Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αιγιάλεια: Δραστηριότητες της Κοινότητας Σελιανιτίκων Εν Μέσω Εποχής του Κορωνοϊού

Αιγιάλεια: Δραστηριότητες της Κοινότητας...

Δείτε ΦΩΤΟ

Είναι γεγονός ότι την περίοδο αυτή που όλη η χώρα αλλά και η παγκόσμια κοινότητα ζει στη δίνη της απειλής της νόσου του κορονοϊού έχουν ανασταλεί όλες οι συνήθεις δραστηριότητες, με όποιες συνέπειες μπορεί αυτό να συνεπάγεται. Εξαίρεση, ασφαλώς, στην τωρινή κατάσταση δεν μπορούσε να αποτελεί ο Δήμος Αιγιαλείας ούτε κατ’ επέκταση η Κοινότητα Σελιανιτίκων, με τον προγραμματισμό των εργασιών της να προσαρμόζεται αναγκαστικά στις παρούσες πρωτοφανείς συνθήκες.

Παρ’ όλες τις γνωστές αντικειμενικές δυσκολίες το Κοινοτικό Συμβούλιο Σελιανιτίκων, σε συνεργασία με τις δημοτικές υπηρεσίες και τους αρμόδιους αντιδημάρχους, κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια να προχωρήσουν διάφορες εργασίες στην κοινότητα, δίνοντας έμφαση στη λήψη μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας και στην αποτελεσματική αντιμετώπιση προβλημάτων της καθημερινότητας.

Με την καταλυτική παρέμβαση του Προέδρου της κοινότητας Γεωργίου Ρόζου, μετά από έγγραφη επιστολή του προς τα Κεντρικά της Εθνικής Τράπεζας, αποκαταστάθηκε προ καιρού πλήρως η λειτουργία του αυτόματου μηχανήματος συναλλαγών (Α.Τ.Μ.) και έτσι πλέον οι συναλλασσόμενοι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετούνται καθημερινά, ιδιαίτερα την περίοδο αυτή που υπάρχει περιορισμός στις μετακινήσεις και η αναγκαιότητα λειτουργίας του μηχανήματος για την εξυπηρέτηση κοινού αποκτά μεγαλύτερη σημασία.

Με την σημαντική συμβολή των τοπικών συλλόγων, επιχειρηματιών και εθελοντών πραγματοποιήθηκαν εργασίες καλλωπισμού κατά μήκος της Π.Ε.Ο. αλλά και καθαρισμού δημοτικών οδών από την αυτοφυή βλάστηση. Παράλληλα, συνεργεία του Δήμου φρόντισαν το προηγούμενο διάστημα για την τήρηση της καθαριότητας στην περιοχή, την μερική αποκατάσταση φθορών τους οδοστρώματος στις οδούς Περικλέους και Αθηνάς με την κάλυψη λακκουβών, τρυπών και τροχοαυλακώσεων, την απομάκρυνση ξερών δέντρων από την παραλιακή ζώνη, τον καθαρισμό του παραλιακού δρόμου από φερτά υλικά, την επισκευή τμήματος στο ανατολικό άκρο της παραλιακής πλατείας και την αντικατάσταση φθαρμένων λαμπτήρων σε στύλους ηλεκτροφωτισμού.

Πέραν των υπολοίπων, αντιμετωπίσθηκε και το θέμα της λειτουργίας συστοιχίας στύλων του ηλεκτροφωτισμού κατά μήκος της 28ης Επαρχιακής Οδού στα διοικητικά όρια της Κοινότητας Σελιανιτίκων, μετά από συνεχείς παρεμβάσεις του Προέδρου της κοινότητας και των περιοίκων στην οδό προς την ΔΕΔΔΗΕ.

Επίσης, με γραπτή επιστολή της, η Κοινότητα Σελιανιτίκων προς την Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αιγιαλείας εκφράζει την ικανοποίησή της για τη δρομολόγηση των διαδικασιών μόνωσης της στέγης στο Δημοτικό Σχολείο Σελιανιτίκων, κατόπιν σχετικού αιτήματος που κατατέθηκε από τη Διευθύντρια της σχολικής μονάδας.

Τέλος, με ανακοίνωσή του, ο Πρόεδρος του συμβουλίου της Κοινότητας Σελιανιτίκων Γεώργιος Ρόζος απευθύνει από μέρους της κοινότητας τις ευχαριστίες του προς όλους που στήριξαν ενεργά και ουσιαστικά τις διαρκείς προσπάθειες του κοινοτικού συμβουλίου για την βελτίωση της καθημερινότητας στον τόπο μας.

Ειδικότερα ευχαριστεί:

-για την οικονομική τους συνεισφορά στις εργασίες καλλωπισμού της κοινότητας τους τοπικούς συλλόγους, Φιλοπροοδευτικό Όμιλο Σελιανιτίκων και Πολιτιστικό Σύλλογο Σελιανιτίκων Ήλιο, καθώς και τους επιχειρηματίες, Νικόλαο Ασημακόπουλο (Πρακτορείο Τύπου) και Βασίλειο Δρούκα (Κρεοπωλείο),

-για τον καθαρισμό δημοτικών, κοινόχρηστων χώρων από την αυτοφυή βλάστηση τους Άγγελο Παπανικολόπουλο, Ευθύμιο Χυτήρη, Νικόλαο Τζέλα, Κωνσταντίνο Λαλιώτη και Κωνσταντίνο Τσουμπό,

-επιπλέον τον Ευθύμιο Χυτήρη για την αγορά και την εγκατάσταση μιας πληροφοριακής πινακίδας επί της οδού Επιδαύρου.

«Με τη δική σας σημαντική υποστήριξη και συν-αντίληψη, πεποίθηση μας είναι ότι μόνο όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε τα επιθυμητά βέλτιστα αποτελέσματα που αποσκοπούν στην εξυπηρέτηση των τοπικών αναγκών.

Κοινότητα, Δήμος και Ενεργοί Πολίτες υπάρχει περιθώριο συνεργασίας και σύμπνοιας στην καταβολή μιας ουσιαστικής προσπάθειας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της περιοχής.

Η Κοινότητα, ως θεσμός, σε κάθε περίπτωση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την καλή και αποτελεσματική λειτουργία του Δήμου και των υπηρεσιών του και στο πλαίσιο αυτό αξίζει να σημειωθεί η σημασία της αρωγής των Αντιδημάρχων Βασιλικής Ψυχράμης, Νικόλαου Καραΐσκου και Ευστράτιου Βαρδάκη, του δημοτικού συμβούλου και βοηθού Δημάρχου Παναγιώτη Ανδριόπουλου, του δημοτικού συμβούλου και υπεύθυνου του Δήμου για τα αδέσποτα Γεωργίου Φραγκονικολόπουλου, καθώς και της δημοτικής συμβούλου και Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Παναγιώτας Γκρέμου για την επίλυση θεμάτων αρμοδιότητάς τους στην Κοινότητα Σελιανιτίκων» καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις