Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η λοιμωξιολόγος Καρολίνα Ακινόσογλου, περιγράφει την εικόνα του κορωνοϊού στην Πάτρα

Η λοιμωξιολόγος Καρολίνα Ακινόσογλου, πε...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

"Ξεκίνησε δύσκολα όμως ελέγχουμε προς το παρόν την κατάσταση"

Ελεγχόμενη η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Δυτική Ελλάδα, έτσι όπως προκύπτει από τα περιστατικά που νοσηλεύονται τόσο στο νοσοκομείο αναφοράς του Ρίου, όσο και σε άλλα νοσοκομεία με ειδικά διαμορφωμένους χώρους. Οι γιατροί είναι αισιόδοξοι ωστόσο τονίζουν πως τα σημερινά δεδομένα είναι αποτέλεσμα των περιοριστικών μέτρων που θα πρέπει ωστόσο να συνεχιστούν. Το thebest.gr μίλησε με την λοιμωξιολόγο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου της Πάτρας στο Ρίο Καρολίνα Ακινόσογλου.

Θετικά είναι τα μηνύματα που αφορούν στην εξάπλωση του κορωνοϊού στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας και τη Δυτ. Ελλάδα γενικότερα. Τα περιοριστικά μέτρα φαίνεται πως αποδίδουν.
Μόνο ένας ασθενής νοσηλεύεται στην Μονάδα Αρνητικής Πίεσης του νοσοκομείου του Ρίου. Τα καλα νέα είναι οτι από τους 66 ασθενείς με κορονοϊό που νοσηλεύτηκαν στη Δυτική Ελλάδα οι 49 έχουν πάρει εξιτήριο και πλέον είναι καλά στην υγεία τους. Σε ότι αφορά στον 52χρονο που νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας κορονοϊού του «Αγίου Ανδρέα», ο ασθενής παραμένει σε σταθερή κατάσταση. 

 

"Κατασταλμένος" ο κορωνοϊός στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας

Οι τελευταίες πληροφορίες πάντως σε ότι αφορούν στον γενικό γιατρό, που διατηρεί ιατρείο στο Αιτωλικό και επιβεβαιώθηκε ότι πάσχει από κορονοϊό, είναι πως η υγεία του επιδεινώθηκε αφού νωρίτερα είχε παραμείνει σε κατ οίκον καραντίνα και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο του Ρίου όπου παρακολουθείται από τους γιατρους.

Εξάλλου την Μ. Δευτέρα δόθηκαν 14 αρνητικές απαντήσεις σε δείγματα ύποπτων κρουσμάτων που ελέγχθηκαν στα Κέντρα Μοριακού Ελέγχου του ΠΓΝΠ και του Πανεπιστημίου Πατρών. Αν και η Δυτική Ελλάδα ήταν η πρώτη περιοχή που κατέγραψε μεγάλο αριθμό κρουσμάτων η λήψη άμεσων μέτρων φαίνεται πως λειτούργησε αποτελεσματικά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις