Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η πατρινή ιδέα για την πρόσβαση των ΑμεΑ στις παραλίες επέστρεψε- Δείτε πού

Η πατρινή ιδέα για την πρόσβαση των ΑμεΑ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τα μέρη στα οποία τοποθετήθηκαν τον Μάιο

Στις παραλίες της Ελλάδας επιστρέφουν το φετινό καλοκαίρι τα seatrac.

Το seatrac ξεκίνησε το ταξίδι του από την Πάτρα και τοποθετήθηκε σε πολλές παραλίες της Ελλάδας φθάνοντας πέρυσι το καλοκαίρι, μέχρι την Ιταλία. 

Πρόκειται για το ηλεκτροκίνητο κάθισμα που επιτρέπει την αυτόνομη πρόσβαση ατόμων με κινητικές αναπηρίες στη θάλασσα. Η ομάδα του πατρινού Ιγνάτιου Φωτίου που εμπνεύστηκε και κατασκεύασε το seatrac κατάφερε  να ικανοποιήσει το αίτημα των ΑμΕΑ και των εμποδιζόμενων ατόμων (υπερήλικες και τραυματίες) για αυτόνομη, ασφαλή και αξιοπρεπή πρόσβαση σε πολλές παραλίες της χώρας, έγινε πραγματικότητα χάρη στην τοποθέτηση ειδικών ραμπών και βοηθητικών υποδομών.

Με την τοποθέτηση του seatrac στις παραλίες, οι πολίτες όλων των ηλικιών με αναπηρία απολαμβάνουν τη θάλασσα και το κολύμπι, το οποίο εκτός από δικαίωμα αποτελεί και ανάγκη, καθώς η θαλασσοθεραπεία αποτελεί την πλέον ενδεδειγμένη μέθοδο αποκατάστασης ασθενών με αναπηρίες και κινητικά προβλήματα.

Μέσα στον Μάιο τοποθετήθηκαν seatrac , στο Πόρτο Ράφτη, στην Καλαμάτα, στον Ωρωπό, στη Βούλα, στην Πάτρα (στον Άγιο Βασίλειο), στα Χανιά, στην Άκολη, στο Κιάτο.

Πώς έγινε η αρχή 

Ο πατρινός Ιγνάτιος Φωτίου κατάφερε να εξελίξει το επάγγελμά του μέσα απο δράσεις και πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της καινοτομίας και ταυτόχρονα προσφοράς σε ειδικές ομάδες πληθυσμού. Είναι ιδρυτικό μέλος του spin-off startup TOBEA (Think Out of the Box Engineering Applications), που προέρχεται από το Εργαστήριο Τεχνικής Μηχανικής, του τμήματος Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών και ασχολείται με καινοτομίες σε θέματα που διευκολύνουν την καθημερινότητα ατόμων με κινητικά προβλήματα.

Ο Ιγνάτιος Φωτίου, ως μέλος της TΟΒΕΑ συμμετείχε στη σύλληψη της ιδέας και κατασκευής του seatrac και μάλιστα γι’ αυτήν του την κατασκευή, που σχεδίασε μαζί με τον Γεώργιο Σωτηριάδη υπό τον Καθηγητή Βασίλειο Κωστόπουλο σε συνεργασία με τον Μάκη Φεσσιάν, και η οποία λειτουργεί ήδη με ηλιακή ενέργεια στην παραλία του Αγίου Βασιλείου, έχει κερδίσει δύο φορές το πρώτο βραβείο καινοτομίας στο διαγωνισμό «Η Ελλάδα Καινοτομεί 2’».

Φέτος, ήδη από τον Μάιο άρχισαν να τοποθετούνται seatrac σε ελληνικές παραλίες.

SEATRAC Άκολη

SEATRAC Άκολη

SEATRAC Αναβύσσου

SEATRAC Αναβύσσου

SEATRAC Σύβοτα Θεσπρωτίας

SEATRAC Σύβοτα Θεσπρωτίας

SEATRAC Αλίμου (Λουτρά)

SEATRAC Αλίμου (Λουτρά)

SEATRAC Καλαμάτα

SEATRAC Καλαμάτα

SEATRAC Αλίμου (Καλαμάκι)

SEATRAC Αλίμου (Καλαμάκι)

SEATRAC Βούλα

SEATRAC Βούλα

SEATRAC Γλυφάδα

SEATRAC Γλυφάδα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις