Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορωνοϊός: 55 νέα κρούσματα και 2 θάνατοι

Κορωνοϊός: 55 νέα κρούσματα και 2 θάνατοι

Μεγάλη η αύξηση το τελευταίο 24ωρο

Σήμερα ανακοινώθηκαν 55 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3203, εκ των οποίων το 55.2% άνδρες αφορά άνδρες. 698 (21.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1796 (56.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

11 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 4 (36.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 72.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 117 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 187 θανάτους συνολικά στη χώρα. 57 (30.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από το σύνολο των 55 κρουσμάτων, τα 50 εντοπίζονται στην Ξάνθη και τη Ροδόπη. Υπενθυμίζεται ότι ήδη από χθες έχουν επιβληθεί μέτρα τοπικού lockdown στον δήμο Ιάσμου Ροδόπης και ειδικά στον οικισμό του Αγιάσμου. Αλλα δύο από τα 55 κρούσματα εντοπίσθηκαν στην Αττική, ένα από ταξίδι στο εξωτερικό και δύο «ορφανά».

Πάντως καθησυχαστικός όσον αφορά το ενδεχόμενο διασποράς του κορωνοϊού από τις τουριστικές ροές στη χώρα μας εμφανίστηκε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Παθολογίας στο Πανεπιστήμιο Πάτρας Χαράλαμπος Γώγος. «Τα σοβαρά κρούσματα του κορωνοϊού θα είναι πολύ λίγα... Να μην ανησυχεί κανείς, υπάρχει διασύνδεση με τα κέντρα μεταφοράς υπάρχει διαδικασία μεταφοράς. Είμαστε προετοιμασμένοι για το ρίσκο με τα μέτρα που έχουμε μέχρι τώρα συστήσει ως υγειονομική επιτροπή» διαβεβαίωσε. 

«Περιμένουμε, και θέλουμε, εκατομμύρια τουρίστες να έρθουν, έχεις 20% του ΑΕΠ από τον τουρισμό στην οικονομία» σημείωσε. 

«Βελτιώνονται συνεχώς τα δεδομένα από την Ευρώπη, αλλά πρέπει να προσέχουμε διαρκώς επιδημιολογικά το τοπίο και να αυξάνουμε τους δειγματοληπτικούς ελέγχους σε πτήσεις που είναι δύσκολες. Για τα ξενοδοχεία έχουμε υγειονομικά καλύψει πλήρως το θέμα, αλλά πρέπει να δούμε την ταύτιση της επί χάρτου προσπάθειας και να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που θα ξεπεραστούν νομίζω» είπε. 

Όπως εξήγησε ο κ. Γώγος, σε περίπτωση κρούσματος σε ένα ξενοδοχείο θα υπάρξει στενή παρακολούθηση στο των υπόλοιπων ενοίκων, αλλά δεν είναι δεδομένο ότι θα υπάρχει μετάδοση από ένα κρούσμα, εφόσον τηρούνται και τα μέτρα ασφαλείας. «Θα γίνει έλεγχος με τεστ σε σημαντικό αριθμό ενοίκων του ξενοδοχείου, αλλά η πιθανότητα να μεταδοθεί η νόσος σε ανθρώπους που περνάνε δυο λεπτά διπλά σε ένα μπουφέ είναι μικρή, η μετάδοση έχει να κάνει και με τη διάρκεια της επαφής και το πόσο στενή είναι η επαφή» διευκρίνισε.

Όλες οι Ειδήσεις

Πάτρα: Πώς σώθηκε βρέφος 10 μηνών που κατάπιε καρύδι - Ο αγώνας των γιατρών του Καραμανδάνειου- ΒΙΝΤΕΟ

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορωνοϊό

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις