Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ACHAIA TASTE

/

Αιγιάλεια: Xρυσό μετάλλιο για τη μαλαγουζιά του Οινοποιείου Κανακάρη

Αιγιάλεια: Xρυσό μετάλλιο για τη μαλαγου...

Στον Διεθνή Διαγωνισμό Κρασιών Frankfurt International Trophy που έλαβε χώρα φέτος στην Φρανκφούρτη

Καλύτερο ελληνικό κρασί χρίστηκε η Μαλαγουζιά 103 εσοδείας 2019 του Οινοποιείου Κανακάρης στον Διεθνή Διαγωνισμό Κρασιών Frankfurt International Trophy που έλαβε χώρα φέτος στην Φρανκφούρτη.

Πάνω από 2.000 κρασιά από 30 χώρες του κόσμου συμμετείχαν φέτος στον διαγωνισμό. Η κριτική επιτροπή, που αποτελούταν από διεθνώς αναγνωρισμένους επαγγελματίες του οινικού κλάδου – sommelier, οινολόγους, δημοσιογράφους οίνου, εμπόρους –  απένειμε συνολικά 674 μετάλλια, εκ των οποίων 332 χρυσά και 328 αργυρά μετάλλια.

Μόλις 14 ήταν τα Μεγάλα Χρυσά Μετάλλια που απένειμε ο διαγωνισμός. Μέσα σε αυτά, το μοναδικό Μεγάλο Χρυσό Μετάλλιο της ελληνικής συμμετοχής κατέκτησε η Μαλαγουζιά 103 του Οινοποιείου Κανακάρης.

Η ορεινή Μαλαγουζιά 103 προέρχεται από αμπελώνες που αγγίζουν τα 1000 μέτρα, στα ανώτερα υψόμετρα της ζώνης Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε.) των Πλαγιών της Αιγιαλείας.

Είναι ένα λευκό κρασί που έχει δημιουργηθεί με αυστηρή επιλογή των αμπελώνων, της ποικιλίας της Μαλαγουζιάς αλλά και χωρίς καμιά απόκλιση από την άποψη και το όραμα του οινοποιού. Έχει πλούσιο άρωμα από βότανα της ελληνικής φύσης, εσπεριδοειδή και εξωτικά φρούτα. Είναι μεστό και σύνθετο στο στόμα με δροσερή οξύτητα.

Το οινοποιείο Κανακάρης ιδρύθηκε το 1979. Με έδρα την Ελίκη και βαδίζοντας πιστά στα χνάρια της οικογενειακής παράδοσης, η τρίτη γενιά οινοποιών, τα αδέρφια Μιχάλης και Στέφανος Κανακάρης, ανέλαβαν τα ηνία της επιχείρησης με όραμα τη δημιουργία κρασιών υψηλής ποιότητας που να αναδεικνύουν και να εκφράζουν άριστα τις ιδιαιτερότητες των επιλεγμένων ποικιλιών και την μοναδική αμπελουργική ζώνη της Αιγιαλείας.


Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life