Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μόσιαλος: Μόνο το εμβόλιο θα νικήσει τον κορωνοϊό

Μόσιαλος: Μόνο το εμβόλιο θα νικήσει τον κορωνοϊό

Ανέφερε ότι δεν θα το έχουμε πριν το 2021

Η μάχη κατά του κορονοϊού θα κερδηθεί οριστικά μόνο όταν ανακαλυφθεί το εμβόλιο, τόνισε ο Ηλίας Μόσιαλος σε συζήτησή του σε διαδικτυακή εκπομπή.

Ο καθηγητής του London School of Economics και εκπρόσωπος της Ελλάδας στους διεθνείς οργανισμούς υγείας για τον κορονοϊό προσδιόρισε το χρόνο αυτό όχι νωρίτερα από τις αρχές του 2021, αλλά υποστήριξε ότι η πρώτη μεγάλη νίκη θα συντελεστεί όταν οι επιστήμονες θα καταλήξουν στη σωστή φαρμακευτική αγωγή.

Μάλιστα, ο κ. Μόσιαλος ανέφερε ότι η Ελλάδα κατάφερε ως χώρα να εξασφαλίσει εγκαίρως την επάρκεια στα φάρμακα, αλλά η διαδικασία για να διακριβωθεί ποια από αυτά είναι αποτελεσματικά απέναντι στον ιό και ποια όχι εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη. Συγκεκριμένα, είπε ότι οι επιστήμονες αξιολογούν τρεις σημαντικές παραμέτρους:

Πρώτον, ποια φάρμακα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πρόληψη, κυρίως από γιατρούς και νοσηλευτές. Δεύτερον, ποια φάρμακα είναι καλύτερα για τις ήπιες περιπτώσεις. Και τρίτον, ποια φάρμακα είναι πιο αποτελεσματικά για τις βαριές περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις