Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κατακόρυφη πτώση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Αχαΐα τις τελευταίες μέρες

Κατακόρυφη πτώση των κρουσμάτων κορωνοϊο...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Σταθερή η κατάσταση στο νοσοκομείο του Ρίου

Μπορεί η Αχαΐα να μπήκε νωρίς στο χάρτη εξάπλωσης του κορωνοϊού, στις αρχές του Μαρτίου με το νοσοκομείο του Ρίου να δέχεται δεκάδες ασθενείς που είχαν προσβληθεί από τον ιό, όμως σήμερα η κατάσταση έχει αλλάξει ριζικά. Να σημειώσουμε ότι στο νοσοκομείο του Ρίου καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος από τον ιό ενώ ακολούθησαν άλλοι δύο.

«Κρούσματα υπάρχουν πάντα, όμως τις τελευταίες τέσσερις με πέντε μέρες, υπάρχει μία κατακόρυφή πτώση των κρουσμάτων που επιβεβαιώνονται» αναφέρει στο thebest.gr ο Xαράλαμπος Μπονάνος, Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας και υπεύθυνος για θέματα δημόσιας υγείας. Όπως εξήγησε, τις ημέρες αυτές, στα 20 ύποπτα κρούσματα που εξετάζονται, το 1 είναι θετικό στον ιό.

 

Πάνω από πενήντα άτομα νοσηλεύτηκαν στο Ρίο από τα μέσα Μαρτίου

Σταθερή η κατάσταση στο νοσοκομείο του Ρίου

Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται τέσσερα άτομα στο νοσοκομείο του Ρίου. Οι δύο από αυτούς είναι διασωληνωμένοι, σε σοβαρή αλλά σε σταθερή κατάσταση. Πρόκειται για τον 48χρονο γιατρό που ήταν το πρώτο κρούσμα του ιού στην Αιτωλοακαρνανία και έναν 82χρονο.

Σε καλή κατάσταση νοσηλεύεται κι ένας 17χρονος με υποκείμενο νόσημα από τη δομή φιλοξενίας προσφύγων στο Καρανίδι. Η κατάσταση του δεν εμπνέει ανησύχια καθώς έχει ήπια συμπτώματα, όπως εξήγησε στο thebest.gr ο γιατρός κ. Μαραγκός.

Στο Ρίο θα μεταφερθούν κι άλλα κρούσματα από το Κρανίδι, αν αυτό χρειαστεί. 

Στο νοσοκομείο του Ρίου νοσηλεύτηκαν από τα μέσα Μαρτίου πάνω από 50 ασθενείς με κορωνοϊό ενώ άλλοι 200 νοσηλεύθηκαν στο νοσοκομείο ως ύποπτα κρούσματα που τελικά ήταν αρνητικά στον ιό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις