Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Κεραμέως επαναφέρει τη διαγωγή στα απολυτήρια! Η Ακρίτα απαντά καυστικά ζητώντας και ξυλοδαρμούς

Η Κεραμέως επαναφέρει τη διαγωγή στα απο...

Την ίδια στιγμή οι μαθητές αντιδρούν με την πρώτη πορεία εν μέσω κορωνοϊού

Αύξηση των γραπτών προς εξέταση μαθημάτων, αύξηση του μέσου όρου προαγωγής των μαθητών, αντικατάσταση του μαθήματος της κοινωνιολογίας από τα Λατινικά και αναγραφή της «διαγωγής» των μαθητών στα απολυτήρια προβλέπει, μεταξύ άλλων, το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση έως τις 6 Μαΐου. Ήδη υπάρχουν αντιδράσεις από αντιπολίτευση, και μαθητές οι οποίοι μάλιστα προγραμματίζουν να κάνουν την πρώτη πορεία τους εν μέσω κορωνοϊού. Μάλιστα ειδικά για το θέμα της αναγραφής της διαγωγής στα απολυτήρια, όπως επισημαίνεται: θα «αναγράφεται στους τίτλους σπουδών, συμπεριλαμβανομένων των απολυτηρίων, των αποδεικτικών απόλυσης και λοιπών αποδεικτικών και πιστοποιητικών σπουδών».

Επιπλέον αυξάνονται τα γραπτώς εξεταζόμενα μαθήματα σε γυμνάσιο και λύκειο, καθώς και η βάση από 9,5 σε 10 για την προαγωγή σε τάξη ή την απόλυση. Παράλληλα, από το μεθεπόμενο σχολικό έτος (2021-2022) το μάθημα των Λατινικών αντικαθιστά την Κοινωνιολογία.

Στο γυμνάσιο αυξάνονται από 4 σε 7 τα γραπτώς εξεταζόμενα μαθήματα και προβλέπεται ερευνητική εργασία για την Πληροφορική, ενώ αλλάζουν οι προϋποθέσεις προαγωγής και απόλυσης των μαθητών (βαθμολογική βάση 10 σε κάθε μάθημα ή 13 κατά μέσο όρο και προσθήκη ορίου μαθημάτων (4) για δυνατότητα επανεξέτασης τον Σεπτέμβριο)

Στο λύκειο αυξάνονται κατά ένα τα γραπτώς εξεταζόμενα μαθήματα στη Β' και Γ' Λυκείου, οι μαθητές προάγονται/απολύονται εφόσον έχουν γενικό μέσο όρο τουλάχιστον 10 αντί για 9,5 που ισχύει μέχρι σήμερα, οι μαθητές θεωρητικής κατεύθυνσης στη Γ' Λυκείου θα παρακολουθήσουν υποχρεωτικά και μαθηματικά και οι θετικής κατεύθυνσης θα παρακολουθήσουν ιστορία (λογική «κόντρα» μαθήματος), ενώ θα αναγράφεται η διαγωγή στους τίτλους σπουδών.

 Δείτε ολόκληρο το νομοσχέδιο εδώ

 

 

 

 

Φίλης: Κάνουν δυσπρόσιτα τα δημόσια σχολεία για να προωθήσουν τα ιδιωτικά

Οι πρώτες αντιδράσεις ήρθαν από την αντιπολίτευση με τον αρμόδιο τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Φίλη, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: ότι αναιρείται η μείωση στους 22 μαθητές ανά τάξη που είχε θεσμοθετηθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και προβλέπεται να φτάσουν και τους 26, «κάτι που σημαίνει δυσμενέστερες συνθήκες για τα παιδιά μας αλλά και λιγότερους εκπαιδευτικούς στις τάξεις, μόνιμους και αναπληρωτές». «Γιατί όλα αυτά; Γιατί ολόκληρη η φιλοσοφία του νομοσχεδίου είναι να καταστεί το δημόσιο σχολείο πιο "δυσπρόσιτο" στους μαθητές και να στραφούν οι οικογένειες στη λύση της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Διέπεται δηλαδή από μια σκληρά ταξική ιδεολογία και ιδεοληψία της νεοφιλελεύθερης δεξιάς που θέλει να τα δώσει όλα στο ιδιωτικό σύστημα εκπαίδευσης».

Ακρίτα: «Δάσκαλε, το κρέας δικό σου τα κόκκαλα δικά μου».

Η Έλενα Ακρίτα σχολιάζοντας με καυστικό τρόπο τις αλλαγές που προωθεί το Υπουργείο με ανάρτησή της στο facebook αναφέρει: 

«Δάσκαλε, το κρέας δικό σου τα κόκκαλα δικά μου».
Αυτό έλεγαν παλιά οι γονείς όταν πρωτοπήγαιναν το παιδί τους στο σχολείο. Να το δέρνει δηλαδή χωρίς έλεος για να ‘το κάνει άνθρωπο’. Ας ελπίσουμε ότι ο ξυλοδαρμός θα ενταχθεί άμεσα στα νέα μέτρα για την #Παιδεία2020. Είναι το μόνο που λείπει.
Υ.Γ. Και το the toc θα γράψει 'Ξυλοδαρμό σε μαθητές προτείνει η Έλενα Ακρίτα'

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις