Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Υποτονική η πρώτη μέρα σε καφέ - εστίαση και πρόστιμα για τις ξαπλώστρες

Πάτρα: Υποτονική η πρώτη μέρα σε καφέ - ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Το μεγάλο πρόβλημα

Οι ξαπλώστρες στα παραλιακά μαγαζιά της εστίασης, στην Αχαΐα, αποδεικνύεται ο μεγάλος «πονοκέφαλος» των επιχειρηματιών. Τα μαγαζιά άνοιξαν χθες όμως το θέμα παραμένει άλυτο αφού μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν προχωρήσει οι απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να υπάρξει η αδειοδότηση.

Μάλιστα χθες μπήκαν και πρόστιμα σε μαγαζιά που «τόλμησαν» να τοποθετήσουν ξαπλώστρες.

Κίνηση στις γνωστές πιάτσες της Ρήγα Φεραίου και των Υψηλών Αλωνίων- Υποτονικά τα πράγματα στα περιφερικά μαγαζιά

«Το γεγονός ότι δεν έχει προχωρήσει η αδειοδότηση έτσι ώστε να τοποθετηθούν ξαπλώστρες στα μαγαζιά, είναι το μεγάλο μας πρόβλημα.

Το χειρότερο είναι ότι για γραφειοκρατικούς λόγους και λόγω έλλειψης υπαλλήλων στις υπηρεσίες, υπάρχει περίπτωση να μην έχουμε τις άδειες ούτε σε δέκα μέρες από τώρα.

Το να μην μπορούμε να τοποθετήσουμε στα μαγαζιά ξαπλώστρες το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται, θα είναι καταστροφικό» εξηγεί στο thebest.gr ο Σπύρος Στεργίου, Πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης & Αναψυχής Αχαΐας τονίζοντας πως η κατάσταση που έχουν να αντιμετωπίσουν οι επιχειρηματίες στην εστίαση είναι τραγελαφική.

Να σημειώσουμε ότι σε αυτές τις επιχειρήσεις απασχολούνται έως 6.000 άτομα.

*Η πρώτη μέρα λειτουργίας στην εστίαση

«Για την πρώτη ημέρα υπήρχε άγχος, σαν να ανοίγαμε πρώτη φορά μαγαζί. Υπήρχε και νευρικότητα και μία αβεβαιότητα. Και ήταν λογικό αφού οι επίσημες οδηγίες για τον τρόπο λειτουργίας ήρθαν την Κυριακή» μας λέει ο κ. Στεργίου αναφέροντας ότι υπήρξε και μία σύγχυση σχετικά με το πώς θα πρέπει να κινηθούν οι υπεύθυνοι των χώρων.

Όπως ανέφερε στο thebest.gr ο κ. Στεργίου την πρώτη μέρα λειτουργίας των μαγαζιών οι πατρινοί κινήθηκαν στις γνωστές «πιάτσες» της Ρήγα Φεραίου και των Υψηλών Αλωνίων ενώ στα περιφερειακά μαγαζιά τα πράγματα ήταν υποτονικά.

Και η κίνηση όμως στα εστιατόρια της πόλης δεν ήταν αυτή που αναμενόταν.

«Μην ξεχνάμε ότι σημαντική πηγή οικονομιών εσόδων για την πόλη είναι οι φοιτητές και το πανεπιστήμιο, το οποίο παραμένει κλειστό εδώ και πέντε μήνες.

Αυτή η εικόνα σε συνδυασμό με την πτώση που αναμένεται στον τουρισμό μας κάνει να βλέπουμε ένα μέλλον δυσοίωνο» λέει ο κ. Στεργίου ο οποίος παράλληλα τονίζει ότι πλέον υπεύθυνοι και προσωπικό καταστημάτων έχουν αποκτήσει εκείνη την κουλτούρα που απαιτείται για την προστασία όλων.

Φωτ. αρχείου: eurokinissi

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις