Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Καραμανλής, Αμαλία Μεγαπάνου και Ανδρέας Μετζελόπουλος στο Παρίσι το 1966

Καραμανλής, Αμαλία Μεγαπάνου και Ανδρέας...

Σπάνιες ΦΩΤΟ

Από φωτογραφίες (ανέκδοτες μέχρι σήμερα) που τράβηξε ο Σίμος Τσαπνίδης, έχουμε εικόνα για το πώς εόρτασαν οι Έλληνες την Κυριακή των Βαΐων του 1966 στο Παρίσι.

Στον Ορθόδοξο Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου, βλέπουμε τον αυτοεξόριστο τότε Κωνσταντίνο Καραμανλή με τη σύζυγό του Αμαλία Μεγαπάνου. Εκκλησιάζονται, μαζί με άλλους Έλληνες, επώνυμους και ανώνυμους, που ζούσαν τότε στην πρωτεύουσα της Γαλλίας.

Την τελετή, φαίνεται να παρακολουθεί, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, έχοντας στο πλάι του την σύζυγό του Αμαλία Μεγαπάνου.Δεξιά του, στέκεται ο Ανδρέας Μεντζελόπουλος, Πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας στο Παρίσι.

Ο επίσης Αχαιός Ανδρέας Μεντζελόπουλος, μεγαλοεπιχειρηματίας και αυτός, είχε αλυσίδα καταστημάτων τροφίμων στο Παρίσι, τη Felix Potin, καθώς και άλλες επιχειρήσεις. Η αγορά του φημισμένου Chateau Margaux και των αμπελώνων του, ήταν επίσης μία από τις οικονομικές του δραστηριότητες. Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι, για την προσφορά του στην οικονομία της Γαλλίας, η γαλλική Κυβέρνηση τον τίμησε με το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής.

* φωτογραφίες Σίμος Τσαπνίδης, Παρίσι, 1966. © Μ.Νταλούκας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight