Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δημοσκόπηση: Η διαφορά μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ- Ποιους πολιτικούς συμπαθούν οι πολίτες

Δημοσκόπηση: Η διαφορά μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-...

Το 72% των ερωτηθέντων διαφωνεί με την κατάργηση των καλλιτεχνικών

Προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την έρευνα της PROPATA SA ενώ καταγράφεται το ποσοστό συμπάθειας των πολιτών, για τους πολιτικούς αρχηγούς. Επίσης στην κυβέρνηση της ΝΔ τη μεγαλύτερη συμπάθεια με ποσοστό 49%, έχει από τα πολιτικά πρόσωπα ο Κυριάκος Πιερρακάκης ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ την πρωτιά έχει ο Ανδρέας Ξανθός. ΔΕΙΤΕ πιο αναλυτικά τα βασικά σημεία.

H εταιρεία ερευνών κοινής γνώμης PRORATA SA διεξήγαγε πανελλαδικής κάλυψης Πολιτική Έρευνα, στην οποία ανιχνεύεται - μεταξύ άλλων - η πρόθεση ψήφου και η συμπάθεια των προσώπων της κυβέρνησης και της σκιώδους κυβέρνησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης.στον γενικό πληθυσμό άνω των 17 ετών σε όλη την επικράτεια κατά το διάστημα 22-26 Ιουνίου 2020.

Βασικά Σημεία Έρευνας

• Στην ερώτηση σχετικά με τη συμπάθεια/αντιπάθεια προς τους πολιτικούς αρχηγούς, το 49% δηλώνει ότι σίγουρα/μάλλον συμπαθεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 35% τον Αλέξη Τσίπρα, το 25% την Φώφη Γεννηματά, το 25% τον Δημήτρη Κουτσούμπα, το 10% τον Κυριάκο Βελόπουλο, και το 22% τον Γιάνη Βαρουφάκη.

• Στην ερώτηση σχετικά με τη συμπάθεια προς τα πολιτικά πρόσωπα, στη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πρώτος έρχεται στο σύνολο του δείγματος ο Κυριάκος Πιερρακάκης με 49% ενώ στους στους ψηφοφόφους του κόμματος πρώτος έρχεται ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης με 86%. Στον ΣΥΡΙΖΑ πρώτος έρχεται ο Ανδρέας Ξανθός με 46% στο σύνολο του δείγματος ενώ στους ψηφοφόρους του κόμματος πρώτη είναι η Έφη Αχτσιόγλου με 95% ποσοστό συμπάθειας.

• Η πρόθεση ψήφου διαμορφώνεται ως εξής: ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 38%, ΣΥΡΙΖΑ 24%, ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ 5%, ΚΚΕ 4%, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 3%, ΜΕΡΑ25 2.5%, ΧΑ 1% ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ1.5%. Το 5% απαντά «ΆΛΛΟ ΚΟΜΜΑ» και το 16% «ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ/ΑΚΥΡΟ/ΛΕΥΚΟ/ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ» (Στην προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρίας η ΝΔ κατέγραφε ποσοστό 40%).

• Στην ερώτηση «Κατά τη γνώμη σας η κατάργηση των «καλλιτεχνικών μαθημάτων» στο Λύκειο θα ήταν μια πρωτοβουλία προς τη σωστή ή προς τη λάθος κατεύθυνση;», το 72% των ερωτηθέντων απάντησαν σίγουρα/μάλλον προς τη λάθος κατεύθυνση ενώ το 23% απάντησε σίγουρα/μάλλον προσ τη σωστή κατεύθυνση.

• Στην ερώτηση σχετικά με το test για τον COVID-19 το 18% δηλώνουν ότι θα το πλήρωναν μόνοι ανεξαρτήτως κόστους και συμπτωμάτων, το 24% δηλώνει πως δεν θα πλήρωνε σε καμία περίπτωση για το test.

Tο 56% δηλώνουν πως εξαρτάται, από αυτούς το 32% θα πλήρωναν για το test αν είχαν υποψίες ότι έχουν προσβληθεί ανεξαρτήτως κόστους, το 43% θα πλήρωνε αν είχαν υποψίες και το κόστος δεν ήταν ιδιαίτερα υψηλό, ενώ το 22% θα έκανε το test αν το κόστος δεν ήταν υψηλό ανεξάρτητα αν είχαν υποψίες ότι έχουν προσβληθεί. Το 75% λέει πως θα πλήρωνε μέχρι 50 ευρώ για να κάνει τον έλεγχο.

Το 33% των ερωτώμενων υποστηρίζει πως το μεγαλύτερο κόστος των tests πρέπει να επωμιστεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ ένα 30% λέει πως πρέπει να το επωμιστεί το Ελληνικό Κράτος.

Δείτε την έρευνα εδώ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις