Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: «Όταν βλέπεις ένα παιδί που λιγουρεύεται ένα μπισκότο στις μέρες του κορωνοϊού...»

Πάτρα: «Όταν βλέπεις ένα παιδί που λιγου...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

«Όταν βλέπεις έναν μεγάλο άνθρωπο να σε ρωτάει κρυφά στο αυτί «Έχεις λίγο ελληνικό καφέ;» και δακρύζεις»

Σε ακόμα πιο δύσκολη θέση έφερε η κρίση του κορωνοϊού, οικογένειες που χρειάζονταν βοήθεια προκειμένου να επιβιώσουν. Η καραντίνα, το κλείσιμο των σχολείων και των καταστημάτων επηρέασε σημαντικά αφού άλλαξαν εντελώς  τα δεδομένα.

Μιλώντας στο thebest.gr η Βάσω Νικολοπούλου, υπεύθυνη στο "Φωτεινό Αστέρι", που βοηθά καθημερινά εκατοντάδες οικογένειες στην Πάτρα, εξηγεί ότι ο μήνας της καραντίνας και ειδικά από το κλείσιμο των σχολείων και μετά δημιούργησε ένα ντόμινο ελλείψεων που κατέληξε σε απελπιστική κατάσταση για πολλές άπορες οικογένειες.

Το Φωτεινό Αστέρι στήριζε 540 οικογένειες, κλήθηκε να στηρίζει περίπου άλλες εκατό την περίοδο της καραντίνας...

«Πολλές οικογένειες και παιδιά εξασφάλιζαν τροφή, που είναι μία καθημερινή ανάγκη, μέσα από το σχολείο και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων που στήριζαν με όποιον τρόπο μπορούσαν. Με το κλείσιμο τον σχολείων αυτή η προσπάθεια και η ενίσχυση, σταμάτησε με τους διευθυντές πολλών σχολείων να απευθύνονται σε εμάς.

Να σημειώσουμε ότι φέτος δεν πραγματοποιήθηκαν και μπαζάρ που γίνονται από τα σχολεία πριν το Πάσχα, επομένως δεν υπήρχε ούτε από εκεί βοήθεια. Φυσικά δεν υπήρξε κάποια βοήθεια από καταστήματα που επίσης ήταν κλειστά» εξηγεί η κα Νικολακοπούλου, τονίζοντας ότι εκεί που το Φωτεινό Αστέρι στήριζε 540 οικογένειες, κλήθηκε να στηρίζει περίπου άλλες εκατό την περίοδο της καραντίνας.

«Όταν τα παιδιά μένουν συνέχεια στο σπίτι, όπως καταλαβαίνετε οι ανάγκες για φαγητό αυξάνονται. Κάποιες ανάγκες, όπως το γάλα, είναι καθημερινές. 

Σε όλους μας συνέβη να θέλουμε να τρώμε περισσότερο αυτό το διάστημα που έπρεπε να μείνουμε στο σπίτι» αναφέρει και εξηγεί ότι όλο αυτό το διάστημα ο αριθμός των ανθρώπων που χρειάζονται βοήθεια αυξήθηκε, ενώ μειώθηκε ο αριθμός των ανθρώπων που μπορούσαν να την προσφέρουν.

Παιδιά που λιγουρεύονται ένα μπισκότο και άνθρωποι που σου λένε κρυφά στο αυτί «Έχεις λίγο ελληνικό καφέ ;»

«Πολλοί από τους ανθρώπους που μας στηρίζουν, σταμάτησαν να δουλεύουν κι έτσι αδυνατούσαν να προσφέρουν πλέον βοήθεια. Μόνο κάποιες εταιρείες πρόσφεραν πράγματα ενώ δύο εστιατόρια μαγείρευαν συμβάλλοντας σημαντικά στο να μπορούμε να συνεχίσουμε να κάνουμε διανομή. Σαφώς όμως η διαφορά είναι τεράστια.

Το Φωτεινό Αστέρι συνεχίζει να κάνει έκκληση για βοήθεια έτσι ώστε να συνεχίσει να στηρίζει οικογένειες που παλεύουν καθημερινά για να επιβιώσουν.

«Υπάρχουν άνθρωποι που είναι τόσο ευγνώμονες για τη βοήθεια που τους δίνεις, που θέλουν να σου φιλήσουν το χέρι. Μπροστά σε ένα παιδί που λιγουρεύεται ένα μπισκότο ή έναν μεγάλο άνθρωπο που σε ρωτάει κρυφά στο αυτί «Έχεις λίγο ελληνικό καφέ;» και δακρύζεις και νευριάζεις με όσα συμβαίνουν σε κάποιους συνανθρώπους σου» λέει τονίζοντας ότι το Φωτεινό Αστέρι θα συνεχίσει αν αγωνίζεται για το καλύτερο δυνατό που μπορεί να πετύχει γι΄ αυτούς τους ανθρώπους.

*******

Για περισσότερες πληροφορίες μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας και στα τηλέφωνα 2611122497 και 6981-044800 αλλά και ηλεκτρονικά στο e-mail: [email protected]
Επίσης όποιος επιθυμεί να μας βοηθήσει μπορεί και μέσω του λογαριασμού
ΤΟ ΦΩΤΕΙΝΟ ΑΣΤΕΡΙ
ΑΡ.ΛΟΓ. 0026.0672.94.0200139326
Eurobank
• Αυξ.Αριθμός Καταστατικού Πρωτοδικείου Πατρών 880/2012
• Πιστοποίηση Εθνικού Μητρώου Φορέων ιδιωτικού Τομέα μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα: 07226ΑΕΠ13097Ο12Ν/1461
• Πιστοποίηση Ειδικού Μητρώου Εθελοντικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων: 07226ΑΕΠ13097Ο12Ν/1347

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις