Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καβάλα: Αντιδράσεις για τον τεράστιο καρχαρία που έπιασαν ψαράδες

 Καβάλα: Αντιδράσεις για τον τεράστιο κα...

Ξεπερνά τα 300 κιλά

Ένα ψάρι  που ανηκει στην οικογένεια των καρχαροειδών, βάρους 330 κιλών, αλιεύθηκε από μηχανότρατα ανοιχτά της Καβάλας και μεταφέρθηκε στην κεντρική ιχθυόσκαλα φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν σε διάφορες ιστοσελίδες που έκαναν λόγο για «ασυνήθιστη» ή και «εντυπωσιακή» ψαριά.

Όμως προκλήθηκαν αντιδράσεις καθώς το ψάρι αυτό είναι παράνομο να αλιεύεται. Πρόκειται για τον αβλαβή καρχαρία «προσκυνητή» (επιστημονική ονομασία Cetorhinus maximus - Κητόρινος ο μέγιστος)- γνωστός και ως παπάς ή σαπουνάς. Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο ψάρι, μετά τον φαλαινοκαρχαρία, με μήκος μέχρι δώδεκα μέτρα και βάρος 19 τόνους, αν και σπάνια ξεπερνά τα οκτώ μέτρα μήκος και τους πέντε τόνους βάρος.

 

Η ψαριά προκάλεσε διάφορες αντιδράσεις και σχόλια στην τοπική κοινωνία με κάποιος να επαινούν τους ψαράδες και κάποιους άλλους να εκφράζουν την αντίδρασή τους καθώς το συγκεκριμένο ψάρι που αποτελεί προστατευόμενο είδος οπότε δεν έπρεπε να θανατωθεί.

Ωστόσο, ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί αν το καρχαροειδές πιάστηκε τυχαία στα δίχτυα των ψαράδων ή αν αλιεύτηκε.

 

Έγκλημα στην Καβάλα», καταγγέλλει το «Ζώα, Άνθρωποι και Φύση - Κόμμα για τα Ζώα» Στην ανακοίνωση προσθέτει πως «Ντόπιοι ψαράδες σκότωσαν έναν καρχαρία προσκυνητή, που ανήκε επιπλέον σε απειλούμενο είδος (Cetorhinus maximus). Αλλά αντί να κατασχεθεί η σορός και να επιβληθεί εξοντωτικό πρόστιμο στους φταίχτες, αυτοί αφέθηκαν να φωτογραφίζονται με το «τρόπαιό» τους και να μοσχοπουλάνε τη λεία τους στην τοπική ιχθυαγορά! Γινόμενοι έτσι παράδειγμα προς μίμηση για τους ομοτέχνους τους και κίνητρο για την εξαφάνιση της ιχθυοπανίδας μια ώρα νωρίτερα».

 

Με πληροφορίες από lifo.gr

 

ΦΩΤΟ ΑΠΟ www.tvthrakiotis.gr

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις