Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Άνοιξαν παραλίες στη Φλόριντα κι επικράτησε... πανικός!

Άνοιξαν παραλίες στη Φλόριντα κι επικράτ...

ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Ορισμένες παραλίες στη Φλόριντα άνοιξαν εκ νέου την Παρασκευή για πρώτη φορά μετά από έναν σχεδόν μήνα αλλά ο κόσμος δεν φάνηκε να τηρεί τις κυβερνητικές προτροπές για τη διατήρηση του μέτρου της κοινωνικής απόστασης. Με την άρση της απαγόρευσης, στις 5 μ.μ. τοπική ώρα, πλήθος ενθουσιασμένων κατοίκων έσπευσαν στην παραλία του Τζάκσονβιλ, σύμφωνα με το CNN, το οποίο σημείωσε ότι αρκετοί επισκέπτες επέλεξαν να κάνουν ηλιοθεραπεία, κάτι που έχει απαγορεύσει ωστόσο ο δήμαρχος, Λένυ Κάρυ.

Οι φωτογραφίες έδειξαν επίσης ότι οι άνθρωποι έτρεχαν στην πολυσύχναστη παραλία, έπαιζαν βόλεϊ με φίλους και έκαναν σέρφινγκ μέσα στην πρώτη ώρα, που η παραλία άνοιξε ξανά για το κοινό.

Σε μια προσπάθεια να επιβληθούν οι κατάλληλες οδηγίες, η αστυνομία με μεγάφωνα προειδοποιούσε για την διατήρηση των σωστών αποστάσεων μεταξύ των επισκεπτών «Βοηθήστε να διατηρήσουμε τις παραλίες ανοιχτές» πρόσθετε το μήνυμα, σύμφωνα με το New York Post.

Σύμφωνα με τις τρέχουσες κυβερνητικές εντολές, όλες οι κοινωνικές συγκεντρώσεις πρέπει να περιορίζονται σε 50 άτομα ή λιγότερα. Ωστόσο με την κυκλοφορία των εικόνων της παραλίας γεμάτης από κόσμο, χρήστες των social media έσπευσαν να σχολιάσουν την άρση των μέτρων στην συγκεκριμένη πολιτεία, εκφράζοντας την ανησυχία τους. 

«Η Φλόριντα άνοιξε ξανά μερικές παραλίες σήμερα και ήταν γεμάτες. Υποθέτω ότι είναι τέλειο για τη Φλόριντα. Για να προσπαθήσετε να πάρετε λίγο ήλιο, ώστε να φαίνεστε υγιείς στην κηδεία σας », έγραψε η Μπέτι Μίντλερ.

«Ζω στη Φλόριντα και δεν θέλω να πεθάνω! Χθες είχαμε τον υψηλότερο αριθμό νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19 και τι κάνει ο Κυβερνήτης; Ανοίγει παραλίες!» έγραψε ένας κάτοικος της περιοχής. «Απλώς δεν θέλω να πεθάνω. Δεν θέλω να πεθάνουν οι φίλοι ή η οικογένειά μου!» πρόσθεσε.

Εν μέσω της αντίδρασης, πολλοί χρήστες του Twitter εξέφρασαν επίσης τη δυσαρέσκειά τους στον κυβερνήτη της Φλόριντα, Ρον Ντεσάντις, κοινοποιώντας ένα βίντεο στο οποίο μπορεί να θεωρηθεί εσφαλμένα να φοράει μάσκα κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής τηλεοπτικής μετάδοσης.

Η Φλόριντα ανέφερε αύξηση πάνω από 1.400 νέες υποθέσεις την Παρασκευή, το μεγαλύτερο ποσό των νέων αναφερόμενων περιπτώσεων, σύμφωνα με την Tampa Bay Times. Από τις 18 Απριλίου, έχουν υπάρξει τουλάχιστον 24.745 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην πολιτεία και 726 άτομα έχουν πεθάνει, σύμφωνα τους New York Times.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο δήμαρχος του Τζάκσονβιλ Λένυ Κάρυ ανακοίνωσε ότι πάρκα και παραλίες στο Duval County θα ξανανοίξουν, αρκεί οι επισκέπτες να ακολουθούν τις κοινωνικές οδηγίες της κοινωνικής απόστασης και να συμμετέχουν μόνο σε «βασικές δραστηριότητες» - όπως περπάτημα, ποδηλασία, τρέξιμο και κολύμπι. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις