτε ο Γουέμπ στο BBC.

Ο συγγραφέας και η σύζυγός του Ιβ, η οποία πέθανε πέρυσι, έζησαν μια παράξενη ζωή.

Πέρασαν μεγάλο μέρος του χρόνου τους ταξιδεύοντας και διδάσκοντας τα τρία παιδιά τους, τα οποία εκπαιδεύονταν κατ΄οίκον.

Η νουβέλα «The Graduate» είχε πρωτοκυκλοφορήσει το 1963 ενώ η αρχική επιλογή για τον ρόλο του βασικού ήρωα Μπέντζαμιν Μπράντοκ ήταν ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ, ωστόσο ο ρόλος κατέληξε τελικά στον Ντάστιν Χόφμαν που με την ταινία αυτή έγινε σταρ.

Όπως διαβάσαμε, ανάμεσα στα άλλα βιβλία του Webb, ξεχωρίζουν το «The Marriage of a Young Stockbroker» που έγινε και ταινία με τους Richard Benjamin και Joanna Shimkus, και η νουβέλα «New Cardiff» που έγινε ταινία με τίτλο «Hope Springs» το 2003 σε σκηνοθεσία Μαρκ Χέρμαν με τον Κόλιν Φερθ και τη Μίνι Ντράιβερ.

Με στοιχεία και από το ΑΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture