Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Με κορωνοϊό ο ομογενής Αιτωλοακανάνας, στέλεχος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης

Με κορωνοϊό ο ομογενής Αιτωλοακανάνας, σ...

Πώς περιγράφει ο Βασίλειος Γκουρνέλος την περιπέτεια με τον covid -19

Αντιμέτωπος με τον COVID – 19, με έντονα συμπτώματα αλλά χωρίς να χρειαστεί νοσηλεία, ήρθε ο συμπρόεδρος της Επιτροπής Παρέλασης και επί χρόνια στέλεχος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, Βασίλειος Γκουρνέλος.

«Δεν έχω νοιώσει ποτέ μου τόσο χάλια. Ποτέ! Ήταν σαν να με έχει χτυπήσει τρένο», αναφέρει στον «Εθνικό Κήρυκα» ο κ. Γκουρνέλος, ο οποίος βρίσκεται στην 10η ημέρα από την εμφάνιση των συμπτωμάτων και, σταδιακά, αναρρώνει από την «επίθεση» του κορωνοϊού, την οποία αντιμετώπισε με καραντίνα και φαρμακευτική αγωγή.

Στην συνέχεια, ο κ. Γκουρνέλος τηλεφώνησε στον προσωπικό του γιατρό, στον οποίο περιέγραψε όλα τα συμπτώματα, για να λάβει τελικά την διάγνωση από το τηλέφωνο, η οποία μάλιστα έγινε χωρίς την παραμικρή αμφιβολία.

«Όταν του περιέγραψα όλα τα συμπτώματα, μου είπε ότι έχω COVID-19. Τον ρώτησα πώς μπορεί να είναι τόσο σίγουρος, χωρίς να με εξετάσει. Απάντησε πως είχε εξετάσει άλλα 100 άτομα, με ακριβώς τα ίδια συμπτώματα και το είχε διαγνώσει. Μου έδωσε εντολή να μείνω μέσα, να πίνω πολλά υγρά, να πάρω βιταμίνη C και έδωσε και την συνταγογράφηση», εξιστορεί το στέλεχος της Ομοσπονδίας.

Ασφαλώς, οι πρώτες μέρες ήταν δύσκολες. Ο κ. Γκουρνέλος, ο οποίος μένει μαζί με την σύζυγό του, προσπάθησε να απομονωθεί, περιοριζόμενος στον ένα όροφο του σπιτιού. Τονίζει πως ακόμη και ο ύπνος ήταν πάρα πολύ δύσκολος, ενώ ξεκαθαρίζει ότι η διαδικασία της ασθένειας του κορωνοϊού δεν έχει καμία σχέση με την απλή γρίπη.

«Όσοι έχουν περάσει αυτό το μαρτύριο, καταλαβαίνουν τι λέω. Δεν είναι μια απλή γρίπη, είναι μια γρίπη 100 φορές πιο δυνατή, από την οποία, δυστυχώς, δεν βγαίνουν όλοι νικητές. Δόξα τω Θεώ, ελπίζω να το ξεπεράσω. Είμαι στην δέκατη μέρα, θεωρώ ότι μετά από 4-5 μέρες, όπως υπολόγισε ο γιατρός, θα είναι καλύτερα. Μου είπε ότι για να θεωρηθεί ότι το ξεπέρασα, θα πρέπει να είμαι τρεις μέρες χωρίς πυρετό και άλλες τρεις μέρες χωρίς τον παραμικρό βήχα», είναι τα λόγια του Βασίλη Γκουρνέλου, ο οποίος έδωσε μια βασική συμβουλή στους ομογενείς, αλλά και σε κάθε πολίτη.

«Αυτό που θέλω να πω σε όλους τους ομογενείς είναι να προσέχουν. Δεν είναι καθόλου αστείο. Είναι πιο πολύ εύκολο να προφυλαχθούμε, από το να προσπαθήσουμε αργότερα να θεραπευτούμε για να γλιτώσουμε την ζωή μας. Όσοι το έχουν πάθει γνωρίζουν πολύ καλά τι έιναι αυτό. Να ακολουθούμε τις οδηγίες των γιατρών και των Αρχών», κατέληξε ο Βασίλης Γκουρνέλος.

Πηγη: ”ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΥΡΗΚΑΣ””

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις