Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αντίδραση του Συλλόγου Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος Κ . Υ . Χαλανδρίτσας για τις ανεμογεννήτριες

φωτό αρχείου eurokinissi

φωτό αρχείου eurokinissi

Στη Μικρή Ζήρεια

Ο  Σύλλογος σε επιστολή του προς την Ομοσπονδία Οικολογικών Οργανώσεων Κορινθιακού και Συλλόγους λοιπούς φορείς ενημερώνει για την αντίθεσή του στην τοποθέτηση ανεμογεννητριών στη Μικρή Ζήρεια. Η επιστολή έχει ως εξής:

"Ο Σύλλογος Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος Περιοχής Κ . Υ . Χαλανδρίτσας  εκφράζει την αντίθεσή του στην παράνομη τοποθέτηση 21 ανεμογεννητριών στη Μικρή Ζήρεια, σε περιοχές που έχουν ενταχθεί στο δίκτυο NATURA 2000Ν 3044/2002, (ΦΕΚ197 /27-8-2002) και που έχουν καταγραφεί 17 οικότοποι του παραρτήματος Ι της οδηγίας 92/43, δύο από τους οποίους θεωρούνται οικότοποι προτεραιότητας. 

Σύμφωνα με τον πρόσφατο Ν. 4519/2018 (ΦΕΚ A 25 - 20.02.2018),στην Προστατευόμενη Περιοχή που αποτελεί τη νέα περιοχή αρμοδιότητας του Φορέα Διαχείρισης Χελμού-Βουραικού εντάσσονται και εκτός των άλλων και οι περιοχές Natura 2000 Ν. 3044/2002 (ΦΕΚ 197/27-8-2002):

ΚΟΡΥΦΕΣ ΌΡΟΥΣ ΚΥΛΛΗΝΗ (ΖHΡ1. ΌΡΟΣ ΧΕΛΜΟΣ & Υ∆ΑΤΑ ΣΤΥΓΟΣ (SCI_GR2320002

ΌΡΟΣ ΖΗΡΕΙΑ (ΚΥΛΛΗΝΗ) (SPA_GR2530006)

Ο Σύλλογος προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος Περιοχής Κ . Υ . Χαλανδρίτσας ζητάει από την ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας) άλλα και από τον Υπουργό Περιβάλλοντος κ Χατζηδάκη να επανεξετάσουν την 224 / 2019 απόφαση της ΡΑΕ που εκδόθηκε  στις 15/2/2019 , να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες, εφαρμόζοντας επιτέλους τις Κοινοτικές Οδηγίες και να μας ενημερώσουν σχετικά, όπως και τους Συλλόγους και Φορείς της Κορινθίας .

Τα αιολικά πάρκα είναι ασφαλώς μέρος της λύσης για μετάβαση στην καθαρή ενέργεια, αλλά το ελάχιστο απαραίτητο είναι ο σεβασμός των περιορισμών που θέτει το σύνολο των σχετικών διατάξεων στη χωροθέτησή τους  .  Υπηρεσίες, όπως η ΡΑΕ, οφείλουν να τους γνωρίζουν και να τους εφαρμόζουν ευθύς εξ αρχής, ώστε να μην αφήνονται περιθώρια ασυδοσίας οποιουδήποτε .

Ζητούμε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, την άμεση έναρξη διαλόγου για την αναθεώρηση του ΕΠΧΣΑΑ (Χωροταξικού των ΑΠΕ), ώστε να προχωρήσουμε σε ένα νέο χωροταξικό εγκαταστάσεων αιολικών πάρκων κατά προτεραιότητα ΕΚΤΟΣ των περιοχών Natura 2000 και ιδίως των Ζωνών Ειδικής Προστασίας για τα πτηνά.Τα παραπάνω γίνονται πλέον περισσότερο φανερά, αφού ολόκληρος ο πλανήτης βιώνει σήμερα τις συνέπειες της καταστροφής της φύσης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις