Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Μέλη του σπιράλ έδωσαν αίμα - ΦΩΤΟ

Πάτρα: Μέλη του σπιράλ έδωσαν αίμα - ΦΩΤΟ

Εβδομάδα εθελοντικής αιμοδοσίας για τη δημοτική παράταξη

Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών -με δικό του κωδικό στο Εθνικό Μητρώο Αιμοδοσίας- είναι από την Πέμπτη 9 Απριλίου το σπιράλ. Σε σχετική ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης της Πάτρας αναφέρονται τα εξής:

"Η πρωτοβουλία αποτελεί ανταπόκριση της δημοτικής παράταξης στο ανοικτό κάλεσμα για εθελοντική αιμοδοσία, προκειμένου να καλυφθούν οι μεγάλες ανάγκες για αίμα, που κατά την περίοδο που διανύουμε έχουν γιγαντωθεί. Ταυτόχρονα με αυτή τη συμβολική και ουσιαστική κίνηση, μέλη και φίλοι της παράταξης άνοιξαν έναν κύκλο προσφοράς αίματος, ορίζοντας ως πρώτη «εβδομάδα εθελοντικής αιμοδοσίας» το διάστημα από 9 έως 16 Απριλίου 2020.

Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας ο επικεφαλής του σπιράλ Πέτρος Ψωμάς και πολυπρόσωπη αντιπροσωπεία της παράταξης συναντήθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης με μέλη του Αχαϊκού Συλλόγου Προστασίας Πασχόντων Από Μεσογειακή Αναιμία (ΑΣΠΠΑΜΑ), στην κινητή μονάδα αιμοδοσίας που λειτουργεί στην Πλατεία Γεωργίου. Κατά τη συνάντηση, η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. ‘Όλγα Κανελλοπούλου και η κ. Αναστασία Γαλάνη είχαν την ευκαιρία να εξηγήσουν στα μέλη του σπιράλ το πώς έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες στην εποχή του κορωνοϊού και να ευχαριστήσουν, εκ μέρους όσων λαμβάνουν αίμα τακτικά, για την πρωτοβουλία και την προσφορά.

Κατά την εκκίνηση της δράσης συγκεντρώθηκαν και οι πρώτες φιάλες αίμα από μέλη της Πολιτικής Γραμματείας και Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξης καθώς και από εκπροσώπους από όλες τις ενεργές Επιτροπές Εργασίας του σπιράλ (#Αθλητισμός, #Διοίκηση-Οικονομία, #Κοινωνία, #Παιδεία, #Περιβάλλον, #Πολιτισμός, #Τεχνολογία, #Τουρισμός, #Υποδομές).

Όλα τα μέλη και οι φίλοι του σπιράλ καλούνται να συμμετάσχουν με τη σειρά τους στην εθελοντική δράση, προσφέροντας αίμα, σε οποιοδήποτε νοσηλευτικό ίδρυμα της χώρας, χρησιμοποιώντας τον κωδικό 15400. Η προσφορά δεν έχει ημερομηνία λήξης, αλλά η συγκεκριμένη «εβδομάδα εθελοντικής αιμοδοσίας» θα εξελιχθεί μέχρι την Μεγάλη Πέμπτη. Σημειώνεται πως η κινητή μονάδα αιμοδοσίας στην πλατεία Γεωργίου είναι ανοικτή καθημερινά από 9.30πμ έως 1.30μμ και από 5.30μμ έως 8.30μμ (εξαιρούνται τα απογεύματα Δευτέρας, Τετάρτης, Σαββάτου και Κυριακής).

«Η κοινωνία δοκιμάζεται αυτές τις δύσκολες ώρες και πολλοί συνάνθρωποί μας έχουν αυξημένες ανάγκες έγνοιας και φροντίδας» δήλωσε ο επικεφαλής του σπιράλ Πέτρος Ψωμάς. Και πρόσθεσε πως «ο εθελοντισμός είναι συστατικό του DNA της παράταξής μας και τα μέλη του σπιράλ, είτε μεμονωμένα είτε συλλογικά, προσφέρουν ποικιλοτρόπως και αθόρυβα, όλο αυτό διάστημα. Την πρωτοβουλία για αιμοδοσία την δημοσιοποιούμε, κατ’ εξαίρεση, ζητώντας και από άλλους συνδημότες να συμμετάσχουν, καθώς οι ανάγκες είναι σημαντικά αυξημένες και η διαδικασία προσφοράς πραγματικά απλή».

#μένουμε_σπίτι

#δίνουμε_αίμα

#ενσυναίσθηση"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις