Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Facebook αποζημιώνει υπαλλήλους της με 52 εκατ. για ψυχικές βλάβες!

Η Facebook αποζημιώνει υπαλλήλους της με...

Τους συντονιστές περιεχομένου

Η Facebook ήρθε σε διακανονισμό ύψους 52 εκατομμυρίων δολαρίων μετά από δικαστική διαμάχη με τους υπαλλήλους της που είναι επιφορτισμένοι με τον έλεγχο του ενδεχόμενου ακατάλληλου περιεχομένου! Η εταιρεία κατηγορήθηκε πως δεν μπόρεσε να προστατεύσει τους εργαζόμενους της από τις σοβαρές επιπτώσεις που μπορεί να έχει το συγκεκριμένο αντικείμενο στην ψυχική τους υγεία.

Στο πλαίσιο της διευθέτησης, η οποία ανακοινώθηκε χθες, Τρίτη, οι συντονιστές θα λάβουν τουλάχιστον 1.000$ ο καθένας από την Facebook με τη δυνατότητα πρόσθετης αποζημίωσης εάν έχουν διαγνωστεί ψυχικές διαταραχές, συμπεριλαμβανομένου του PTSD (Σύνδρομο μετατραυματικού στρες).

Οι υπάλληλοι αυτοί -οι οποίοι συνήθως είναι «νοικιασμένοι» προερχόμενοι δηλαδή από άλλες εταιρείες συμβεβλημένες με την Facebook- εκτίθενται συνεχώς σε σκληρές εικόνες, που συχνά περιλαμβάνουν τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, αποκεφαλισμούς, τρομοκρατία, βία κατά των ζώων και "κάθε άλλου είδους σκληρές εικόνες βγαλμένες από αρρωστημένα μυαλά", όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Steve Williams, συνήγορος των υπαλλήλων, στον Guardian.

Ο Williams είπε ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι πελάτες του ήταν «ενθουσιασμένοι» με το αποτέλεσμα της αγωγής, που «σηματοδοτεί μια σπάνια νίκη εναντίον του γίγαντα των κοινωνικών μέσων». «Η ζημιά που μπορεί να προκαλέσει αυτή η δουλειά είναι πραγματική και πολύ σοβαρή. Έτσι, το γεγονός ότι έχουμε κάποια πραγματική, ουσιαστική ανακούφιση όσων έχουν υποφέρει, είναι πολύ θετικό. "

Οι εργαζόμενοι ενδέχεται να αποζημιωθούν με ένα ποσό έως και τα 50.000 δολάρια, και η Facebook είναι πια υποχρεωμένη να θεσπίσει μια σειρά πολιτικών και διαδικασιών για την διαφύλαξη της ψυχικής υγείας των εργαζομένων της.

Περισσότερα από 11.000 άτομα που έχουν κατά καιρούς εργαστεί ως συντονιστές ακατάλληλου περιεχομένου στο Facebook στην Καλιφόρνια, την Αριζόνα, το Τέξας και τη Φλόριντα από το 2015 έως σήμερα δικαιούνται αποζημίωση με βάση τη συμφωνία που υπεγράφη.

Εκπρόσωπος του Facebook είπε ότι ο διακανονισμός αντιπροσωπεύει μέρος των συνεχιζόμενων αλλαγών που κάνει η εταιρία με γνώμονα την ασφαλέστερη εργασία των συντονιστών.

"Είμαστε ευγνώμονες στους ανθρώπους που επιτελούν αυτό το σημαντικό έργο για να κάνουν το Facebook ένα ασφαλές περιβάλλον για όλους", είπε. "Δεσμευόμαστε να τους παρέχουμε πρόσθετη υποστήριξη μέσω αυτού του διακανονισμού και στο μέλλον".

Στο πλαίσιο του διακανονισμού, η Facebook θα κάνει βελτιώσεις στις εργασιακές συνθήκες, συμπεριλαμβανομένης της απαίτησης πλέον από τους προμηθευτές εργατικού δυναμικού να παρέχουν συνεδρίες στους υπαλλήλους με εξουσιοδοτημένους συμβούλους ψυχικής υγείας, καθώς επίσης και βελτιώνοντας τα εργαλεία αξιολόγησης που έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν την εργασία των συντονιστών περιεχομένου ασφαλέστερη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις