Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τα υπέροχα μωβ πεζοδρόμια της Κωνσταντινουπολεως, είναι αποτέλεσμα... ακακίας - ΦΩΤΟ

Τα υπέροχα μωβ πεζοδρόμια της Κωνσταντιν...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Αποτέλεσμα παρέμβασης της φύσης

Τα συνεργεία Πρασίνου του Δήμου της Πάτρας τους χειμερινούς μήνες -συνήθως Φεβρουάριο- κλαδεύουν τις ακακίες της οδού Κωνσταντινουπόλεως, μια κίνηση που ξενίζει τους μόνιμους κατοίκους οι οποίοι βλέπουν έναν από τους πιο όμορφους δρόμους της Πάτρας, να χάνει το φυσικό του σκέπαστρο από τον ήλιο και τη βροχή. Ομως οι μπλέ ακακίες που έχουν φυτευτεί στα πεζοδρόμια από το ύψος της πλατείας Αγ. Σοφίας και σχεδόν εως την οδό 28ης Οκτωβρίου (Καρόλου) δεν πτοούνται και ο τομέας πρασίνου γνωρίζει. Είναι ένα δέντρο που αναπτύσσεται με μεγάλη ταχύτητα και το αποτέλεσμά του είναι ήδη ορατό στους δρόμους και τα πεζοδρόμια. 

Τα ξεχωριστού χρώματος μπλε-μωβ άνθη, ειδικότερα της μπλέ Ακακίας, έχουν στρώσει ένα υπέροχο στρώμα το οποίο κανείς διακρίνει και σήμερα σε ένα μήκος σχεδόν 1 χιλιομέτρου στην είσοδο της Πάτρας, επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως.

Οι μπλέ ακακίες της Κωνσταντινουπόλεως στην Πάτρα

Το Γιακαράντα ή Ακακία μπλε (Jacarada mimosifolia) είναι πολύ εντυπωσιακό φυλλοβόλο δέντρο ταχείας ανάπτυξης, με πλούσια ανθοφορία από μπλε – μωβ ταξιανθίες. Το ξύλο του Γιακαράντα είναι πολύ καλής ποιότητας και χρησιμοποιείται ακόμη και στην επιπλοποιία και την ξυλογλυπτική.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις