Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κάλεσμα περιβαλλοντικής επαγρύπνησης από τις κινήσεις ΑΡ.ΠΑ Δυτικής Ελλάδας και Αντικαπιταλιστική Ανατροπή

Κάλεσμα περιβαλλοντικής επαγρύπνησης από...

Πραγματοποιούν συγκέντρωση την Παρασκευή 5/6/2020 στην Πάτρα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Κάλεσμα περιβαλλοντικής επαγρύπνησης απευθύνουν οι Κινήσεις Αριστερή Παρέμβαση Δυτικής Ελλάδας και Αντικαπιταλιστική Ανατροπή, οι οποίες θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση – πορεία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, αυτή την Παρασκευή 5/6/2020 στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Γεωργίου.

Όπως αναφέρουν στην κοινή ανακοίνωση τους, «η φετινή παγκόσμια μέρα για το περιβάλλον γίνεται στον απόηχο μιας πανδημίας που δεν έχει τελειώσει και σαν γεγονός έχει σημαδέψει την περίοδο που ζούμε. Το ξέσπασμα αυτής της πανδημίας είναι μια βροντερή υπενθύμιση της μεγάλης ανισορροπίας που επιβάλλει το καπιταλιστικό σύστημα της άκρατης εκμετάλλευσης και των ασθενειών που γεννάει. Βιώνουμε τις δραματικές συνέπειες της  μαζικής βιομηχανικής κτηνοτροφίας, στην οποία διαμορφώνονται οι κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη και εξέλιξη τέτοιων ιών,  του συνωστισμού τεράστιων μαζών ανθρώπινου πληθυσμού σε ένα κομμάτι γης που δημιουργεί υγειονομικές βόμβες και της διαμόρφωσης τεράστιων τσιμεντουπόλεων με παντελή έλλειψη πράσινου και δημόσιων χώρων που υπερσυσσωρεύονται ρύποι, λύματα και απορρίμματα που ένα κομμάτι γης δεν μπορεί να τα αντέξει.

Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ και έρχεται να σημαδέψει το παρόν και το μέλλον της ανθρωπότητας.  Η άνοδος της θερμοκρασίας, η ένταση των φυσικών καταστροφών, η ανυπολόγιστη ρύπανση των θαλασσών και η καταστροφή της βιοποικιλότητας έχουν ένα και μοναδικό υπαίτιο: την καπιταλιστική ανάπτυξη. Μια ανάπτυξη που ακόμα και όταν της φοράνε τον μανδύα της «πράσινης ανάπτυξης», το κάνουν για να βρουν νέο πεδία κερδοφορίας και εκμετάλλευσης της φύσης και όχι για να την προστατέψουν. Η αφήγηση για την, ολοκληρωτική πλέον, εκμετάλλευση του περιβάλλοντος έχει αναπτυχθεί από τις ίδιες τις κυβερνήσεις, την αστική τάξη και το σύστημα, σε μια βίαιη ένταση της εκμετάλλευσης της φύσης οριζόντια και καθολικά, και δεν περιορίζεται μόνο σε εθνικό επίπεδο.

Αυτή η  ένταση της εκμετάλλευσης της φύσης είναι άμεσα συνδεδεμένη με την βίαιη εκμετάλλευση των εργαζόμενων. Φαίνεται ξεκάθαρα εξάλλου από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, εξαγγελίες που συμβαδίζουν με τις πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων και τη συνολική πολιτική αφήγηση της ΕΕ. Ταυτόχρονα με την αντεργατική εκστρατεία που κηρύσσει η κυβέρνηση με το πρόσχημα των επιπτώσεων του κορωνοϊού, υλοποιείται άλλοτε σιωπηλά και άλλοτε με τυμπανοκρουσίες μια άνευ προηγουμένου επίθεση στο περιβάλλον. Δεν είναι τυχαίο ότι ο νέος αντι-περιβαλλοντικός νόμος πέρασε «νύχτα» μέσα στην περίοδο της καραντίνας και κάνει βορά στην ασυδοσία του κεφαλαίου μέχρι και προστατευόμενες περιοχές Natura.

Το παραπάνω σε συνδυασμό με τη προσπάθεια διαμόρφωσης της κορυφογραμμής της Ελλάδας σε ένα τεράστιο αιολικό πάρκο, τις εξορύξεις υδρογονανθράκων που θα καταστρέψουν σε ανυπολόγιστο βαθμό το φυσικό πλούτο, την «αξιοποίηση» ολόκληρων δασών και παραλιών δείχνουν πως η κυβέρνηση, με την στήριξη της «πράσινης» ΕΕ έρχονται να αλλάξουν ριζικά το περιβαλλοντικό τοπίο της Ελλάδας... προς το πολύ χειρότερο.

Η απάντηση μπορεί να δοθεί μόνο μέσα από το ριζοσπαστικό περιβαλλοντικό και οικολογικό κίνημα. Ήδη σε όλη την Ελλάδα οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες, οι νέοι και νέες, όσοι και όσες αμφισβητούν την κυρίαρχη πολιτική, δείχνουν σπουδαία αντανακλαστικά περιφρούρησης και ανάπτυξης των περιβαλλοντικών διεκδικήσεων, σε μια περίοδο που ο αγώνας για το αυτονόητο δεν φαντάζει δεδομένος. Στηρίζουμε κάθε κίνηση που αντιστέκεται σε αυτή την περιβαλλοντική δυστοπία που ετοιμάζουν. Αγωνιζόμαστε στο δρόμο, στις παραλίες, στα βουνά, στα δάση και όπου γεννιέται η αναγκαιότητα για μαχητική αμφισβήτηση και αντίσταση ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης και της ΕΕ.

Οι αντι-περιβαλλοντικοί νόμοι να μείνουν στα χαρτιά

Τα σχέδια τους για εξορύξεις υδρογονανθράκων να ανατραπούν

Δεν θα επιτρέψουμε να εντείνουν την κερδοφορία τους εις βάρος μας

Με αγώνες να προστατέψουμε το περιβάλλον, για μία «αξιοβίωτη» ζωή!

Όλοι στην συγκέντρωση – πορεία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, την Παρασκευή 5/6 και ώρα 7μμ από την πλατεία Γεωργίου!

Η φωτ. είναι από σχετική ανάρτηση του www.neakriti.gr.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις