Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Μένουμε σπίτι & φτιάχνουμε τα ωραιότερα Πασχαλινά κουλούρια

Μένουμε σπίτι & φτιάχνουμε τα ωραιότ...

Έχουμε την καλύτερη συνταγή

Υλικά                                                  

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΜΥΛΟΙ ΑΧΑΪΑΣ 
350 γρ βούτυρο (για πιο αρωματικά κουλουράκια χρησιμοποιήστε βούτυρο γάλακτος)
250 γρ ζάχαρη
2 αβγά
2 βανίλιες
25 γρ κονιάκ
150 γρ γάλα
25 γρ μπέικιν πάουντερ
1 αβγό για να αλείψουμε τα κουλουράκια 

Προαιρετικά: Ξύσμα από 2 πορτοκάλια ή μια πρέζα σκόνη μαστίχας

 

Εκτέλεση

Σε μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει κρέμα.

Προσθέτουμε τα αβγά, τις βανίλιες, το κονιάκ, το γάλα και το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.

Πλάθουμε τη ζύμη σε σχήματα της αρεσκείας μας.

Τοποθετούμε τα κουλουράκια σε ταψί με λαδόκολλα.

Τα αλείφουμε με το χτυπημένο αβγό.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 20 λεπτά περίπου, ανάλογα τον φούρνο και το μέγεθος των κουλουριών.

Καλή Επιτυχία!

Ανακαλύψτε εδώ και άλλες συνταγές για πασχαλινές δημιουργίες!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life