Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Οι 18 από τους 41 συμμετέχοντες της Γιουροβίζιον θα πάνε και του χρόνου -ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Οι 18 από τους 41 συμμετέχοντες της Γιου...

Ανάμεσα τους και η Ελληνο-Ολλανδή Στεφανία Λυμπερακάκη που αναμένεται να ερμηνεύσει ένα άλλο κομμάτι

Η Katrina and the Waves και το νικητήριο Βρετανικό τραγούδι του 1997 «Love shine a Light» είχαν την τιμητική τους το περασμένο Σάββατο 16 Μαΐου 2020 στο ειδικό σώου «Europe shine a Light» της EBU & της Ολλανδικής τηλεόρασης που μεταδόθηκε στη θέση του φετινού 65ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision που ακυρώθηκε λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας του Covid-19.

Ήταν ένα ξεχωριστό σώου που μετέδωσε και η ΕΡΤ1 στις 22.00 το βράδυ του Σαββάτου με σχολιασμό της Μαρίας Κοζάκου, με την τηλεθέαση να φτάνει το 6.4% στο εμπορικό κοινό, όπως έγραψε η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, ποσοστό σημαντικά χαμηλότερο σε σχέση με τα νούμερα που θα έκανε αν διεξαγόταν κανονικά ο τελικός. Καλύτερα τα πήγε από τηλεθέαση το σώου «Just the 2 of Us» με τον Νίκο Κοκλώνη στο Open tv (10,2% στο σύνολο).

Από τις ωραίες στιγμές του σώου που λειτούργησε ως μία μικρή παρηγοριά & νότα αισιοδοξίας για τη μη πραγματοποίηση του διαγωνισμού, ήταν το συγκινητικό βίντεο προς το τέλος του σώου με τον 75χρονο σήμερα Björn Ulvaeus – Μπιορν Όλβεους των θρυλικών Abba να μιλά για τον εγγονό του που άκουσε στο σχολείο για τον ποπ σταρ - παππού του καθώς και να λέει πως η Eurovision ήταν για τους Abba (είχαν κερδίσει το διαγωνισμό το 1974 εκπροσωπώντας τη Σουηδία τραγουδώντας το «Waterloo») το τέλειο «εφαλτήριο» για την μετέπειτα θρυλική πορεία τους και πως η Γιουροβίζιον παραμένει η πιο γνήσια χαρούμενη βραδιά της χρονιάς.

Από τα επίσης όμορφα σημεία του σώου ήταν οι εμφανίσεις του Σουηδού νικητή του 2015, Μανς Ζεμερλόου που τραγούδησε το «Heroes» με μία κιθάρα από την αυλή του σπιτιού του στο Λονδίνο με το τραγούδι να είναι πλαισιωμένο με πλάνα από τους Ήρωες της περιόδου της πανδημίας (γιατρούς, νοσηλευτές).

Οι φαν του διαγωνισμού είχαν την ευκαιρία μέσα από το 2ωρο σώου «Europe Shine a Light» να δουν τους 41 συμμετέχοντες μαζί με σύντομα αποσπάσματα των τραγουδιών τους (ανάμεσα τους και η 17χρονη Στεφανία Λυμπερακάκη από την Ελλάδα με το «Supergirl» του Δημήτρη Κοντόπουλου) αλλά και παλιούς νικητές όπως τον Mr. Eurovision – Τζόνι Λόγκαν από την Ιρλανδία που τραγούδησε το «What’s another year» που ήταν η 1η του νίκη το μακρινό 1980, με τους 3 παρουσιαστές της Ολλανδικής τηλεόρασης να λένε κι αυτοί ένα κουπλέ.

Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στον Ιταλό καλλιτέχνη που θα πήγαινε στη φετινή Γιουροβίζιον, τον 38χρονο Antonio Diodato από το Μιλάνο, την πρωτεύουσα της Λομβαρδίας που ερμήνευσε το «Volare» του 1958 με κιθάρα. Εντύπωση έκαναν και τα βίντεο με την νικήτρια του 2007, Μαρίγια να τραγουδά την μπαλάντα «Molitva» σ’ ένα έρημο λόγω κορωνοιού, Βελιγράδι, την Γκάλι Ατάρι που είπε το νικητήριο «Αλελούια» του 1979 με φόντο μία άδεια Ιερουσαλήμ, με φαναράκια να αφήνονται στον ουρανό και την χορωδία της Γιουροβίζιον Τζούνιορ να την σιγοντάρει και τον περσινό νικητή, τον Ολλανδό Ντάνκαν Λόρενς που τραγούδησε στο πιάνο το νέο του κομμάτι «Someone else».

Επίσης η Νέτα από το Ισραήλ ερμήνευσε από το κρεβάτι του δωματίου της το αργό, θλιμμένο τραγούδι της «Cuckoo».

Μας άρεσε και η απόδοση μέσω ξεχωριστών συνδέσεων skype, του «Love shine a Light» από την Ορχήστρα του Ρότερνταμ της Ολλανδίας αλλά και στο τέλος του σώου όταν το είπαν οι 41 συμμετέχοντες, από τους οποίους οι 18 όπως είπε και η Μαρία Κοζάκου θα δώσουν το παρών στη Γιουροβίζιον του 2021.

Σημαντικό μερίδιο στη φετινή Γιουροβίζιον αν γινόταν, απ’ όσο είδαμε, θα είχαν οι μπαλάντες (ήταν πάνω από 16) ενώ ως άτυπος νικητής θεωρήθηκε η συμμετοχή της Λιθουανίας με τον The Roop και το κομμάτι με ιδιαίτερα σύγχρονο ήχο «On fire» και την ξεχωριστή κίνηση με τα χέρια. O αστικός μύθος ήθελε αυτό το τραγούδι να νικάει, ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο της Μαρίας Κοζάκου.

Τέλος στα βίντεο όπου χαιρέτισαν παλιοί σταρ της Eurovision ήταν και η νικήτρια για την Ελλάδα το 2005, Έλενα Παπαρίζου με το "My number one" που έδειξε πως την περίοδο της καραντίνας «τελειοποιήθηκε» στα παζλ!

Τέλος είδαμε και τον σχολιαστή της Αγγλικής τηλεόρασης, Graham Norton που σχολίασε τη φετινή δύσκολη στιγμή αλλά και τι σημαίνει γι’ αυτόν η Γιουροβίζιον, καθώς κι ένα ντουέτο του Γερμανού Μίκαελ Σούλτε της Γιουροβίζιον του 2018 και της Ίλσε Ντελάνγκ των Common Linnets από την Ολλανδία (είχαν έρθει στη 2η θέση στη Γιουροβίζιον του 2014) που είπαν το νικητήριο τραγούδι της Γερμανίας του 1982, της Νικόλ που ήταν αφιερωμένο στην ειρήνη.

Το «Supergirl» να προσθέσουμε πως κυκλοφόρησε και σε νέα dance εκτέλεση ενώ όπως είπε στην ΕΡΤ, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων η Στεφανία Λυμπερακάκη ανυπομονεί να ξαναρχίσει πρόβες και του χρόνου θα πάει στο διαγωνισμό τραγουδιού της Γιουροβίζιον με κάτι ακόμα καλύτερο και ίσως διαφορετικό.

Το σώου «Europe shine a Light» όπως ειπώθηκε, παρακολούθησαν πάνω από 100 εκατομμύρια τηλεθεατές σε Ευρώπη, Αυστραλία και αλλού.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight