Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Το Σάββατο παρούσα και η Ελλάδα στο σώου της Γιουροβίζιον "Europe Shine a Light"

Το Σάββατο παρούσα και η Ελλάδα στο σώου...

Θα μεταδοθεί στις 22.00 στην ΕΡΤ και θα είναι αφιερωμένο σε όσους δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή τις δύσκολες αυτές μέρες της πανδημίας

Ένα δίωρο και πλέον μουσικό σώου ειδικά προσαρμοσμένο στις συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία του Κορωνοϊού, με τίτλο «Eurovision: Europe Shine a Light» έχει ετοιμάσει η EBU και η διοργανώτρια Ολλανδία και θα μεταδοθεί αυτό το Σάββατο 16 Μαΐου 2020 στις 22.00 στην ΕΡΤ1 με σχολιασμό της Μαρίας Κοζάκου στη θέση του τελικού της 65ης Γιουροβίζιον που ως γνωστόν ακυρώθηκε εξαιτίας του φόβου μετάδοσης του Κορωνοϊού.

Είναι αλήθεια πως οι απανταχού φαν του θεσμού της Γιουροβίζιον έχουν στενοχωρηθεί με την αναγκαία αυτή εξέλιξη και υπό κανονικές συνθήκες η εβδομάδα αυτή θα ήταν γεμάτη Γιουροβίζιον, τραγούδια, στοιχήματα, πρόβες, κ.α. Την χώρα μας είχε αναγγελθεί πως θα εκπροσωπούσε η 18χρονη Ελληνο-Ολλανδή Στεφανία Λυμπερακάκη με το «Supergirl» του Δημήτρη Κοντόπουλου, το οποίο μάλιστα είχε ανοδική πορεία στα στοιχήματα και ήταν μέσα στην πρώτη 15άδα. Η ταλαντούχα Στεφανία αναμένεται να εμφανιστεί στο ειδικό αυτό σώου των διοργανωτών του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision ενώ είναι και το κεντρικό πρόσωπο του διαφημιστικού τρέιλερ που προβάλλει η ΕΡΤ.

Όπως διαβάσαμε, η Ακρόπολη, το μεγαλειώδες και εμβληματικό μνημείο της χώρα μας θα παρουσιαστεί φωτισμένο στο πλαίσιο αυτής της Ευρωπαϊκής μουσικής γιορτής, μέσα από ένα οπτικοποιημένο βίντεο που ετοιμάστηκε και έχει αποσταλεί στην EBU ενώ στο σώου θα έχει και μία σύντομη εμφάνιση η Έλενα Παπαρίζου, η νικήτρια του διαγωνισμού στο Κίεβο της Ουκρανίας τον Μάιο του 2005, την ημέρα μάλιστα της ονομαστικής της εορτής, με το «My number one» των Χρήστου Δάντη και Ναταλίας Γερμανού που έμελλε να χαρίσει τη μια και μοναδική έως τώρα νίκη στην Ελλάδα στον θρυλικό πλέον διαγωνισμό της Eurovision. Nα σημειωθεί πως η Ελλάδα πρωτοσυμμετείχε στη Γιουροβίζιον το μακρινό 1974 με την Μαρινέλλα και το «Λίγο κρασί λίγο θάλασσα και τ’ αγόρι μου» του Γιώργου Κατσαρού και του Πυθαγόρα (ήταν η χρονιά που κέρδισαν οι Σουηδοί Abba με το «Waterloo») και η φετινή θα ήταν αισίως η 41η συμμετοχή της χώρας μας.

Η Έλενα Παπαρίζου λοιπόν θα δώσει ένα σύντομο παρών στη διοργάνωση «Εurope Shine a Light» μέσω ενός οπτικοποιημένου βίντεο χαιρετώντας τους eurofans.

Να προσθέσουμε πως το ειδικό αυτό σώου που προβλέπεται να δουν εκατομμύρια τηλεθεατές στην Ευρώπη, στην Αυστραλία και σε άλλες χώρες του κόσμου, θα είναι όπως ακούσαμε στο σχετικό διαφημιστικό τρέιλερ του Κυπριακού ΡΙΚ, αφιερωμένο σε όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στην πανδημία του κορωνοϊού, δηλαδή τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τους επιδημιολόγους, τους εργαζόμενους στα ασθενοφόρα και στα επείγοντα περιστατικά, κ.α.

Το τεχνικό προσωπικό της ΕΡΤ δηλώνει έτοιμο να ανταποκριθεί στο εγχείρημα αυτό του Σαββάτου 16/5/2020 καθώς η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση έχει την πολύτιμη πείρα ανάλογων μεταδόσεων που θα περιλαμβάνει ζωντανό αλλά και μαγνητοσκοπημένο πρόγραμμα. Παράλληλα, επιβεβαιώθηκε η πρόθεση της δημόσιας τηλεόρασης να υπάρξει η ίδια ομάδα που θα τρέξει το project Eurovision 2021 Ελλάδα και την επόμενη χρονιά ενώ έχει ειπωθεί πως και του χρόνου η εκπρόσωπος μας θα είναι η Στεφανία Λυμπερακάκη ενδεχομένως με ένα άλλο τραγούδι.

Τέλος τον σχολιασμό της βραδιάς «Europe Shine a Light», όπως ανακοινώθηκε, θα κάνει η δημοσιογράφος και ραδιοφωνική παραγωγός Μαρία Κοζάκου από το μακρινό Ταλίν της Εσθονίας που βρίσκεται “αποκλεισμένη” λόγω της απαγόρευσης των πτήσεων.

Στο σώου εννοείται πως θα έχουν την τιμητική τους οι εκπρόσωποι των 41 χωρών που δυστυχώς δεν θα μπόρεσαν να διαγωνιστούν αν και θα μείνει στην ιστορία η φετινή ματαιωμένη Γιουροβίζιον και είναι αλήθεια πως υπήρχαν ωραία τραγούδια φέτος όπως της Ιταλίας, η οποία είχε στείλει ξανά τον νικητή του Φεστιβάλ του Σαν Ρέμο (τον Diotato με την μπαλάντα «Fai Rumore») ή η Γαλλία με τον Tom Leeb, η Ισλανδία, η Γεωργία με μία ωραία ροκ μπαλάντα, η Γερμανία, η Ιρλανδία ενώ την Αρμενία θα εκπροσωπούσε η νεαρή Αθηνά Μανουκιάν που έχει ξεκινήσει την καριέρα της στη χώρα μας. Tην Κύπρο θα εκπροσωπούσε ο νεαρός Sandro Nicolas με το «Running» που ωστόσο έπαιζε κάπως χαμηλά στα στοιχήματα.

*Ο τίτλος "Europe Shine a Light" παραπέμπει και στο νικητήριο τραγούδι του Ηνωμένου Βασιλείου το 1997 όταν και είχε πάρει το τρόπαιο της Γιουροβίζιον η Katrina and the Waves με το "Love Shine a Light".

Το σώου αναμένεται να το απολαύσουν στους τηλεοπτικούς τους δέκτες και πολλοί Πατρινοί φαν της Γιουροβίζιον.

Το "Europe Shine a Light" δεν θα έχει διαγωνιστικό μέρος και βαθμολογία και φιλοδοξεί όπως διαβάσαμε στο σάιτ της ΕΡΤ, να στείλει ένα μήνυμα ενότητας στους Ευρωπαίους πολίτες μέσα από τη μουσική, να εμψυχώσει τους ήρωες της πρώτης γραμμής στη μάχη κατά του Covid-19  και να δώσει κουράγιο όχι μόνο στους λάτρεις του διαγωνισμού αλλά σε όλους εκείνους που έχουν μείνει σπίτι κατά τη διάρκεια της πανδημίας και τώρα καλούνται να παραμείνουν ασφαλείς στη νέα πραγματικότητα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight