Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σκορπιός: Σε καραντίνα η οικογένεια του Ρώσου κροίσου Ριμπολόβλεφ

Σκορπιός: Σε καραντίνα η οικογένεια του ...

Η εντυπωσιακή θαλαμηγός του βαθύπλουτου Ρώσου επιχειρηματία “My Anna” αγκυροβόλησε ανοιχτά του ιδιωτικού νησιού.

Αυτή η τελευταία επίσκεψη του Ριμπολόβλεφ στο Σκορπιό είναι ξεχωριστή. Κι αυτό επειδή περιλαμβάνει όλα τα μέλη της οικογένειας: Τον Ρώσου κροίσου, την κόρη του, Κάτια, με τον σύζυγό της, Χουάν, τη μικρότερη κόρη του, Άννα, που έχει δώσει το όνομά της στο σκάφος του, αλλά και τη μητέρα του Ντμίτρι, που σπάνια επισκέπτεται το νησί.

Παράλληλα είναι και η πρώτη επίσκεψη κατά την οποία οι ιδιοκτήτες του Σκορπιού ζουν σε καραντίνα, χωρίς να επισκέπτονται τη Λευκάδα και τις γύρω περιοχές για φαγητό και βόλτες όπως συνήθιζαν τα υπόλοιπα καλοκαίρια. Το προηγούμενο διάστημα πέρασαν την έξαρση του κορονοϊού απομονωμένοι στην Ελβετία, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η υγεία τους. Πλέον συνεχίζουν την καραντίνα στον Σκορπιό, ώστε να παραμείνουν οι ίδιοι υγιείς, αλλά και να προστατεύσουν τους εργαζομένους του νησιού, καθώς και τους Λευκαδίτες, σεβόμενοι την επιτυχημένη προσπάθεια της Ελλάδας για τον περιορισμό του επικίνδυνου ιού.

Αρχικά επρόκειτο για επιχειρηματικό ταξίδι κατά το οποίο ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ ήθελε να επιθεωρήσει τα έργα ανάπλασης, που έχουν ξεκινήσει τους τελευταίους μήνες και θα μετατρέψουν το άλλοτε καταφύγιο του Αριστοτέλη Ωνάση σε διεθνές τουριστικό θέρετρο. Αυτήν την περίοδο τα έργα έχουν διακοπεί και τα συνεργεία έχουν αποχωρήσει, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, ώστε να μη διαταράσσεται από φορτηγά και μηχανήματα η ηρεμία της τουριστικής περιόδου στην ευρύτερη περιοχή.

Άλλωστε και η ίδια η οικογένεια χρειάζεται ηρεμία για τις διακοπές της, καθώς ορισμένα από τα μέλη της έχουν επιλέξει να μένουν στο σκάφος, κάποια άλλα όμως μένουν στα σπίτια του Σκορπιού που είναι κατοικήσιμα, όπως η γνωστή από την εποχή της Χριστίνας Ωνάση “ροζ βίλα” και το main house, που έχει υπέροχη θέα στη θάλασσα.

Τα άλογα της Κάτιας

Σχεδόν ταυτόχρονα με την άφιξη της οικογένειας έφτασαν στον Σκορπιό και τα άλογα της Κάτιας Ριμπολόβλεβα, καθώς είναι γνωστή η αγάπη της για την ιππασία. Αυτό ήταν, άλλωστε, και το κοινό της σημείο με την Αθηνά Ωνάση, την οποία συναντούσε συχνά σε αγώνες ιππασίας και έτσι έγινε η συζήτηση και αργότερα η συμφωνία για την πώληση του Σκορπιού. Το νησί διαθέτει άνετους στάβλους, φροντισμένους με ιδιαίτερη επιμέλεια από το προσωπικό του νησιού, ενώ τα δρομάκια προσφέρονται ώστε να επιδίδεται στο αγαπημένο της χόμπι σε καθημερινή βάση.

H Κάτια παντρεύτηκε τον αγαπημένο της Χουάν Σαρτορί, τον Οκτώβριο του 2015 στον Σκορπιό, 47 χρόνια μετά τον μυθικό γάμο που είχε τελέσει στο ίδιο εκκλησάκι ο Αριστοτέλης Ωνάσης με την Τζάκι Κένεντι. Μαζί έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, στα οποία η πρωτότοκη κόρη του Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ προσπαθεί να μεταφέρει την αγάπη της για τα άλογα. Ο σύζυγός της, 39 ετών σήμερα, είναι επιχειρηματίας με διεθνή παρουσία στους τομείς της ενέργειας του πετρελαίου και του real estate, ενώ πολιτεύεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Ουρουγουάη, με την Κάτια να τον στηρίζει στις δημόσιες σχέσεις.

Βιολογικά προϊόντα

Η οικογένεια αφιερώνει πολλές ώρες την ημέρα στα water sports, αλλά και στο γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5, όπου οι άντρες δοκιμάζουν τις δυνατότητές τους στη «στρογγυλή θεά», ενώ κολυμπούν σε όλες τις παραλίες του νησιού, ανάλογα με την ώρα και τη θέση του ήλιου. Αυτά όμως που τους έχουν ξετρελάνει είναι τα βιολογικά προϊόντα που παράγονται στους κήπους και ιδιαίτερα οι φράουλες, που, σύμφωνα με όσους τις έχουν δοκιμάσει, είναι απαράμιλλης νοστιμιάς. Το νησί, εκτός από τα σμαραγδένια νερά του, διαθέτει πλούσια φυσική βλάστηση, την οποία ο δαιμόνιος Ελληνας κροίσος Αριστοτέλης Ωνάση είχε μπολιάσει με εξωτικά λουλούδια και φυτά από κάθε γωνιά του κόσμου, πετυχαίνοντας έναν παραδεισένιο συνδυασμό.

Στον λαχανόκηπο, που βρίσκεται δίπλα στο εκκλησάκι και απέναντι από τη νησίδα Σκορπίδι, καλλιεργούνται σήμερα 350 είδη φρούτων και λαχανικών, ενώ τα δέντρα, από υπεραιωνόβιες ελιές μέχρι συκιές και εσπεριδοειδή, δίνουν καρπούς υψηλής ποιότητας. Το ελαιόλαδο που παράγεται στον Σκορπιό έχει βραβευτεί για την περιεκτικότητά του σε φαινόλες ως προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας. Μοναδικής ποιότητας και γεύσης είναι και το μέλι ως αποτέλεσμα της μεγάλης ποικιλίας λουλουδιών. Λικέρ μανταρινιού, μαρμελάδα σύκο, ελιές και πάστα ντομάτας παράγονται, επίσης, στον Σκορπιό με αυστηρά βιολογικούς όρους.

Παραγγέλνουν καθημερινά από το Νυδρί

Η οικογένεια Ριμπολόβλεφ παραγγέλνει καθημερινά ψωμί και σνακ από φούρνο στο Νυδρί, καθώς αγαπούν πολύ τα προϊόντα του, ενώ το τραπέζι τους συμπληρώνουν φρέσκα ψάρια, που φτάνουν απευθείας από τα ψαροκάικα της Λευκάδας.

Στον Σκορπιό εργάζονται σήμερα περίπου 50 άτομα, κηπουροί, μηχανικοί, υπάλληλοι καθαριότητας και διοικητικό προσωπικό, που είναι ντόπιοι στην πλειονότητά τους, ενώ, όταν ολοκληρωθεί το έργο της ανάπλασης, αναμένεται να φτάσουν τους 200. Στο βιβλίο του Γάλλου δημοσιογράφου Arnaud Ramsay με τίτλο «Δημήτρη Ριμπολόβλεφ, ο Ρώσος “Ωνάσης” του Σκορπιού» είχε μιλήσει, μάλιστα, και ο «Ribo», εξηγώντας γιατί ο ίδιος και οι κόρες του, Κάτια και Άννα, επέλεξαν να αγοράσουν το νησί από την Αθηνά Ωνάση. «Πήγαινα συχνά διακοπές στην Ελλάδα με τις κόρες μου και τους γονείς μου κι έτσι ανακαλύψαμε τον Σκορπιό πριν από δέκα χρόνια, στη διάρκεια μιας βόλτας με σκάφος… Αισθανθήκαμε αμέσως καλά. Μπορώ να πω ότι ερωτευτήκαμε το μέρος. Υπάρχουν εδώ ιδιαίτερες δονήσεις», είχε πει ο μεγιστάνας των λιπασμάτων, ξεκαθαρίζοντας, πάντως, ότι δεν θέλει να γίνει διάδοχος του Ωνάση. «Βεβαίως, ο Σκορπιός είναι ένας τόπος φορτωμένος ιστορία, μια ιστορία που γνωρίζω: αυτήν του Ωνάση. Αλλά δεν έχω καμιά διάθεση να “εγγραφώ” στους διαδόχους ή τους απογόνους του», είχε πει ο επιχειρηματίας που απέκτησε το νησί το 2013.

Σήμερα ο Σκορπιός καλύπτεται ολόκληρος από δίκτυο Wi-Fi και σύστημα πυρόσβεσης, ενώ στη φάρμα έχουν τοποθετηθεί φωτοβολταϊκά πάνελ. Οι μετακινήσεις γίνονται με ηλεκτροκίνητα αυτοκινητάκια και πραγματοποιείται οικολογική διαχείριση των σκουπιδιών. Η οικογένεια Ριμπολόβλεφ θα μείνει λίγες ημέρες ακόμα στον Σκορπιό και αναμένεται να επιστρέψει τον Αύγουστο για το δεύτερο μέρος των διακοπών της.

 Πηγή: “Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής

Φωτ. αρχείου eurokinissi

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις