Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πότε θα αντιδρομηθούν Κανακάρη - Κορίνθου και πότε θα πεζοδρομηθεί η Μαιζώνος, στην Πάτρα

Πότε θα αντιδρομηθούν Κανακάρη - Κορίνθο...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Μελέτες και γραφειοκρατία προηγούνται της εγκατάστασης των εργολάβων

Η αντιδρόμηση της Κανακάρη φαίνεται πως έχει κολλήσει σε έναν τεράστιο σκόπελο στην παρούσα φάση. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο έργων Χρήστο Κορδά με τον οποίο μίλησε το thebest.gr, ο σκόπελος αυτός λέγεται αστικό ΚΤΕΛ και αφορά κυρίως τα μεγάλα λεωφορεία (φυσαρμόνικες) και τη δυνατότητα που σήμερα δεν έχουν ώστε να κινούνται απρόσκοπτα στην διαμορφωμένη οδό Κανακάρη.

Οι πολλές και μεγάλες υψομετρικές διαφορές καθώς και τα πλάτη της Κανακάρη θεωρούνται ακατάλληλα για κίνηση τέτοιων οχημάτων μαζικής μεταφοράς. Σύμφωνα με τον κ. Κορδά, η Κανακάρη δεν μπορεί να αντιδρομηθεί μέχρι να συνταχθεί μελέτη που να δίνει εναλλακτικές πορείες για τα μέσα μαζικής μεταφοράς αυτού του μεγέθους. Η μελέτη αυτή αναμένεται το επόμενο διάστημα. 

Ο αντιδήμαρχος έργων εξήγησε στο thebest.gr πως δεν συζητείται καν η αναστολή των αντιδρομήσεων που αφορούν Κανακάρη και Κορίνθου, καθώς ο δήμος εκτός των άλλων θα κληθεί να επιστρέψει χρήματα για έργα που έχουν ήδη γίνει και εξελίσσονται στη λογική των αντιδρομήσεων.

Όταν λυθεί το πρόβλημα της Κανακάρη μέσω εναλλακτικών διαδρομών για τα μεγάλα λεωφορεία, τότε θα γίνει η αντιδρόμηση. Κατά τ' άλλα έχει ολοκληρωθεί κατά 90% και η αντιστραμμένη φωτεινή σηματοδότηση στις οδούς όπου πρόκειται να αλλάξει η φορά κίνησης των οχημάτων.

ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗ ΜΑΙΖΩΝΟΣ

Η πεζοδρόμηση της Μαιζώνος είναι ένα άλλο μεγαλόπνοο έργο για τον δήμο Πατρέων το οποίο σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο έργων αναμένεται να δημοπρατηθεί σε περίπου 3 μήνες. Αν όλα πάνε καλά και δεν υπάρξουν ενστάσεις μεταξύ των εργοληπτικών εταιρειών, θα περάσουν άλλοι περίπου 3-4 μήνες ώστε να ολοκληρωθεί η γραφειοκρατία που απαιτείται και μέσω του ελεγκτικού συνεδρίου. Στη συνέχεια θα εγκατασταθεί ο εργολάβος. Η τοποθέτηση της διευθύντριας αρχιτεκτονικού σχεδιασμού κ. Αλεξοπούλου στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, η οποία ανέφερε ότι "η πεζοδρόμηση της Μαιζώνος θα γίνει σε 3 χρόνια", αφορούσε στον εκτιμώμενο χρόνο για την ολοκλήρωση των εργασιών, σύμφωνα με τον κ. Κορδά, και όχι την έναρξή τους.

Ως εκ τούτου, σύμφωνα με ένα καλό σενάριο, στο πρώτο τρίμηνο του 2021, αναμένεται να υπάρξει ανάδοχος εργολάβος και να ξεκινήσουν τα έργα πεζοδρόμησης. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις