Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Βρήκαν το παιδί τους 32 χρόνια μετά την απαγωγή του! ΒΙΝΤΕΟ

Βρήκαν το παιδί τους 32 χρόνια μετά την ...

Με τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου

32 χρόνια μετά την απαγωγή του ένας Κινέζος βρήκε τους βιολογικούς του γονείς χάρη στην

τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου. Ο άνδρας απήχθη σε ηλικία δύο ετών, έξω από ένα ξενοδοχείο της πόλης Σιάν, στην επαρχία Σαανσί. Στη συνέχεια πωλήθηκε σε ένα ζευγάρι χωρίς παιδιά στη γειτονική επαρχεία Σιτσουάν, σύμφωνα με το κινεζικό δίκτυο CCTV. Το παιδί μεγάλωσε από τους θετούς του γονείς, χωρίς να γνωρίζει ότι οι βιολογικοί γονείς του τον έψαχναν για πάνω από τρεις δεκαετίες.

Τέλη Απριλίου, σύμφωνα με το πρακτορείο Xinhua, η αστυνομία της Σιάν πληροφορήθηκε ότι ένας άνδρας στην επαρχεία της Σιτσουάν έφερε από τη Σαανσί ένα παιδί που είχε απαχθεί στα τέλη της δεκαετίας του 1980. Η αστυνομία χρησιμοποίησε τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου για να αναλύσει μια παλιά φωτογραφία του Mao Yin. Από εκεί προέκυψε μία προσομοιωμένη εικόνα του, ως ενήλικου, η οποία στη συνέχεια συγκρίθηκε με φωτογραφίες από την εθνική βάση δεδομένων, σύμφωνα με το CCTV, το οποίο όμως δεν γνωστοποίησε λεπτομέρειες για τη βάση δεδομένων ή τη διαδικασία σύγκρισης των φωτογραφιών.

Μετά από μια σειρά ερευνών και συγκρίσεων, η αστυνομία εντόπισε έναν άνδρα στην πόλη Μιάνγιανγκ που έμοιαζε στην εικόνα που είχε δημιουργηθεί. Αργότερα, μέσω τεστ DNA αποκαλύφθηκε ότι ο άνδρας ήταν ο αγνοούμενος Mao Yin. Τη Δευτέρα, ο 34χρονος Μάο συνάντησε ξανά τους βιολογικούς του γονείς σε συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε από την αστυνομία της πόλης Σιάν. Βγαίνοντας από μια πλαϊνή πόρτα της αίθουσας συνεδριάσεων, ο Mao Yin φώναξε τη μητέρα του και έτρεξε προς αυτήν. Η οικογένεια έκλαιγε αγκαλιασμένη. «Δεν θέλω να με αφήσει πια. Δεν θα τον αφήσω να φύγει πια», είπε η μητέρα του, Li Jingzhi, ενώ κράτησε σφιχτά το χέρι του γιου της.

Με πληροφορίες από το lifo.gr

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις